Home Cuplu Psihologia cuplului Pasii de urmat cand cauti locuinta ideala alaturi de partenerul tau

Pasii de urmat cand cauti locuinta ideala alaturi de partenerul tau

Pasii de urmat cand cauti locuinta ideala alaturi de partenerul tau
Corina Naftanaila
Luni, 17.02.2020
Noile etape din viata ta si experientele de neuitat sunt la ordinea zilei atunci cand faci pasii spre o viata de cuplu reusita. Daca la inceputul relatiei erai purtata de vise si scenarii romantice, o relatie serioasa te va ajuta sa le transformi in realitate.

Gasirea unei locuinte alaturi de persoana iubita este unul dintre cei mai importanti pasi spre intemeierea unei familii. Pentru ca acest loc va deveni sanctuarul tau si al celui drag, trebuie sa abordezi cautarea cu multa seriozitate, dar si cu placere. Iata care sunt pasii de urmat in acest proces:

Alege locatia

Locatia trebuie sa fie in capul listei de prioritati cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte. Trebuie sa iei in calcul diferite aspecte, precum pozitionarea fata de locul tau de munca si al partenerului, dar si ritmul de dezvoltare al zonei. Un apartament potrivit pentru viata de familie trebuie sa iti ofere acces la scoli si gradinite din apropiere, posibilitatea de a merge la cumparaturi rapide chiar in zona, dar si deschidere spre o zona verde sau un parc. Daca iti doresti sa faci parte dintr-o comunitate ridicata pe bazele constructiilor si serviciilor moderne, concentreaza-ti atentia pe ansambluri rezidentiale. Daca ai masina iti va fi mai usor sa alegi o zona in care te poti bucura de liniste si pace inspre periferia orasului, dar sa ramai, totusi, conectata la urban. Detalii aici!

cuplu

Fa o lista cu nevoi si dorinte

Pentru a gasi apartamentul perfect, trebuie sa faci o lista alaturi de partenerul tau. Aceasta va include dorinte in ceea ce priveste suprafata utila, numarul de camere, dotari etc. Nevoile trebuie alese in functie de felul in care va imaginati viitorul. Daca va doriti copii, alegerea unui apartament spatios este necesara. Daca nu exista astfel de planuri, discuta cu partenerul tau despre nevoile si dorintele ficaruia in parte si compara listele. Este important ca niciunul dintre voi sa nu faca un compromis semnificativ, deoarece, in timp, se pot isca diferite conflicte.

O astfel de lista te va ajuta sa descoperi si lucrurile de care vei avea nevoie odata ce te poti muta in noua locuinta. Aceasta trebuie sa cuprinda atat aspecte tehnice, precum instalatiile electrice sau numarul prizelor, cat si pe cele care se refera la starea de bine de acasa si la felul in care iti doresti sa decorezi.

Stabileste un buget

Planurile fara o baza financiara vor fi mai greu de dus la sfarsit, asa ca asigura-te ca ai din timp un plan in ceea ce priveste bugetul. Trebuie sa discuti cu partenerul tau despre ce va doriti si ce va puteti permite. Doar in acest fel vei putea sa treci la fapte. Ia in considerare veniturile lunare si ajutorul pe care il poti primi de la familie. Afla cat mai multe informatii de la bancile care ofera credite potrivite pentru nevoile tale sau despre programul Prima Casa. De asemenea, nu uita sa iei in calcul si cheltuielile ulterioare precum facturile la utilitati sau impozitul.

Evalueaza spatiul si constructia

Multe dintre apartamentele din tara se vand inainte sa fie ridicate blocurile, iar acest lucru nu este agreat de oricine. Inainte de a lua o decizie, analizeaza si evalueaza spatiul de care vei dispune in noua ta casa. Fie ca este vorba de un apartament deja existent sau de unul aflat intr-o constructie noua, trebuie sa observi posibile reparatii sau modificari care necesita o munca in plus. In cazul apartamentelor vandute la gri sau la alb, afla direct de la dezvoltator mai multe despre materialele folosite si planurile in detaliu. Poti cere ajutorul unui arhitect care ofera si servicii de consultanta. Acesta te va ajuta sa descoperi cea mai buna solutie.

Pasii mici, dar esentiali, in procesul de cautare a unei locuinte trebuie facuti cu rabdare si cu planuri bine puse la punct. Desi cererea de pe piata imobiliara este in continua crestere, incearca sa nu te grabesti si sa-ti oferi suficient timp sa pui totul la cale. Bucura-te de noua viata alaturi de partenerul tau si profita de fiecare moment alaturi de el.

Sursa foto: pexels.com

 

Newsletter