Home Mireasa Bijuterii Mireasa Verigheta spune povestea celor doi, David Sandu (bijutier)

Verigheta spune povestea celor doi, David Sandu (bijutier)

Verigheta spune povestea celor doi, David Sandu (bijutier)
Alexandra Irimiea
Duminică, 22.11.2009

    Verighetele! Trebuie puse poate pe primul loc in lista de prioritati pentru miri. Si asta pentru ca, daca rochia de mireasa o alegi pentru o noapte de vis, verighetele le alegi pentru o viata intreaga. Ele simbolizeaza relatia de cuplu dintre voi, asa ca ar fi bine sa le cumparati impreuna, sa satisfaca gusturile amandurora. Daca sunteti diferiti ca si personalitati, dar evident va atrageti, cum spune vorba, atunci ati putea combina aur alb cu aur galben. In plus, in ultima vreme am tot vazut ca mirii aleg verighetele patrate. Se pare ca sunt la moda. Dar eu nu sunt un specialist bijutier, asa ca mai bine las locul unui specialist. Cel mai potrivit in aceasta materie este David Sandu, maestrul romantic de pe Calea Victoriei din Bucuresti.

     “Pentru multi, casatoria poate fi o amenintare a intimitatii si am ajuns in felul acesta la ideea verighetelor diferite, dar complementare”.


   1. Cum stie o mireasa care este verigheta potrivita pentru ea?

    Daca e o persoana care se cunoaste pe sine si care nu e conformista – in sensul de snoaba - va alege in functie de propriile criterii de valori si verigheta i se va potrivi.

   2. Ce metal preferati? Argint, aur alb, aur galben sau platina?

    Argintul. Este singurul metal pretios care contine coordonata timp pentru ca se patineaza.

   3. Ce tip de verigheta este la moda acum?

    Prefer culorile si metalele care se potrivesc ideii, conceptului obiectului. Cred intr-o consecventa intre material, tehnica si concept.

   4. Ce recomandari aveti in privinta alegerii metalului pentru verighete ?

    Traim o epoca in care coexista infinit de multe directii. Ca o caracteristica, insa, cred ca la moda sunt obiectele care spun povesti despre cel care le poarta sau cel care le face. Nu mai e timpul conventiilor si al conformismului.

   5. Carui tip de mireasa ii recomandati verighetele patrate?

    Cei care au rabdarea si curiozitatea de a experimenta verigheta sau inelul cu o forma rectangulara, va observa ca nu e nici o diferenta in ceea ce priveste confortul pe care ti-l da o astfel de forma. Dar dincolo de confort, pentru multi dintre cei pe care i-am intalnit, ideea de “altfel” este cea mai importanta.

   6. Carui tip de mireasa ii recomandati verighetele rotunde?

    Verigheta rotunda este, fara indoiala, mult mai clasica si o suprapun cu o persoana care nu vrea sa experimenteze in lucrurile pe care le considera importante.

   7. Povestiti mai multe despre noua colectie a dvs. de verighete. In cat timp ati realizat-o? Cum ati ajuns la acest concept?

    Prima colectie de verighete este rezultatul contactului direct si indelungat pe care l-am avut cu clientii mei. Am observat cu claritate cat de bine isi definesc viitorii miri dorintele unuia fata de celalalt si felul in care isi apara propriul teritoriu, considerat definitoriu pentru fiecare dintre ei. Pentru multi, casatoria poate fi o amenintare a intimitatii si am ajuns in felul acesta la ideea verighetelor diferite, dar complementare.

   8. Noua colectie contine verighete care sunt o combinatie intre aur alb si aur galben. Ce sugestii aveti pentru cei care prefera doar aur alb sau doar aur galben?

    Celor care isi doresc o singura culoare le recomand texturare, finisare diferita.

   9. Oferiti cateva sugestii in materie de verighete pentru o mireasa care prefera argintul.

    Pentru cei care prefera Argintul, am o sugestie legata de o interpretare proprie a unei tehnici japoneze, numita “mokume gane”. Varianta mea este mult mai riguroasa din punct de vedere al designului.

   10. Ce concesii fac miresele in materie de bijuterii in vremuri de criza? Cumpara mai putine sau aleg bijuterii de o calitate inferioara?

    Chiar in perioada aceasta mai apasatoare din punct de vedere financiar, am observat ca restrictiile si economiile se fac la alte capitole din organizarea nuntii. Verighetele sunt (teoretic) alese pentru o viata. A face economie la asa ceva e un lucru pe care cei mai multi nu il concep.

   11. Pentru o mireasa cat de mult ar trebui sa conteze daca are verighete de 14k, 18k sau 24k? Unde se vede diferenta (in afara de pret)?

    Diferentele de calitate a aurului se regasesc, din punctul meu de vedere, in estetica si anduranta verighetelor. Culorile diferitelor aliaje de aur trebuie sa fie armonizate cu ideea care coordoneaza facerea lor. La fel si tehnica de finisaj. De exemplu, nu as finisa lucios o verigheta de 24k sau 22k din simplul motiv ca aurul pur sau aproape pur este extrem de moale si se poate zgaria usor chiar si cu materiale foarte moi, ca plasticul si lemnul. In scurt timp o verigheta de acest fel ar fi mutilata. As alege, din aceasta cauza, un finisaj mat sau amprentarea lui cu o structura speciala.

   12. Cand va fi urmatoarea expozitie de bijuterii David Sandu?

    Urmatoarea expozitie va fi lasfarsitul lui Noiembrie si este vorba de o colectie de 35 de inele.

   13. La final, faceti cateva recomandari de bijuterii pentru o mireasa in ziua nuntii sale.

    Bijuteriile unei mirese sunt parte inegranta dintr-un tot unitar, care trebuie sa fie intregul eveniment. Cred ca cei doi miri sunt piesa de rezistenta a intregii povesti (desi de multe ori uitam asta) si tot ce se intampla in acea zi este pentru ei. Bijuteriile trebuie sa fie in primul rand decente ca prezenta, dar importante ca si consistenta. Trebuie sa reflecte si ele ceva din povestea celor doi.
    Sursa fotografii: www.DavidSandu.ro
    Toate bijuteriile din fotografii pot fi cumparate de la atelierul lui David Sandu.

    Date de contact:


    Atelier:
    Str. Smardan nr.30, etaj 1, sector 3, Bucuresti
    Telefon: 0721 451 693
    davidsandu@davidsandu.ro
Newsletter