Home Mireasa Coafuri Mirese Ondulat sau drept? Alege coafura de mireasa preferata!

Ondulat sau drept? Alege coafura de mireasa preferata!

Ondulat sau drept? Alege coafura de mireasa preferata!
Madalina Nazalu
Sâmbătă, 16.01.2010
 

Esti adepta parului ondulat sau drept? Ce stil ti se potriveste mai mult? De multe ori, viitoarele mirese care abordeaza in viata de zi cu zi o coafura cu  onduleuri se simt tentate sa incerce o schimbare radicala in ziua nuntii, pentru a alimenta acel sentiment de ocazie deosebita, si viceversa. Te sfatuiesc ca in cazul in care te hotarasti sa iti shimbi look-ul in aceasta zi, sa faci o proba a coafurii din timp, pentru a fi sigura ca nu vei fi dezamagita de  rezultat. O coafura care arata bine pe un model nu va arata neaparat la fel in cazul tau, daca trasaturile ei si ale tale nu se aseamana in punctele cheie.

 

 
 

 Pentru aceasta coafura, foloseste un ondulator de par de la jumatatea parului in jos. Prinde-ti parul cu un elastic, apoi rasuceste suvitele ondulate in jurul bazei cocului. Este important sa prinzi parul la baza cefei, sa nu optezi pentru un ponytail ridicat. Varfurile suvitelor ondulate se fixeaza in coc cu ajutorul unor agrafe de par.

 Deosebirea de coafura din stanga consta si in volumul pe care parul il are in crestet. Tapeaza-l si poarta o cordeluta la baza radacinilor, de preferinta cu aplicatii de cristale si alba. Parul se prinde la fel in fotografia din stanga, intr-o coada joasa, insa varfurile se intorc inspre interior si se prind la baza cozii. Pastreaza cateva suvite pentru a le infasura in jurul elasticului de par. Foloseste de asemenea agrafe pentru a fixa parul.

 
 

 Prinde parul intr-o coada joasa si nu centrata, ci orientata catre stanga. Parul se rasuceste intr-o spirala si se infasoara in jurul bazei cocului, apoi se fixeaza cu ajutorul agrafelor de par.

 Nu uita sa folosesti produse anti-ondulare, in special balsam si masca. Piaptana parul cu cararea intr-o parte (de obicei, pe stanga). In rest, cocul se formeaza la fel ca in exemplul alaturat.

 

 
 

 Fie ca optezi pentru bucle lejere, realizate cu bigudiuri mari, bucle mai stranse cu ajutorul ondulatorului sau pur si simplu carlionti definiti cu spuma de par (desi nu iti recomand sa te bazezi numai pe spuma, nu va rezista la fel de mult), o cordeluta rafinata iti va completa un look simplu, proaspat si romantic

 O coafura deosebit de simpla, potrivita pentru un make-up mai sofisticat si o rochie cu spatele gol. Usuca parul cu uscatorul de par si o perie circulara de dimensiuni mari. Aplica spuma de par pentru volum pe toata lungime parului de par, apoi apeleaza la placa de indreptat si la mult fixativ. Aceeasi bentita te scoate din banal.


 
 

Parul din crestet este ondulat cu ajutorul bigudiurilor, apoi tapat si fixat cu ajutorul acelor de par. Pentru suvitele de la spate se foloseste ondulatorul de par. Este recomandat sa utilizezi produse pentru parul ondulat inca de la spalare.

 O variatie pentru coafura pentru par ondulat prezentata anterior o consituite taparea parului, cu precadere in crestet. Piapta suvitele de la suprafata cu un pieptene cu dinti rari si fixeaza cu ajutorul spray-ului de styling. Pentru varfuri, apeleaza la un ondulator de par


 
 

 Foloseste un ondulator foarte subtire pentru obtine buclele din imagine. Lasa doua suvite in fata, iar restul parului prinde-l in sus cu ajutorul unui cleste de par. Poti tapa inainte parul in crestetul capului, pentru mai mult volum. Prinde cele doua suvite din fata de coc cu un ac de par si aplica fixativ.

 Daca ai parul drept, poti renunta la tapaj si orienta parul catre o extremitate. Suvitele din fata se prind tot cu ajutorul unor accesorii de par, cat mai aproape de coc. De asemenea, poti orienta suvitele de par spre crestet atunci cand il prinzi pentru o coafura mai ridicata, asemanatoare modelului din stanga.


 
 

 Dupa ce ai ondulat parul, piaptana-l pe spate si prinde-l intr-o coada pe o parte cu ajutorul unui elastic de par. Foloseste o suvita de par pentru a camufla elasticul, rasucind-o in jurul acestuia.

 Usuca parul dupa ce in prealabil ai aplicat spuma de par si un balsam anti-frizz. Tapeaza-l in crestet, apoi rasuceste-l si formeaza o coada pe o parte. Pentru a-l fixa, renunta la elastic si opteaza pentru agrafe micute de par pe care sa le aplici pe partea care nu se observa a spiralei obtinute (adica orientate spre ceafa).

 


Accesorizeaza cocul, indiferent daca alegi bucle sau fire temperate si indreptate, pentru un aer retro, a la Old Hollywood divas.

    
Newsletter