Home Nunta Organizare nunta Cele mai frumoase citate despre dragoste pentru ziua nuntii

Cele mai frumoase citate despre dragoste pentru ziua nuntii

Cele mai frumoase citate despre dragoste pentru ziua nuntii
Eva Pirosca
Miercuri, 01.12.2021
Care sunt cele mai frumoase cuvinte pentru mirele sau mireasa ta? Cum sa vorbesti despre dragoste in ziua nuntii? Noi am adunat cateva sugestii.

Citate de dragoste pentru miri si mirese

"Daca iubesti pe cineva cu adevarat, nu te intereseaza daca te potrivesti, pentru ca de obicei nimeni nu se potrivete cu nimeni. Eu nu ma potrivesc nici cu mine, de la o zi la alta, daramite sa ma potrivesc cu alta persoana? De aceea in slujba Cununiei preotii se roaga pentru buna intelegere sufleteasca si trupeasca.

Nu stii ce anume te atrage la o femeie sau la un barbat, e taina lui Dumnezeu, pentru ca omul e o persoana si persoana e taina. Niciodata nu-l vei cunoaste indeajuns pe celalalt, toata viata ti se va mai descoperi cate ceva, ceva nou care sa te bucure. Asta pentru ca omul e o taina si Dumnezeu respecta taina omului. De ce oamenii nu respecta taina semenilor lor si vor sa distruga taina, incercand sa se cunoasca?" (Pr. Arsenie Papacioc)

Poza mire si mireasa in asfintit, sarutul de la nunta 

"Exista o legatura misterioasa intre om i om. Si aceasta este si mai puternica intre sot si sotia sa. Cum se explica aceasta tarie ce o simt venindu-mi mie de la el, fie el cat de slab in putere, si o simte el venindu-i de la mine, chiar de as fi la fel de slab in putere?" (Sf. Ioan Gura de Aur)

***

"Sa iubesti inseamna sa gravitezi in jurul implinirii celuilalt. Sa te gandesti cum poti tu sa-l ajuti pe celalalt, cum poti sa-i vii in intampinare, cum sa-l odihnesti, cum sa-l scutesti de un efort, cum sa-i faci o bucurie, cum sa-i gatesti o mancare buna, cand e obosit. Trebuie sa inveti sa traiesti prin celalalt si pentru celalalt.

Iubirea inseamna foarte multe gesturi. Intentiile, gandurile in sine nu au nici o valoare in absenta lor. E plina lumea de ele. Facand gesturi te si verifici pe tine, daca poti cu adevarat sa iubesti. Am citit de curand intr-o carte cum un detinut politic taran, inchis la batranete, primea de la babuta lui scrisori, in care ea punea si cate o floare presata. Asta inseamna iubirea. Si chiar mai mult. Sa daruiesti atunci cand esti epuizat, cand nu mai ai nici o forta. Nu exista scuza sa nu daruiesti.

Daca dai din prisos, cand ti-e bine si-ti vine usor, nu are valoare. Atunci cand nu mai poti si vrei totusi sa faci ceva pentru celalalt, izbucnesc in tine resurse de energie de care habar nu aveai. Primesti forta de la Dumnezeu si ajungi sa faci mai mult decat credeai ca esti capabil.

Sa te daruiesti atunci cand nu mai poti te leaga cu adevarat de celalalt si-l face si pe celalalt sa se deschida, sa daruiasca la randul lui. In iubire, trebuie sa daruim ce nu avem, cand nu mai avem. Si atunci, ca in Evanghelie, nimicul se transforma, si painea si pestii ajung tuturor." (Pr. Pantelimon, de la manastirea Oasa)

Poza mire si mireasa verighete 

"Fericita este femeia de pe ai carei ochi cade amagirea de sine si care-l cunoaste pe barbat asa precum acesta se cunoaste pe sine, femeia care respinge dorinta si se umple de compasiune. Si ea pastreaza viata intru sine cu teama si demnitate de parca ea ar pastra cerul inlauntrul ei..." (Sf. Ioan Gura de Aur)

*** 

"Nicio iubire din lume nu-i cere celeilalte iubiri pacea, fericirea si bucuria ei, ci ii adauga bucurie si pace si fericire. Nu e totul in roz, dar, in casnicie, micile frecusuri se anuleaza prin marile biruinte.

Cand te invingi pe tine, in cadrul relatiei si daruiesti pacea ta mai departe cu obtinatie si fidelitate, admitand ca iubesti nelimitat, chiar nu mai ai limita in relatie! Ca, pana la urma, casnicia asta si spune." (necunoscut)

*** 

"Iubirea nu trebuie sa se opreasca cand celalalt greseste; daca este iubire. Iubirea se opreste pentru ca omul vrea sa o opreasca. Cel inselat vrea sa opreasca aceasta iubire pentru ca este suparat ca i-a fost inselata iubirea. Ori, daca este iubire, ea nu trebuie sa se opreasca, ci sa mearga la recuperare. Trebuie recuperat sotul sau sotia, asta-i iubirea. A ierta sotul sau sotia care a gresit, inseamna mai mult decat a te casatori cu cel care nu mai are maini si picioare." (necunoscut)

Cuvinte despre dragoste

"Este o mare durere sa iubesti si o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere." (Ion Luca Caragiale)

