Home Mireasa Frumusete Coafurile hot ale anului 2024

Coafurile hot ale anului 2024

Coafurile hot ale anului 2024
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 09.04.2024

Coafurile și tunsorile HOT ale anului 2024 includ părul foarte scurt, părul foarte lung, părul mediu, tunsorile bob și bretonul. Tendințele în hairstyling sunt din ce în ce mai interesante pentru reprezentantele sexului frumos!

În materie de coafuri, tendințele hot ale anului 2024 sunt surprinzătoare, mai ales dacă urmează să te căsătorești anul acesta. 2024 este momentul perfect pentru a adopta un nou hobby, pentru a păși împreună cu persoana iubită la altar sau pentru a adopta un nou look. Din punct de vedere al coafurilor, se poartă tot ceea ce este îndrăzneț, ieșit din comun, înfățișarea modernă și tunsorile populare care sunt deopotrivă feminine, cât și curajoase. Care sunt, așadar, tunsorile la modă în anul 2024?

Tunsorile bob cu… ceva extra

Tunsorile bob au fost foarte la modă începând cu anii 2020 și până acum. Coafura bob nu are nevoie de o întreținere asiduă, iar femeile arată chic fără efort pe tot parcursul anului. Două tipuri de coafuri bob sunt acum la modă și anume bobul tip ciupercă și coafura bob a super modelelor din anii 1990. Coafura bob specifică anilor 1990 presupune tăierea părului până la bărbie și diferă de bobul standard prin șuvițele pufoase și voluminoase care amintesc de Cindy Crawford.

femeie tunsa bob

Pe de altă parte, bobul ciupercă este o altă coafură inspirată din anii 1990, specifică personajului interpretat de Uma Thurman în Pulp fiction. Acest tip de bob are ca element specific folosirea ondulatorului la vârfuri, astfel încât coafura să semene cu o ciupercă bombată, care oferă un aspect elegant și retro. Practic, vârfurile se pot întoarce ușor în exterior cu ajutorul unui ondulator pentru a obține un aspect interesant. Pentru a reprezenta cât mai bine anii '90, bobul poate fi purtat cu breton sau cu o cărare pe mijloc.

Tunsoarea Pixie creață

Tunsoarea Pixie este o coafură scurtă, reprezentată de extremitatea firelor de păr care sunt foarte apropiate de scalp. În general, pentru o tunsoare Pixie lungimea părului nu depășește 5 centimetri, deși există și tunsori mai lungi sau mai scurte. În anul 2024, tunsoarea Pixie este la modă pentru că se dorește păstrarea aspectului natural cu o întreținere redusă. Dacă dorești să-ți arunci aparatul de îndreptat părul la gunoi sau ondulatorul pe fereastră, acest stil ar putea fi potrivit pentru tine.

femeie tunsa scurt

Coafura Pixie creață creează un aspect ondulat cu breton moale și încrețit peste frunte, care te vor face să strălucești. Acest look asemănător unor franjuri care traversează ușor fruntea adaugă volum și frumusețe părului. De asemenea, este un tip de tunsoare foarte naturală, foarte ușor de aranjat, ideală pentru părul ondulat, mixând aspectul îndrăzneț Pixie cu o notă delicată și feminină. Este foarte important să cereți hairstylist-ului să vă modeleze părul astfel încât cele mai lungi straturi să cadă pe frunte, iar buclele să vă definească aspectul lejer al tunsorii. Un strop de fixativ sau de gel pe părul ud vor face minuni pentru finisarea acestei coafuri.

Bretonul filat până la gene

Bretonul este la modă și în anul 2024, dar lungimea acestuia ajunge până la gene. Bretonul tip Birkin așa cum mai este denumit după actrița care a popularizat aspectul ciufulit al bretonului la sfârșitul anilor 60, este un model de breton lung, tocit, încadrat în părul care se extinde pe lângă chip și cade pe umeri.

femeie cu breton

Deși este posibil ca actrița Jane Birkin să fi declanșat această tendință în materie de breton, tunsoarea a devenit favorita celebrităților precum Kendall Jenner sau Dakota Johnson deoarece necesită o întreținere redusă și este ideală pentru femeile care au părul drept, dar și ondulat. Pentru a obține aspectul retro, acest tip de breton ar trebui să fie puțin filat la capete și să lase la vedere fruntea.

Părul foarte... foarte lung

În timpul pandemiei din 2020 multe femei și-au lăsat părul lung, iar creșterea podoabei capilare a avut avantaje pentru femeile care au învățat să își îmbrățișeze aspectul părului natural, să își lase pletele să cadă pe spate și să își etaleze cu mândrie părul. După ce au ieșit din izolare, foarte multe femei au prefert să își lase părul să crească foarte lung. În timpul pandemiei părul a devenit mândria și bucuria multor femei, de aceea în 2024 tendințele în coafură foarte îndrăznețe includ pletele lungi, drepte sau cârlionțate.

femeie par lung

În Săptămâna Modei de la Paris s-au putut observa împletiturile ultralungi, părul de tip Rapunzel și alte coafuri ale modelelor cu păr peste genunchi. Părul lung oferă un aspect de basm purtătoarelor,  iar extensiile cu clips disponibile foarte ieftine și ușor de întreținut pot ajuta femeile care vor să își îmbogățească podoaba capilară fără a aștepta prea mult timp până când crește.

