Home Mireasa Accesorii Mireasa GABRIELA DUMITRAN Millinery AtelierH: Colectia de palarii si accesorii de mireasa 2011

GABRIELA DUMITRAN Millinery AtelierH: Colectia de palarii si accesorii de mireasa 2011

GABRIELA DUMITRAN Millinery AtelierH: Colectia de palarii si accesorii de mireasa 2011
Karena
De Karena
Luni, 06.06.2011
Am descoperit in atelierul Gabrielei Dumitran o lume minunata, cu povesti despre palarii si flori de matase, dar mai ales am descoperit o persoana cu o mare dragoste pentru detalii, care reuseste sa combine traditia cu extravaganta intr-un mod unic.

Cum arata un atelier de millinery?

Jumatate atelier de tamplarie, jumatate studio de artist. Calapoade de lemn, cuie, ciocane, clesti, pensule, pigmenti, apreturi, sarme, alaturi de matase, dantela, panglici, pene si capeline. Toate sunt importante, dar instrumentele cele mai valoroase din atelier sunt mainile, acul si ata. Palariile, accesoriile si florile sunt realizate integral manual.

Coronita din dantela cu flori din matase

Gabriela ne marturiseste: "Am depus un efort mare pentru a-mi dobandi competenta de a realiza flori din matase. Sa fii createur de fleurs in Parisul anilor ‘50 insemna sa faci parte dintr-o breasla care cuprindea cateva sute de ateliere. Doar cateva au supravietuit secolului 20 iar pericolul de a pierde le savoir-faire este unul foarte mare. Sunt mandra ca in atelierul nostru realizam flori din matase dupa aceleasi metode din secolul 19. Fiecare petala este prelucrata individual: desenata, decupata, pictata, prelucrata cu instrumente specifice. Florile sunt asamblate petala cu petala, intreg procesul de realizare a unei flori variind intre 4 si 8 ore. Noi nu cream flori artificiale ci flori permanente."

 

Coronita din dantela cu flori din matase si voal

Pentru mine materialele sunt extrem de importante. Am ales sa lucrez cu cei mai buni producatori cu o lunga traditie in excelenta. Am ajuns sa-i cunosc personal pe multi dintre ei si am descoperit afacerile de familie de cateva generatii din spatele marilor label-uri. Capelinele, tulul de matase si voaleta sunt aduse din Florenta. Pasmanteria si matasea provin de la manufacturieri din zona Saint-Etienne. Daca ar fi sa numesc unul dintre producatorii cu care lucrez, m-as opri la Sophie Hallette. Este o afacere de familie cu peste 120 de ani de istorie, unul din principalii furnizori de dantela pentru numele mari din haute-couture.

 

Palarie din dantela Sophie Hallette

Ce ma inspira? Filmele din sau depre anii '40-'60, fotografiile, arhitectura, parfumul, Parisul, muzica, oamenii. Si lista este fara de sfarsit. Aproape orice vad si imi place ma gandesc cum ar putea fi transpus intr-o palarie. Desi se realizeaza dupa aceleasi metode de sute de ani, palariile trebuie sa fie actuale. Dar cel mai important, sa fie in acord cu personalitatea celei care o poarta.

 

Voaleta cu funda din matase

Nu creez palarii pentru un anumit tip de femeie. Deoarece este un accesoriu atat de puternic, palaria trebuie sa fie in perfecta aromie cu personalitatea clientei, fizionomia, outfitul si ocazia cand este purtata. Fiecare clienta este un proiect unic. Palaria este accesoriul cu cea mai mare putere de a schimba un outfit, poate face o tinuta frumoasa sa fie fabuloasa. Pentru ca palaria este cu adevarat the ultimate accessory".

 

Palarie imbracata in dantela cu flori din matase


Voaleta cu baza si flori din matase

 

Millinery AtelierH

 

Situat pe strada Banului nr.3A (in zona Biserica Luterana) sector1 Bucuresti

Tel.0747 133 438

email: info@gabrieladumitran.ro

GabrielaDumitran.ro 

 

Vizita la atelier se face pe baza de programare.

Pretul palariilor este cuprins intre 100-400 EUR

Newsletter