"Dragostea adevarata e credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, incredere si daruire impotriva ta insuti, impotriva lumii intregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi." (Charles Dickens, Marile sperante)

"In aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe cand doi minus unu este egal cu zero." (Mignon McLaughin)

Poza ravase de dragoste pentru nunta 

"Cei ndragostiti poarta cu ei, oriunde s-ar duce, chipul cel dorit. E legea sufleteasca a celor ce iubesc, e obiceiul lor sa stranga in brate chiar numai numele celor pe care-i iubesc, sa se inflacareze chiar numai la auzul numelui lor..." (Sf. Ioan Gura de Aur)

"Omul este - sau ar trebui sa fie! - jumatate dragoste si jumatate lupta, jertfa pentru a pastra dragostea intacta, neatinsa de rau. Numai iubindu-l pe celalalt il poti cunoaste. Ca nimeni nu se deschide spre cel de alaturi daca nu simte ca e iubit."(Pr. Iustin Parvu)

*** 

"Nu trebuie sa ne raportam la un om ca la un lucru finit. Orice persoana e un izvor infinit, dar care nu e descatusat. Prin iubire si cu ajutorul lui Dumnezeu, putem rupe zagazurile, astfel ca celalalt sa-si dea drumul fiintial, sa scoata din el tot potentialul lui moral, spiritual si de iubire. Pentru ca fiecare om e cu mult mai mult decat se vede. Si vine iubirea si activeaza in celalalt ceva ce habar nu avea ca zace in el!

Ai nevoie de un celalalt care sa iti dea masura. In relatie de doi, omul evolueaza continuu. Si nu mai are cum sa se sature de celalalt, sa se plictiseasca, sa ajunga la rutina... Pentru ca fiecare il face pe celalalt sa evolueze. Fiecare se desface ca un boboc, apoi ca o floare, si aceasta inflorire a lui este infinita." (Pr. Pantelimon, de la manastirea Oasa)

Poza trandafir rosu de nunta inel de nunta 

"Iubirea adevarata afirma libertatea celuilalt. Nu incearca sa-l stapaneasca. Aici se greseste cel mai mult in relatii, cand unul incearca sa-l transforme pe celalalt, sa-l ajusteze dupa gustul propriu. Cand iubesti, trebuie sa iesi din tine in sensul de a incerca sa-l traiesti pe celalalt, sa-l intelegi pe celalalt, sa vezi lumea prin ochii lui.

Daca ii calci libertatea, apare instinctul de aparare. Si se va inchide in el. Se va feri de tine, se va simti agresat. Intr-o relatie trebuie sa existe un balans intre apropiere si distanta. Trebuie sa-i pastrezi celuilalt taina, sa n-o spulberi. Sa nu incerci sa cotrobai in toate cotloanele sufletului lui, sa nu intri cu excavatorul peste flori.

Tupeul, indrazneala distrug misterul celuilalt. Exercitiul acesta al iesirii din noi insine uneori e dureros, inseamna sa parasesti o pozitie sigura, sa iesi din confortul felului tau de a fi, adoptand felul celuilalt de a fi. Dar numai asa te poti largi, te poti imbogati si poti transforma iubirea in cale de cunoastere. Daca ramai in tine insuti, esti foarte sarac." (Pr. Pantelimon)

Declaratii de dragoste pentru ziua nuntii

"In fiecare noapte te scot din inima mea si in fiecare dimineata te gasesc acolo la loc." (Replica din filmul Pacientul englez)

"Inima mea are numai intrari, iesiri nu are..." (necunoscut)

"Cea mai frumoasa declaratie de dragoste pe care un mire o poate face miresei si mireasa mirelui sau este: Tu n-ai sa mori niciodata. A-i spune cuiva Te iubesc inseamna sa ii spui Tu nu ai sa mori niciodata." (Gabriel Garcia Marquez)

"Cand sotul sau sotia iti spune Te iubesc, sa nu ii raspunzi niciodata si eu. Spune-i Si eu te iubesc! Te iubesc are un singur raspuns: Te iubesc! Nu poate sa aiba: printre altele, te iubesc si pe tine si pe si pe." (necunoscut)

"cu siguranta ca
daca as pune aripi celui mai frumos gand de azi
el nu ar prididi sa-si caute un cuib si ce bine
ca ai luat cheile casei cand ai plecat
asa ca daca ma culc si adorm
cel mai frumos gand de azi se face vis
si ma poate trezi la realitate" (Ionatan Pirosca)

"am tacut de iubire ca doua imprejurari favorabile
cand se poate vedea o minune
nici macar intrebarea despre floare
albina nu si-o mai punea
nici titanicul nu s-a scufundat degeaba
si-a iubit banchiza pana la moarte

ca un cavaler in turnir avea emotii perdeaua
de internet prin care ne zaream ce sa zic
e si asta un mod de a cere de nevasta pe cineva
cu umbre cu tot ca si cand stiu lumina
nu departe de aici vine toamna

si taceam de iubire ca doua imprejurari favorabile"

(Ionatan Pirosca) 

 Poza mire si mireasa sarut

Care sunt declaratiile de dragoste care te-au impresionat pe tine? Tu ce cuvinte despre dragoste ai vrea sa auzi in ziua nuntii? 

Newsletter