Home Nunta Organizare nunta Greseli pe care le fac mirii la nunta si deranjeaza invitatii

Greseli pe care le fac mirii la nunta si deranjeaza invitatii

Greseli pe care le fac mirii la nunta si deranjeaza invitatii
Ioana Marinescu
Luni, 13.02.2023

Nunta este un eveniment special pentru miri, dar si pentru invitati, asa ca nu ii ignora, atunci cand iti organizezi petrecerea. Afla la ce trebuie sa fii atenta, daca vrei sa le oferi o experienta placuta.

Incepeti ceremonia prea tarziu

Daca mirele si mireasa ajung mai tarziu la ceremonie, invitatii care ajung la timp isi vor pierde rabdarea. Este important sa te asiguri ca respecti programul stabilit si ca incepeti la timp ceremonia civila sau religioasa.

Nu tineti cont de preferintele alimentare ale invitatilor

Sigur ca este nunta voastra, dar cata vreme ii inviti pe cei dragi la petrecere, trebuie sa tii cont si de preferintele lor, mai ales cand vine vorba despre alegerea meniului. Intreaba-i ce preferinte alimentare au si asigura-te ca incluzi pe masa si preparate pe gustul lor. Nu inseamna ca trebuie sa vii cu retete specifice, ci doar sa ai grija ca vegetarienii, de exemplu, sa aiba un meniu fara carne.

Pregatiti multe activitati in care sunt si ei implicati

Nu este o idee rea sa ii implicati si pe invitati in petrecerea de nunta, dar nu exagerati. Un program prea solicitant sau o distanta prea mare intre momentele de la nunta - cununia civila, religioasa, petrecerea de la restaurant, s-ar putea sa fie prea obositor pentru ei. Pana la miezul noptii risti ca nimeni sa nu se mai ridice de la masa si sa ai un ring de dans gol, care nu va da foarte bine in poze sau filmari.

Alegeti muzica nepotrivita

Oricat de vasta ar fi cultura ta muzicala, este important sa pregatesti un playlist pe gustul tuturor. Asta inseamna sa ai si muzica comerciala, dar si piese pentru generatia parintilor vostri. Muzica este foarte importanta pentru petrecerea de nunta, iar invitatii sunt, de obicei, atenti la asta, pentru ca vor sa se simta bine. De asemenea, evita sa lasi muzica la un volum prea mare, invitatii trebuie sa se inteleaga la masa.

Nu comunicati eficient

Un lucru foarte important pentru invitati este sa le comunicati toate informatiile necesare cu privire la nunta: ora ceremoniei religioase, ora la care incepe petrecerea, adresa restaurantului, tema nuntii, daca aveti una.

Nu tineti cont de momente neprevazute

Atunci cand va organizati nunta, este important sa tineti cont si de momentele neprevazute care pot sa apara. Ganditi-va la toate situatiile neplacute care pot aparea si asigurati-va ca aveti o solutie la indemana. De exemplu, este indicat sa aveti un plan de rezerva, in cazul in care apare o problema cu muzica sau cu sistemul de sonorizare.

n concluzie, nunta este un eveniment special, dar poate fi si stresant, mai ales daca nu va pregatiti si nu luati in considerare nevoile invitatilor.

Newsletter