Home Nunta Organizare nunta Flori pe care sa le eviti in buchetul de nunta

Flori pe care sa le eviti in buchetul de nunta

Flori pe care sa le eviti in buchetul de nunta
Ioana Marinescu
Joi, 27.07.2023

Buchetul de nunta este cel mai important accesoriu pentru mireasa, asa ca trebuie ales cu mare atentie. Ultimul lucru pe care ti l-ai dori pe rochie ar fi polenul, mai ales dupa ce ai cheltuit mii de euro pentru eveniment. Afla care sunt florile care nu ar trebui sa se regaseasca in buchet, pentru ca totul sa iasa ca la carte.

 

Desi multe cupluri incep planificarea nuntii cu o viziune clara, este important sa ai incredere in experti si sa intelegi ca exista limitari in ceea ce poti include in designul general. Un buchet de hortensii in nuante de albastru-deschis poate parea atragator, dar poate ca nu sunt in sezon sau nu ai vazele potrivite pentru a le mentine vii si hidratate. Nu te arunca sa cumperi florile de nunta in functie de vezi pe retelele de socializare, ci documenteaza-te si cere sfatul specialistului, inainte sa cheltuiesti.

Intrebari pe care sa le adresezi cand iti alegi florile de nunta

Desi aranjamentele florale sunt o decizie complet personala, exista cateva intrebari pe care sa i le adresezi celui care iti va vinde florile.

Au parfum? Nimic nu se compara cu mirosul unei flori proaspete, dar prea multe flori parfumate pot coplesi un spatiu si pot distrage atentia de la alte mirosuri minunate, cum ar fi mancarea, lumanarile si chiar parfumul tau. De asemenea, un miros prea puternic poate declansa reactii alergice in randul invitatilor sensibili la mirosuri.

Rezista bine la diferite tipuri temperaturi? Aerul rece din interior poate fi o sentinta la moarte pentru unele petale, in timp ce alte plante nu rezista la soare. Asigura-te ca ai confirmat locatia, inainte de a alege florile.

Trei flori de evitat la nunta

Desi "totul este posibil" cu vasele potrivite, exista trei tipuri de flori pe care ar trebui sa le eviti, cand iti organizezi nunta.

Liliacul

Liliacul are un parfum aparte si este una dintre cele mai indragite flori, dar nu este potrivit pentru nunta. Se ofileste imediat si nu prea ai cum sa il pastrezi viu pe toata durata ceremoniei.

Hortensii

Le fel de frumoase si sensibile, hortensiile nu au ce sa caute la o nunta. Daca nu ai cum sa le hidratezi constant, alege alte flori pentru buchet sau aranjamentele de pe masa.

Crini

Crinii sunt flori impunatoare, dar nu sunt potriviti pentru nunta. Au polen, asa ca oricand iti poti pata rochia, iar mirosul poate fi greu de suportat.

Newsletter