Home Mireasa Machiaj mireasa Fardul de ochi pastel, un must-have pentru o mireasa moderna

Fardul de ochi pastel, un must-have pentru o mireasa moderna

Fardul de ochi pastel, un must-have pentru o mireasa moderna
Madalina Nazalu
Miercuri, 06.04.2011

Machiajul de mireasa presupune un stil ingenuu si diafan, iar, printre propunerile versatile si extravagante reperate pe catwalk-ul 2011, varianta fardurilor pastel se remarca drept un suflu de prospetime pentru orice mireasa ingrijorata. Dragele noastre, puteti respira usurate: fardurile pastel se intorc pentru a scrie pagini in istoria machiajului!

Roz pastel, pentru o mireasa delicata

Rozul pastel este o nuanta ideala pentru machiajul de mireasa. Iti imprumuta o stralucire discreta fara a incarca privirea. Cu toate acestea, pentru a evita un aspect palid, in special in cazul pozelor, adopta accente dramatice, precum tusul negru sau genele falsele.

 

Un contrast ideal in cazul fardului roz pastel il reprezinta aplicarea uniforma si temperata a iluminatorului pe arcada si in coltul intern al ochiului.

Mixand un fard pastel cu un ton rece, precum mov, sau chiar un fard indraznet (fucsia, cobalt, purpuriu), poti conferi profunzime privirii.  

Movul, un clasic in machiaj

Nuantele de mov sunt o alternativa deosebit de estetica pentru orice mireasa. Fardul mov iti pune in valoare privirea, indiferent de culoarea irisului, si confera tenului o stralucire de portelan.

Cum abordezi aceasta nuanta?

Incearca sa combini nuantele de mov cu un fard roz pal, aplicat in coltul intern si pe pleoapa superioara.

Pentru a imprumuta machiajului accente smoky, aplica un iluminator pe arcada si opteaza pentru indigo in coltul extern, aplicat in forma de V.

Nu folosi khol-ul pe mucoasa interna, insa aplica-l pe pleoapa inferioara pentru a sublinia forma ochilor.

Daca folosesti doar nuante de mov, aplica-le in degrade pentru a alungi pleoapa superioara si nu neglija importanta iluminatorului. De asemenea, make-up artistii recomanda sa optezi pentru un aspect nude al buzelor, iar tendintele actuale iti permit sa jonglezi cu texturile, fie ele mate sau glossy.

    

Fardul beige sau despre frumusetea naturala

Daca optezi pentru un fard neutru, beige, camel sau chiar nude, alege texturi iridiscente, care sa confere luminozitate privirii. Fundamental intr-un astfel de machiaj este machiajului tenului, care trebuie sa redea acel aspect perfect de portelan. Ai nevoie de un primer, un fond de ten, un concealer, un iluminator, o pudra si un blush discret, in nuante de piersica.

Pentru a pigmenta strategic acest tip de machiaj, aplica un fard intr-o nuanta rece (verde, albastru sau indigo) in coltul extern, pentru a crea un joc de lumini si umbre.

   

Pentru ca in sezonul de primavara-vara se poarta nuantele vibrante de ruj, adopta o culoare dramatica, ideal pusa in valoare de un fard beige. Incearca burgundy, rosu magenta sau corail, insa asigura-te ca nu adopti un machiaj foarte diferit de stilul tau si ca realizezi o proba inainte de ziua nuntii, pentru a te convinge ca orice tendinta de care te simti tentata ti se si potriveste. Tu ce machiaj ai incerca?

Newsletter