Home Mireasa Rochii Mireasa Rochii de mireasa pentru plinute

Rochii de mireasa pentru plinute

Rochii de mireasa pentru plinute
Corina Lesan
Luni, 22.04.2013
Natura nu ne-a inzestrat cu siluete perfect proportionate si forme echilibrate. Suntem prea scunde ori prea inalte, prea slabe ori prea plinute. Atunci cand esti mireasa, toate acestea nu mai conteaza, fiecare avand dreptul la ziua ei de glorie, in care sa fie frumoasa zilei. Karena va da curaj si incredere prezentandu-va modele de rochii de mireasa pentru siluetele plinute, amintindu-va ca fiecare femeie este frumoasa daca stie cum sa se puna in evidenta.

  Daca sunteti plinute si nu veti reusi sa scapati de cateva kilograme pana la nunta, nu dezarmati, ci analizati-va silueta. Urmariti daca exista sau nu echilibru intre trei zone importante: bust/umeri - talie - solduri/coapse. Observati raportul dintre ele astfel incat croiala rochiei sa accentueze ce nu se vede si sa estompeze ce este prea evident. Nu exista perfectiune, ci doar exprimarea a ceea ce este fermecator in fiecare. Mai jos sunt modele de rochii pentru siluetele plinute, identificati-va cu ele si ii veti incanta pe toti in ziua nuntii!

Rochii de mireasa pentru plinute: silueta clepsidra

  Silueta clepsidra este cea mai ofertanta silueta plinuta. Are soldurile si bustul aproximativ la fel de late iar talia este bine definita, rezultand o forma asemanatoare celei de clepsidra. Rochia nu trebuie sa ascunda talia iar decolteul este V sau barcuta. Datorita echilibrului dintre solduri, talie si bust, poti alege rochiile in A, rochiile printesa sau chiar cele sirena. In cazul celei sirena, ai grija la burtica, sa nu fie mare, dar si la partea mulata pe corp, sa nu coboare pana la genunchi ci maxim la jumatatea copasei.

Rochie Alice Design Model Shirley 3300 lei

Rochie Creal design Colectia Sincerity Plus

Rochii Creal Design - Colectia Sincerity Plus


Rochii de mireasa pentru plinute: silueta mar

  Silueta mar (sau triunghi cu varful in jos) se caracterizeaza prin sani de marime medie sau mare, talie aproape inexistenta si solduri si coapse generoase. Drept urmare, zona care trebuie marcata este talia, prin corsetul care strange burtica dar evidentiaza frumoasele forme feminine ale bustului si soldurilor si printr-un cordon sau banda lata, de culoare inchisa si, eventual, brodata.

De asemenea, pentru partea de jos a rochiei poti opta pentru drapaje, falduri largi, nicidecum mulata ca in cazul rochiilor sirena. Pentru zona umerilor usor mai largi decat soldurile, rochia poate avea manecute, bretele late care estompeaza. Pe de alta parte, ele sunt o buna sustinere pentru un bust voluminos.

Rochie La Novia - Alfred Angelo 1985 lei Rochie Divine Atelier  Model Baeza
Rochii  Creal Design     Colectia Sincerity Plus

Rochii de mireasa pentru plinute: silueta para

  Silueta para se defineste prin sani de marime mica/medie, talie medie, solduri si coapse foarte pronuntate. I se mai spune silueta triunghi (cu varful in sus). Rochiile trebuie sa creeze echilibrul intre cele trei zone, marind, scotand in evidenta umerii si bustul si estompand largimea soldurilor si a coapselor. Cum se poate? Prin modele de rochii care au decolteuri largi, care sa dea iluzia unui bust mai larg, dar nu simple ci imbogatite de broderii, aplicatii de pietre, perle, volane din dantela ce maresc zona respectiva.

Partea de jos a rochiei va fi din materiale simple, fara dantele si broderii, care cad in falduri verticale sau usor evazate, pentru a nu mari zona soldurilor. Talia inalta, sub sani, este ideala pentru alungirea zonei inferioare. Rochiile in stil grecesc sunt o buna idee in acest sens.

Rochie Divine Atelier     Model Prinor Rochie Divine Atelier    Model Ophelia
Rochie Creal Design Colectia Sincerity Plus
Rochie Aire Barcelona  Model Paseo

 

Rochia perfecta nu este intotdeauna cea care tine cont de 1001 reguli, ci cea care este eleganta si, mai ales, confortabila. Probeaza mai multe modele si asigura-te ca poti sa te misti lejer in ea, sa dansezi usor, altfel cele 24 de ore ale nuntii vor fi un chin.

Care dintre modelele de rochii pentru plinute crezi ca ti se potriveste si tie?

 

Newsletter