Home Cuplu Psihologia cuplului 9 lucruri pe care nu ar trebui sa le pastrezi in sufragerie

9 lucruri pe care nu ar trebui sa le pastrezi in sufragerie

9 lucruri pe care nu ar trebui sa le pastrezi in sufragerie
Ioana Marinescu
Marţi, 21.03.2023

Sufrageria este un loc foarte important din casa, in care familia si prietenii se aduna pentru a socializa si a se relaxa. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le pastrezi in aceasta incapere, pentru a mentine un mediu placut si ordonat. Afla care sunt acestea si tine cont de ele, cand iti organizezi locuinta in care vei sta alaturi de jumatatea ta.

1. Obiecte personale si documente importante

Sufrageria nu este locul potrivit pentru a pastra obiecte personale sau documente importante, cum ar fi facturi, acte de proprietate sau pasapoarte. Acestea se pot pierde mult mai usor, daca le lasi intr-un loc deschis tuturor invitatilor, asa ca pastreaza-le intr-un birou sau intr-un sertar care se incuie.

2. Haine murdare sau nepurtate

Sufrageria este locul in care poate intra oricine iti trece pragul, asa ca este indicat sa fie curata si ordonata. Evita sa pastrezi aici haine murdare sau pe care nu le porti, dar nici nu le-ai strans, pentru ca pot da impresia de dezordine.

3. Echipamente sportive

Echipamentele sportive, precum biciclete, mingi sau aparate de fitness, trebuie pastrate in garaj sau boxa. Acestea ocupa mult spatiu, iar daca le lasi in sufragerie, incaperea va parea mai mica si dezordonata.

4. Aparate electronice nefolosite

Daca ai aparate electronice vechi sau nefolosite, cum ar fi televizoare, DVD playere sau console de jocuri, doneaza-le sau pastreaza-le intr-un depozit. Dincolo de faptul ca ocupa spatiu degeaba, pot fi si un pericol de incendiu, daca le lasi in priza.

5. Animalul de companie si accesoriile sale

Animalul de companie este un membru al familiei si sigur vei dori sa il lasi sa umble peste tot. Ai nevoie, insa, de cateva reguli, daca vrei sa ai o casa ordonata si frumoasa. Firele de par de pe animale pot ajunge pe mobila sau pe jos, iar patrupedul poate mirosi neplacut. In plus, accesoriile sale pot aparea in calea voastra, pot aparea accidente, asa ca cel mai bine este sa ii faci patrupedului un loc al sau, in case sa isi petreaca majoritatea timpului.

6. Obiecte de colectie sau suveniruri

Expunerea obiectelor de colectie sau a suvenirurilor in sufragerie poate fi o modalitate excelenta de a personaliza spatiul, dar este important sa nu exagerezi. Un numar mare de obiecte crea un aspect aglomerat si poate face curatenia dificila. Expune-ti piesele preferate, iar daca ai mai multe astfel de obiecte, lasa-le si prin alte locuri din casa.

7. Plante uscate

Plantele pot adauga prospetime si viata sufrageriei, dar cele uscate pot avea efectul opus. Asigura-te ca iti ingrijesti plantele corespunzator si inlocuieste-le pe cele care nu mai pot fi salvate. Cele sanatoase si bine intretinute vor imbunatati aspectul si atmosfera camerei.

8. Mobilier vechi sau deteriorat

Mobilierul vechi sau deteriorat poate adauga un aspect de neglijenta in sufragerie. Este important sa le inlocuiesti sau sa le repari, pentru a mentine un aspect ordonat si estetic. Investeste in mobilier de calitate, care se potriveste stilului tau si necesitatilor tale.

9. Obiecte neadecvate pentru copii

Daca ai copii mici, asigura-te ca sufrageria este un mediu sigur si adecvat pentru ei. Evita sa pastrezi obiecte mici, fragile sau periculoase la indemana copiilor si opteaza pentru mobilier si decoratiuni care sunt potrivite si pentru cei mici.
Pastrand sufrageria curata, organizata si libera de obiecte inutile, vei crea un mediu placut si relaxant, in care sa te bucuri de timpul petrecut cu familia si prietenii.

Newsletter