Home Mireasa Frumusete Ingredientul din produse cosmetice pe care ar trebui să îl eviți

Ingredientul din produse cosmetice pe care ar trebui să îl eviți

Ingredientul din produse cosmetice pe care ar trebui să îl eviți
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 07.03.2024

Talcul prezent inclusiv în pudra pentru bebeluși este un ingredient foarte periculos pentru sănătatea utilizatorilor, fiind asociat cu diferite forme de cancer și otrăvire. Corelarea talcului cu azbestul este un motiv bine întemeiat să cauți de acum la raft produse fără talc pentru îngrijirea ta zilnică.

Pudra de talc este folosită în foarte multe produse cosmetice, inclusiv în pudra pentru față, în fardul de obraz, de pleoape, sau fondul de ten, în spray-ul antiperspirant sau produsele pentru copii. Talcul este folosit din cele mai vechi timpuri pentru produsele de îngrijire a pielii, a corpului, a părului, pentru adulți și pentru copii, dar specialiștii sugerează evitarea produselor care conțin pudră de talc pentru că utilizatorii se expun multor riscuri.

Folosit inclusiv pentru prevenirea erupțiilor de scutec, în deodorante, în produse de machiaj pentru a fi aplicate ușor, pudra de talc este un mineral creat în mod natural, compus din magneziu, siliciu, oxigen și hidrogen. Cea mai mare preocupare a utilizatorilor cu privire la folosirea pudrei de talc este expunerea sa la azbest, un produs toxic pentru oameni.

În timpul procesului de exploatare, talcul poate fi contaminat cu azbest, ceea ce înseamnă că produsele folosite pe piele pot provoca apariția unor boli grave. Mii de oameni au dat în judecată companii mari de produse cosmetice și milioane de victime susțin că s-au îmbolnăvit după ce au folosit produse care conțin talc contaminat cu azbest.

Studii care examinează legătura dintre folosirea produselor cu talc și cancer

cosmetice

Cea mai mare preocupare în privința produselor fabricate folosind talc este riscul crescut de cancer, iar cercetătorii deja lucrează pentru a determina legătura între pudra de talc contaminată cu azbest și această boală nemiloasă. Se vorbește de o formă agresivă de cancer pulmonar, cunoscută sub numele de mezoteliom, cauzat de expunere la azbest, care poate afecta pieptul, abdomenul și alte regiuni.

Totodată, este adusă în atenție legătura dintre folosirea produselor care conțin pudră de talc și cancerul ovarian, îndeosebi dacă acestea sunt aplicate în zonele intime. Din fericire, în urma proceselor intentate marilor companii, s-au produs schimbări în industria frumuseții și din ce în ce mai multe mărci sunt conștiente de pericolele la care își expun potențialii clienți și consumatori ce folosesc produsele cosmetice cu pudră de talc.

cosmetice pentru fata

Există destul de multe companii care oferă pudre de corp fără talc pentru a elimina transpirația și mirosul neplăcut, dar și firme care comercializează pudre vegane pentru copii fără parfum și fără talc. Pentru a fi mai sigur/ă de produsele comandate sau achiziționate, este foarte important să cauți pe eticheta produselor mențiunea „fără talc”.

Otrăvirea cu talc trebuie să fie un subiect demn de luat în calcul

persoana talc pe maini

Produsele care conțin talc pot duce la o afecțiune severă care poartă denumirea de otrăvire cu talc. Chiar dacă nu vorbim de cancerul cauzat de utilizarea acestor cosmetice, apar problemele de respirație, probleme ale rinichilor și ale vezicii urinare, tensiunea arterială scăzută, vărsături, convulsii și chiar comă, doar câteva din caracteristicile otrăvirii cu talc, cauzată de inhalarea cosmeticelor aplicate pe față sau pe corp care conțin această substanță.

Chiar dacă talcul nu conține azbest, acesta nu este sigur pentru utilizare, pentru că metodele de testare folosite pentru a detecta absența azbestului sunt inexacte la momentul actual. Un medic dermatolog vă poate sfătui în cazul în care aveți nevoie de asistență pentru a alege cele mai bune și sigure produse de îngrijire ale pielii, care nu dăunează sănătății.

Eliminați produsele cosmetice pe bază de talc atât din rutina zilnică, dar și din rutina de îngrijire a bebelușilor pentru a elimina orice risc de îmbolnăvire.

Surse foto: pexels.comunsplash.com

Surse articol: thelist.com

Newsletter