Home Cuplu Psihologia cuplului Inelul de logodna: ce spune modelul ales despre iubitul tau

Inelul de logodna: ce spune modelul ales despre iubitul tau

Inelul de logodna: ce spune modelul ales despre iubitul tau
Ioana Marinescu
Luni, 25.10.2021

Inelul de logodna trebuie sa o reprezinte pe femeia care il poarta, dar cand acesta este ales de iubit, atunci afli mai multe despre el. Chiar daca ai libertatea de a-l schimba, sigur vrei sa stii ce trasaturi de personalitate dezvaluie modelul oferit.

 

Barbatii ofera inelul de logodna femeii pe care o vor alaturi toata viata si simbolizeaza angajamentul pe care sunt pregatiti sa il ia. Forma circulara a acestei bijuterii simbolizeaza faptul ca iubirea dintre cei doi iubiti nu are inceput si nici sfarsit. In zilele noastre exista multe modele de inele de logodna pe piata, iar o privire mai atenta la piatra pe care acestea o au te pot ajuta sa intelegi ceva despre barbatul care a ales-o.

Ce spune inelul de logodna despre iubitul tau

Inelul de logodna are o semnificatie aparte pentru barbati, fiind o dovada a bunastarii. 

Un inel cu diamant urias, de exemplu, va dezvalui faptul ca barbatul care l-a ales are o situatie financiara foarte buna. Pe langa asta, o astfel de decizie poate dezvalui si dorinta acestuia de a iesi in evidenta, de a-si arata valoarea. Nu te lasa impresionata de marimea diamantului si gandeste-te bine daca tu si iubitul tau impartasiti aceleasi valori, daca te face fericita prin simpla lui prezenta. O casnicie care porneste din motive gresite, cum ar fi pentru siguranta financiara, nu va dura foarte mult, asa ca da raspunsul in functie de ce simti, nu de ce vezi. Asta te sfatuiesc si cercetatorii de la Universitatea Emory, care au constatat ca oamenii care cheltuiesc prea multi bani pe inelul de logodna au un risc mai mare de a divorta.

1. Inel de logodna cu piatra rotunda

inel de logodna cu piatra rotunda 

Daca iubitul tau iti ofera un inel de logodna cu piatra rotunda, atunci ai alaturi un traditionalist. Este un familist convins, care va face tot ce ii sta in putinta pentru a-ti ramane aproape si a avea o casnicie lunga si fericita. Este un barbat loial, fidel, care are ochi doar pentru tine.

2. Inel de logodna dreptunghiular cu smarald

inel de logodna cu smarald 

Un alt model clasic este inelul de logodna cu smarald dreptunghiular, o alegere ce emana eleganta si rafinament. Barbatul care il ofera este un tip interesant, ce iubeste frumosul, dar nu si vulgaritatea. Este dispus sa cheltuiasca oricat, pentru a te face fericita, si nu te vei plictisi nicio secunda, daca il vei avea alaturi.

3. Inel de logodna cu piatra princess cut 

mana cu inel de logodna pe deget 

Acest inel are o piatra cu margini ascutite, patrata, oferind un aspect geometric. Simbolul din spatele acestui model este simplu: cea care il va purta va fi o rasfatata! Iar barbatul care il alege este foarte atent la nevoile partenerei sale si este intotdeauna pregatit sa faca orice, pentru a o vedea fericita. 

4. Inel de logodna cu piatra pear-cut

inel de logodna pear cut 

Piatra acestui inel are forma unei lacrimi si alungeste, de obicei, degetul purtatoarei. Acest model este ales de foarte putine persoane, iar cele care o fac sunt, de obicei, sigure pe ele, au propriul destin si nu merg cu turma. Daca iubitul tau il alege pentru tine, tine cont de faptul ca ai alaturi un excentric, un barbat care iese mereu in evidenta si are standarde ridicate. 

5. Inel de logodna cu piatra marquise-cut 

Acest inel are o piatra ovala, cu doua varfuri ascutite si un look original. Daca iubitul tau il alege, este un individ cu o perspectiva unica asupra vietii, caruia ii place sa detina lucruri frumoase si interesante. Cel mai probabil are un stil vestimentar elegant, mereu in tendinte, si vrea sa traiasca o viata marcata de placere si experiente interesante.

6. Inel de logodna cu piatra heart-cut

inel de logodna hear cut 

Barbatul care alege acest inel de logodna este un romantic incurabil. Nu ii este teama sa arate ce simte pentru tine, chiar si in public, si te va coplesi mereu cu gesturi frumoase si declaratii de dragoste.

7. Inel de logodna cu trei pietre

inel de logodna cu trei pietre 

Cele trei pietre ale acestui inel reprezinta trecutul, prezentul si viitorul, iar barbatul care il alege este atent la relatia voastra, pune pret pe aniversari si vrea sa te aiba alaturi toata viata.

Tu ce inel de logodna ai primit? Il recunosti pe iubitul tau in aceste caracterizari?
Newsletter