Home Mireasa Frumusete Apa de orez pentru păr: miracol sau nu?

Apa de orez pentru păr: miracol sau nu?

Apa de orez pentru păr: miracol sau nu?
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Vineri, 01.03.2024

Apa de orez este un tratament minune pentru păr sau nu are beneficiile despre care popoarele asiatice vorbesc? Oare un produs atât de ușor de obținut, ieftin, să fie un elixir al frumuseții sau o fantezie?

Apa de orez a căpătat renumele unui elixir miraculos, fiind folosit de popoarele asiatice de-a lungul timpului în tratamentele de înfrumusețare a tenului, corpului și părului. Apa de orez se obține foarte simplu. Practic, lași orezul la înmuiat peste noapte și obții o apă foarte bogată în vitamine, minerale și tot ceea ce este necesar pentru ca pielea ta să strălucească, părul tău să crească și să aibă un aspect minunat.

Dar oare este apa de orez un elixir al frumuseții atât de ieftin și de bun cum susțin popoarele asiatice? Merită să încerci o cură cu apă de orez înainte de marele eveniment în care vei îmbrăca rochia de mireasă pentru a avea o podoabă capilară de invidiat? Vom afla împreună cum se prepară apa de orez, cum să o folosești și mai ales ce proprietăți are pentru podoaba ta capilară.

De ce este bună apa de orez?

femeie la baie

Așa cum orezul este bun pentru corp, iar popoarele asiatice susțin că au găsit rețeta sănătății și longevității consumând orez în fiecare zi, apa de orez e bună pentru piele și păr. Orezul este bogat în vitamina E și în complexul de vitamina B, are minerale foarte importante, aminoacizi, antioxidanți și inozitol, o substanță importantă pentru rejuvenarea părului.

Cum obții apa de orez

Procedeul obținerii apei de orez este foarte simplu. Se adaugă o ceașcă de orez la trei cești de apă într-un bol și se lasă la înmuiat timp de 30 de minute. Unele persoane susțin că prepară apa de orez fierbându-l într-o cantitate dublă de apă, dar nu există date clare în acest sens.

După ce orezul s-a înmuiat timp de minimum 12 ore, puteți folosi apa de orez pentru păr și orezul pentru prepararea hranei. Practic, apa de orez devine un elixir nelipsit din rutina zilnică a îngrijirii părului. Vă întrebați cum să folosiți apa de orez? Este simplu. Spălați-vă pe cap cu șampon, clătiți cu apă și adăugați apa de orez la final, masând ușor scalpul, clătind încă o dată cu apă curată după 20 de minute, timp în care o lăsați să acționeze și vă spălați pe corp.

Tratamentul cu apă de orez pentru păr este sigur?

orez crud

Conform studiilor efectuate de specialiști, apa de orez nu numai că este un tratament sigur pentru păr, dar mai mult decât atât, îmbunătățește structura firului de păr, îl întărește, îl fortifică, îl curăță și îi redă strălucirea de care are nevoie.

Apa de orez este considerat un tratament eficient pentru:

1. Eczeme sau dermatita atopică

Persoanele care suferă de dermatită atopică se confruntă adesea cu mâncărimi la nivelul scalpului, cu senzația de uscăciune, deoarece pielea nu își poate menține hidratarea. Este foarte important ca înainte de a începe tratamentul cu apă de orez să testați pe o porțiune mică din scalp și să vedeți cum reacționează atât pielea, cât și părul. Numai așa veți vedea dacă mai experimentați mâncărimi și dacă sunteți mulțumită de acest tratament.

2. Alopecie

Apă de orez ar fi un remediu eficient împotriva alopeciei sau pierderii părului indiferent de motivele care stau la baza acestei probleme. Nu există însă studii cu rezultate pozitive în acest sens la momentul actual.

Care este diferența între apa de orez și un produs sintetic?

Apă de orez este un produs natural, obținut în casă prin înmuierea boabelor de orez în apă. Produsele sintetice, pe de altă parte, conțin foarte multe ingrediente, unele eficiente, altele mai puțin bune pentru sănătate. Important este ca fiecare persoană să încerce tratamentul care îi este recomandat sau despre care a citit review-uri pozitive, cum ar fi apa de orez.

Dacă acest presupus elixir magic se dovedește a fi benefic pentru scalpul tău, atunci cu siguranță este ceea ce trebuie să folosești. În caz contrar, poate ar trebui să îți îndrepți atenția către produse alopate sau homeopate menite să îți redea strălucirea, să prevină căderea părului sau alte probleme cu care te confrunți.

Miracol sau speranțe false? Ce ne oferă apa de orez?

Dacă ești în căutarea unui tratament miraculos pentru problemele de care suferi, apa de orez nu te va ajuta. Trebuie să urmezi o cură îndelungată cu acest remediu natural pentru a vedea mici îmbunătățiri. Dar nici nu se poate spune că apa de orez nu are un efect pozitiv asupra părului sau scalpului. Beneficiile folosirii apei de orez rămân încă neexplorate, nedefinite, nedovedite.

Surse foto: pexels.comunsplash.com

Surse articol: health.unl.edu

Newsletter