Home Mireasa Machiaj mireasa Greseli de machiaj - Interviu cu Ioana Cristea, make-up artist

Greseli de machiaj - Interviu cu Ioana Cristea, make-up artist

Greseli de machiaj - Interviu cu Ioana Cristea, make-up artist
Oana Voncick
Sâmbătă, 24.08.2013

Ioana Cristea este un make-up artist extrem de talentat, care isi iubeste profesia, si, de asemenea, iubeste sa se ocupe de machiajul pentru editoriale foto sau pentru ocazii speciale (va spunem de la inceput ca prin mainile ei au trecut vedete precum Laura Cosoi sau Elena Gheorghe).

De unde aceasta pasiune? Pentru ca ii place sa faca femeile ,,sa se simta frumoase si increzatoare in fortele proprii”, asa cum ne-a marturisit chiar ea.

Noi am stat de vorba cu Ioana despre trendurile anului in materie de machiaj, dar si despre greselile pe care ar trebui sa le evite viitoarele mirese in make-up. Cititi interviul in continuare:

Care sunt trendurile in machiaj pentru 2013?

Trendul principal sunt sprancenele cat mai naturale si cat mai bine definite. Tenul trebuie sa aiba un aspect cat mai hidratat, natural, ochii sunt conturati in culori neutre, iar buzele glossy, nude sau neon.

Care ar fi trendurile pentru miresele anului 2013?

Pentru mirese lucrurile stau diferit, aici nu este nevoie sa urmam trendurile marilor case de moda. Trebuie sa tinem cont de trasaturile noastre, de culorile care ni se potrivesc, de ora la care avem nevoie sa aratam perfect etc. Ca un trend general, ar fi orientarea catre un look cat mai natural, astfel ca se renunta la culorile intense, vii , pentru fardurile de pleoape, in favoarea celor neutre. Genele false, aplicate corect, vor fi, mereu, un must pentru mirese.

 

 

Care sunt greselile pe care le comit femeile (miresele) in ceea ce priveste machiajul pentru un eveniment special? Ce nu ar trebui sa faci atunci cand vrei sa realizezi un machiaj pentru o ocazie speciala?

Greseala suprema este aceea ca renunta la bugetul pentru machiaj si coafura in favoarea rochiei. Este important ca viitoarele mirese sa stie ca trebuie sa existe un echilibru intre toate aceste elemente.

Pentru ocazii speciale, trebuie sa apelam la ajutorul unui makeup artist profesionist caruia ii cunoastem munca sau sa ne machiem singure cat mai natural, daca bugetul este unul limitat. Nu apelati la makeup artistii de salon, decat daca ati mai fost machiate de acea persoana in prealabil si ati fost multumite.

De ce elemente trebuie sa tinem cont atunci cand alegem machiajul pentru un eveniment special?

Asa cum am spus mai sus, de trasaturile noastre, de culorile care ni se potrivesc, de ora la care se desfasoara evenimentul, de lumina la care suntem expuse si de personalitatea fiecareia.

 Un exemplu/mai multe exemple din lumea vedetelor de buna practica, actuale, pentru machiajul ales la un eveniment special

In ultima vreme din ce in ce mai multe celebritati apeleaza la makeup artisti pentru aparitiile lor, asa ca sunt foarte multe. Ex : Elena Gheorghe, Laura Cosoi, Lora, Sore etc

Cateva tipsuri de automachiaj pentru un eveniment special

1. Less is more.(Mai putin este mai mult/mai bine)

2. Pastrati aspectul natural al tenului, nu matifiati excesiv.

3. Apelati la un profesionist pentru o forma ideala a sprancenelor, astfel va va fi mult mai usor sa aratati perfect.

Cum sa ne pregatim tenul inainte de aplicarea machiajului?

Hidratare, hidratare, hidratare. Si nu va expuneti la soare/solar fara protectie.

Newsletter