Home Mireasa Rochii Mireasa Rochii de mireasa in stil grecesc

Rochii de mireasa in stil grecesc

Rochii de mireasa in stil grecesc
Corina Lesan
Luni, 25.03.2013
Cea mai buna alegere este rochia de mireasa in stil grecesc. De ce? Pentru ca este simpla dar eleganta, vaporoasa, fluida si te scapa de tortura corsetului lasand corpul sa respire lejer si sa se miste in voie (avantaj si pentru miresele mai plinute). Karena iti prezinta modele superbe de rochii in stil grecesc in care te vei simti... ca o zeita. Vechii greci asa isi imaginau zeitele de pe muntele Olimp... De aceea, aceste rochii se mai numesc rochii tip "goddess" (zeita).

Atena, Afrodita sau oricare alta zeita, au avut, spun legendele, multiple calitati. Ce nu ne spun legendele este ca au stiut si sa combine o bucata de material cu accesorii din aur. Asa a aparut „toga" care s-a dovedit a fi un trend de durata. Drapajele, taietura oblica, sunt elemente cheie pentru o rochie in stil grecesc.

Rochii de mireasa in stil grecesc, cu o maneca

 Stilul grecesc asociat verii, caldurii si nisipului, presupune modele decoltate si fara maneci. In imaginile oferite de furnizorul Karena, "Divine Atelier", puteti vedea ca o maneca, care acopera intreaga mana, este un accesoriu inedit si deloc nepotrivit. Nu pentru frig, nici pentru ploaie a fost adaugat, ci tocmai pentru efectul neasteptat pe care il creeaza.

 Maneca poate fi ca o prelungire a voalului care acopera bustul, curgand usor pe brat, ca o mangaiere. Atunci cand vei purta o astfel de rochie, vei atrage atentia asupra siluetei diafane, vei pluti in faldurile si drapajele ei precum spuma pe valurile marii, iar maneca, detaliul adaugat stilului grecesc, iti va oferi nota de mister al zeitelor.

Fotografii: modele de rochii in stil grecesc de la "Divine Atelier"

 


Rochii de mireasa in stil grecesc, fara maneci, cu un umar gol

Daca veti privi statuile zeitelor grecesti, veti vedea ca vesmintele lor aveau un element specific: materialul se tinea pe un singur umar, celalalt ramanand gol. Acesta este un detaliu specific rochiilor in stil grecesc ce scoate in evidenta linia gratioasa a umerilor si gatului. Pentru miresele cu bustul proeminent, acest model nu este indicat, nu din motive estetice, ci de lejeritate in miscari. Linia simpla a rochiei te invita sa o accesorizezi cu bijuterii extravagante, putine dar mari, si cu o coafura cu bucle lejere, usor ridicate sau un coc simplu pozitionat cat mai spre crestetul capului. 

Rochii in stil grecesc de la "La Novia", cu talia marcata de aplicatii de pietre
 Rochie in stil grecesc "Divine Atelier", cu un umar gol si combinatie de voal cu broderie delicata  Rochie in stil grecesc de la "Sposa Toscana", cu esarfa de voal pe umarul acoperit
Rochii in stil clasic grecesc de la "Blossom Dress" cu joc elegant al faldurilor si detalii rafinate din dantela sau paiete


Rochii de mireasa in stil grecesc, cu bretele

Rochie in stil grecesc de la "La Novia", cu talie inalta si trena

Rochii in stil grecesc de la Aire Barcelona cu decolteu in V prin suprapunere, adanc si in spate, talie inalta si falduri laterale


Rochii de mireasa inspirate din stilul grecesc

 Daca va atrage stilul grecesc dar vreti sa-i adaugati un accent modern sau nonconformist, va puteti inspira din modelele de mai jos care au pastrat elementele specifice acestui stil (umar gol, falduri generoase si vaporoase). Silueta de amfora ramane, adaugandu-se detalii moderne care vor aduce o nota de senzualitate dar si de pretiozitate. De exemplu, bustul puternic evidentiat, introducerea ampla de materiale pretioase, brodate, cu pietre.

"La Novia" "Divine Atelier"
Rochie de inspiratie greceasca, model oferit de furnizorul "Alice Design" - pret 2000 lei

 

In ziua nuntii meriti sa fii zeita. Macar o data in viata sa ai puterea si misterul lor, asta doar cu ajutorul unei rochii de mireasa in stil grecesc.

Care dintre modelele de rochii grecesti de mai sus te reprezinta cel mai bine?

Newsletter