Home Mireasa Machiaj mireasa Sfatul make-up artistului: Cele 10 porunci ale unui machiaj de mireasa

Sfatul make-up artistului: Cele 10 porunci ale unui machiaj de mireasa

Sfatul make-up artistului: Cele 10 porunci ale unui machiaj de mireasa
Roxana Dumitru
Luni, 27.02.2012
Machiajul miresei a capatat noi definitii in ultima vreme. Stilul depinde foarte mult atat de trend cat si de preferintele fiecarei persoane in parte.

Sunt persoane care prefera un stil natural, simplu, care sa infrumuseteze fara sa se vada neaparat machiajul, si persoane care prefera un stil mai indraznet, mai accentuat, care sa impresioneze prin detalii bine definite, accente de culoare, per total un look sofisticat.

Se poate pune accent pe naturalete, fara a evidentia nici o trasatura in mod special. Se obtine un look gingas, fin, prin evidentierea frumusetii naturale. Daca adaugam si gene false (indispensabile, dupa parerea mea, pentru orice machiaj) look-ul se potenteaza la maxim.

 

Machiaj de mireasa: ACCENTUL PE OCHI

Se poate pune accent pe ochi, cum majoritatea mireselor isi doresc, deoarece este un machiaj foarte comod de purtat si foarte rezistent. Rujul de cele mai multe ori este un simplu gloss care poate fi improspatat foarte usor de-a lungul zilei, iar baza, chiar in cazul in care este cu putere mai mare de acoperire, nu se vede incarcata datorita contrastului, iar machiajul ochilor rezista pana a doua zi.

Machiaj de mireasa: ACCENTUL PE BUZE

Acelasi atu il avem in cazul in care punem accentul pe buze, lasand ochii mai putin accentuati, deoarece machiajul va arata foarte elegant si curat, va fi la fel de rezistent, insa rujul poate avea nevoie de retus de-a lungul zilei daca persoana care il poarta nu este obisnuita cu rujuri intense ca si nuanta.

Machiaj de mireasa: ACCENT PE BUZE SI PE OCHI

Mai exista varianta in care se pune accentul atat pe buze cat si pe ochi , machiaj pe care eu il prefer cel mai mult. Este un machiaj ideal pt fotografii, fara a parea vulgar sau incarcat daca este bine realizat. Look-ul final este foarte sofisticat si se potriveste la orice tip de rochie datorita elegantei pe care o denota.


MACHIAJ DE MIREASA: 10 porunci pentru perfectiune

Cele 10 reguli de care trebuie sa tinem cont cand ne realizam machiajul in cea mai importanta zi si anume ziua nuntii, sunt urmatoarele:

1) Tenul trebuie sa fie pregatit din timp. Faceti un tratament cosmetic cu cel putin 2 saptamani inainte de nunta pentru a exista destul timp sa treacaca eventualele semne ce ar putea aparea si totodata tenul sa fie hidratat si luminos.

machiaj mireasa profesionist
2) Baza de machiaj trebuie sa fie adaptata tipului de ten: pentru ten uscat o baza hidratanta si pentru ten gras o baza matifianta. Bazele de machiaj nu trebuie folosite zilnic. Ele ajuta ca machiajul sa reziste in timp, insa doar la ocazii speciale. Pentru fiecare zi, folositi creme adecvate tenului tau inainte de a aplica fondul de ten.

3) Fondul de ten trebuie adaptat de asemenea tipului de ten. Pentru ziua nuntii recomand un fond de ten mai mat decat ai folosi in mod normal, indiferent ce tip de ten ai, deoarece machiajul va rezista mai multe ore intact. Aceasta recomandare este doar pentru acea zi, nu folosi in mod normal un produs neadecvat tenului tau, deoarece poate produce dezechilibru in secretia de sebum, sau poate usca excesiv tenul, ajutand la maturizarea lui prematura.

4) Foloseste intotdeauna pudra. Impreuna cu fondul de ten, pudra creeaza o baza mult mai rezistenta in timp ceea ce si cautam in ziua nuntii, deoarece nici o mireasa nu cred ca este dispusa sa isi retuseze machiajul de-a lungul zilei.

5) Sprancenele au o mare importanta cand vine vorba de un look ireprosabil. Chiar daca forma lor nu este intocmai in raport cu fizionomia, prin desen se poate face orice. Trebuie doar putina indemanare si produsele potrivite pe a realiza o forma ideala.

6) Machiajul ochilor trebuie sa fie foarte curat si ingrijit. Machiajele patate arata bine in pictoriale insa pt ziua nuntii machiajul, fie ca este mai simplu sau mai complex, trebuie sa fie foarte bine finisat deoarece look-ul final trebuie sa aduca mai degraba catre unul elegant, stilat.

7) Genele false sunt un must have. Chiar daca aveti ochii mici sau mari, adanciti sau exoftalmici, cazatori sau migdalati sau ascendenti, genele false fac diferenta. Privirea devine mai senzuala, mai patrunzatoare, iar machiajul capata un plus de eleganta.

8) Rimelul trebuie sa fie waterproof. Este un detaliu care poate strica restul machiajului daca nu se tine cont de el. Este binevenit atat pentru o lacrima de bucurie, cat si pentru lacrimile cauzate de lumina puternica de blitz, de la soare, de la fum sau oboseala.

9) Nu sari peste modelarea fetei. Orice imperfectiune, volum nedorit poate fi estompat print folosirea unui fard de modelare. Daca sunt portiuni mai voluminoase folositi un fard mai inchis, daca doriti sa evidentiati o zona care nu beneficiaza de volum in mod normal, folositi un iluminator, nu neaparat sidefat. Exemplul cel mai bun este modelarea pometilor.

10) Cea mai buna metoda pt a face un ruj sa reziste multe ore este sa folositi un creion de buze ca baza. Creati conturul, apoi umpleti toata suprafata buzelor cu acelasi creion de buze. Va creea o baza mult mai rezistenta pentru produsul ce urmeaza, indiferent ca veti aplica ruj sau doar un gloss.

Inca un sfat ce nu intra la capitolul reguli deoarece, in functie de tipul de ten, nu toata lumea necesita o extra fixare, este folosirea unui produs fixator. Actioneaza ca si fixativul pentru par, insa are alta textura, nefiind la fel de lipicios. Creeaza o bariera intre ce ati creat si mediul extern, care va fi mult mai greu patrunsa de factorii ce ar putea influenta rezistenta machiajului.

Sper ca va vor fi de folos aceste informatii. Multa bafta in realizarea machiajului de vis!

http://www.makeup4u.ro/

 

Newsletter