Împletituri și balletcore

Balletcore oferă un look feminin și romantic femeilor, reflectându-se în modă, în machiaj, în stilul de viață și mai ales în coafură. Balletcore și împletiturile sunt ideale pentru a înlocui coada de cal clasică. Acest tip de împletituri multiple prezentate de Christian Siriano pe podium în anul 2024 cu panglici roz sunt foarte greu de realizat acasă, dar efectul este uimitor.

par impletit

Împletiturile franțuzești oferă un aspect feminin, care amintește de balerine, și chiar dacă nu sunteți familiarizată cu astfel de împletituri, puteți alege o panglică pe care o veți împleti în păr într-o coadă simplă și care va evidenția feminitatea și eleganța.

Tunsorile conturate

Pentru o tunsoare reușită este neapărat nevoie ca în 2024 să aveți un contur bine realizat. Tunsorile conturate se realizează la salon, iar această tendință majoră în aranjarea părului pentru 2024 are ca scop conturarea formei specifice feței, scoțând în evidență ochii și pomeții. Acest coafură este menită să evidențieze trăsăturile individuale și mai ales să ofere contur pomeților.

femeie cu trandafir

Această tendință în hairstyle a apărut alături de conturul în tendințele de machiaj care subliniază pomeții. Atunci când tendințele în machiaj se combină cu cele în hairstyle, impactul este foarte puternic, iar evidențierea pomeților prin coafură și machiaj reprezintă un truc bine cunoscut de către hairstyliști și nu numai.

Coafura afro

par afro

Coafura afro este specifică îndeosebi femeilor de culoare, apărând în anii 1960 ca o declarație politică și personală prin purtarea părului natural foarte bogat, creț și cu volum. În urma pandemiei din anul 2020, când saloanele au fost închise, femeile de culoare nu au mai putut să-și întrețină și să-și aranjeze regulat părul și din această cauză au încercat noi stiluri și coafuri naturale. Astfel a apărut stilul supradimensionat, aspectul modern cu un volum impresionant.

Tunsoarea foarte scurtă tip Buzzcut

Tunsoarea Buzzcut este una din cele mai populare tunsori pentru bărbați, dar și pentru femei din ultimele decenii. Pentru reprezentantele sexului frumos, care au curajul să își poarte părul scurt și foarte scurt, tunsoarea Buzzcut este ideală. La origini, această tunsoare a fost adoptată de militari, fiind una din cele mai practice și foarte ușor de întreținut stiluri de purtare a părului.

tunsoare scurt

Ulterior, tunsoarea s-a extins și în afara sferei militare, fiind preferată de sportivi, dar și de femeile și de bărbații care căutau o coafură ușor de întreținut, scurtă și sexy. Acest tip de tunsoare este foarte îndrăzneață, iar dacă este combinată cu o culoare șocantă, fie că este vorba despre un blond platinat, de un curcubeu de culori, de un roșcat intens, este cu adevărat impresionantă.

Tunsoarea Mixie

Tunsoarea Mixie este modernă și îndrăzneață, adoptată de numeroase celebrități, iar în anul 2024 este „pe val”. Acest tip de tunsoare a câștigat popularitate pe Tik Tok și pe alte rețele sociale, fiind lejeră, ușor de coafat, de aranjat cu o spumă pentru volum sau cu o ceară aplicată pe vârfuri.

tunsoare mixie

Tunsoarea Mixie este potrivită pentru femeile comode, purtată de celebrități precum Taylor Hill. Tunsoarea Wixie, pe de altă parte, este o versiune texturată a stilului Pixie, potrivită pentru mai multe texturi de păr. Fie că vorbim despre wixie, mixie sau pixie aceste tunsori sunt la modă în anul 2024.

Bobul întins lung

Bobul întins lung care se extinde chiar la nivelul umerilor necesită o întreținere redusă, este ușor de coafat de aranjat și conferă un aspect îngrijit purtătoarelor. Grație lungimii părului, acest tip de bob poate fi purtat și în coc sau în coadă, iar tunsoarea va alungi gâtul și va evidenția pomeții, fiind foarte șic și versatilă, în vogă în anul 2024.

Tunsoarea Kitty

Tunsoarea Kitty este o interpretare mai blândă a coafurilor „lup” și „meduză” care au dominat tendințele hairstyling-ului în 2020. Această coafură oferă straturi elegante și sofisticate, șuvițe care încadrează delicat fața. Și acest tip de tunsoare este perfectă pentru o varietate de texturi de păr, oferind volum părului subțire și îndepărtând excesul de greutate de pe părul foarte des. Buclele par diferite, dramatice, voluminoase și luxoase. Părul se poate purta la lungimea umerilor, întreținerea este redusă, iar aspectul retro elegant va caracteriza purtătoarele.

Acestea sunt tipurile de coafuri care se poartă în anul 2024, foarte versatile, ușor de întreținut, comode și care atrag privirile.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: thelist.com

Newsletter