Home Cuplu Dragoste si Sex Profilul barbatului indragostit de tine pe vecie

Profilul barbatului indragostit de tine pe vecie

Profilul barbatului indragostit de tine pe vecie
Eva Pirosca
Luni, 26.11.2012

Te iubeste. Iti face toate poftele, este rabdator, vrea sa isi petreaca toate serile cu tine si chiuleste de la serviciu ca sa iti fure o cafea. Clar: iubitul tau este indragostit de tine. Dar cum poti sa stii ca va dura? Cum arata barbatul indragostit de tine... pe vecie?

 

"Bai, deci arata... serios." Anca rade cand spune asta, desi este la fel de serioasa. Anca rade mult. Are 33 de ani, lucreaza in resurse umane si este cu acelasi barbat de... treisprezece. "Hai sa iti spun ce cred eu, dupa atata timp. Fluturasii in stomac, de la inceput, nu mai sunt. Dar ramane un element de stabilitate afectiva, fara de care nu poti. Ai nevoie sa ti-l dea cineva. Si ti-l ofera partenerul, in relatie. Noi am avut si o cearta mare... am si stat o vreme separati, chiar in ultimul an. Dupa cateva luni, ne-am limpezit si ne-am mutat inapoi impreuna. Nu mai este indragostit de mine... asa cum esti in primele etape ale relatiei. Este firesc. Acum este indragostit altfel... pe vecie, sper!"

Profilul barbatului indragostit de tine: ce spune o femeie

"Este nevoie sa fie serios, da. Adica sa il vezi ca se tine de cuvant. Mai ales daca ii vine greu sa respecte o promisiune, daca este zapacit de felul lui... Atunci cu atat mai mult stii ca te iubeste, daca se straduieste sa isi invinga firea ca sa isi tina cuvantul fata de tine. Am probat asta. Tu nu? Inca de la inceput, ca sa iti castige increderea. Cum o sa ai incredere in el, altfel? Daca te iubeste, face eforturi. De fapt, tot asta arata si ca este implicat.

poza cuplu fericit

Si stii care este frumusetea? Ca daca face eforturi, creste angajamentul. Pentru ca investeste. Si tu te simti pretuita si iubita, si barbatul se simte mai matur si ia lucrurile mai in serios. E o autostrada cu doua sensuri si asta este dragostea de durata, cred eu.

Un barbat care isi ia angajamente, isi poate lua si angajamentul sa te iubeasca pe vecie. Cum il iei, asa il ai. Nu il schimbi tu. Vrei sa fie indragostit mereu? Verifica daca stie sa se reindragosteasca de munca lui, de mama lui, de prietenii lui. Daca nu stie, slabe sanse sa invete cu tine. Asta este smecheria." (Anca, 33 de ani)

Barbatul indragostit pe vecie: exista?

Noi cautam sa ne potrivim. Cautam acel partener care sa fie compatibil cu noi. Sa aiba, daca se poate, acelasi visuri, aceleasi planuri, acelesi gusturi. Ii observam personalitatea si urmarim daca este compatibila si asemanatoare cu a noastra. Pentru ca atunci, speram noi, cresc sansele sa ramanem indragostiti... pe vecie.

Am intrebat si un barbat ce parere are. Pe domnul Petre, de 59 de ani, profesor, doctor in filozofie, sot si tata.

poza cuplu fericit jucaus in parc

"Intr-adevar, cautam sa ne potrivim. Dar cine poate spune ca l-a gasit pe celalalt? Sub acest aspect nu ne potrivim nici cu fratele nostru, cu care am crescut si ne-am dezvoltat in acelasi mediu familial. Nu ne gasim nici pe noi insine! (Gandeste-te numai de cate ori afirmam cu convingere ceva, dar astazi facem intr-un fel, iar maine in alt fel?!) Si dupa toate astea, ne vom potrivi cu o persoana straina?

Ar trebui sa cantarim lucrurile bine, caci fiecare om este o personalitate unica si irepetabila. Exista sase miliarde de oameni? Exista si sase miliarde de personalitati irepetabile.

Plecand de la aceste premise, oricat ai cauta, nu-ti vei gasi un tovaras cu care sa te potrivesti la modul absolut, sa ai aceeasi gandire, aceleasi dorinte, aceeasi vointa! Nu vei gasi! Nepotrivirea de caracter" (cauza divortului) este un fapt real."

Profilul barbatului indragostit pe vecie: ce spun barbatii

Si atunci, ce sa cauti la partenerul tau? Ce ii trebuie, ca sa poti spera - totodata, destul de realist - ca va ramane indragostit pe vecie?

Pai sa nu cauti sa fie desavarsit. Sa fii sigura ca barbatul pe care-l cauti va avea propriile sale defecte si potricniri. N-o sa ramana vesnic indragostit, ca nici tu nu ramai vesnica printesa. Nu vesnic - adica nu incontinuu! Iubirea trebuie intretinuta. (Constantin, sociolog, 34 de ani. Sot si tatic).

Primele calitati care il infrumuseteaza pe om sunt modestia si bunatatea. Mai ales bunatatea: un dram de bunatate valoreaza mai mult decat sumedenie de cunostinte", zice un proverb. Si altul zice: De frumusete ti se face lehamite dupa patruzeci de zile, de bunatate nu te saturi nici dupa patruzeci, de ani". Omul lipsit de iubire si de modestie este nepotrivit pentru o relatie serioasa, de lunga durata. Este primejdios pentru familie - si nu numai pentru ea...!(Petre, doctor in filozofie, 59 de ani. Sot si tatic.)

poza cuplu fericit tanar sarut pe frunte


Barbatul este indragostit pe vecie, daca ramane in contact cu femeia lui. Isi trage seva de la ea. Menirea femeii este sa fie mai afectiva, acceseaza mai usor sfera asta sentimentala, ca sa ne scoata pe noi, barbatii, din impietrire. Ea imi incalzeste inima, ma deschid ei si atunci raman indragostit de ea. Chiar daca nu simt mereu emotii... de parca acum o cuceresc a doua oara. (Costin, kinetoterapeut, 35 de ani. Sot si tatic.)

Barbatul indragostit pe vecie: l-am gasit! Acum ce fac?

L-ai aflat, l-ai descoperit pe tovarasul alaturi de care vei trai toata viata. Insa exista o problema nerezolvata: "incheierea contractului". Adica, va trebui sa discutati conditiile convietuirii. Caracteristici: nu sunt inger, ci om cu neputinte. Deci accepti sa traim toata viata impreuna? Ma vei suporta in momentele grele? Esti pentru familie? Pentru o familie cu multi copii? Cu cati copii? Ce fel de viata vom trai? Ne vom pastra prietenii? Cum vom folosi banii nostri? Vom avea banii in comun? Care vor fi relatiile noastre cu parintii? Etc.

Dupa aceea veti merge la biserica si veti declara oficial (la ceasul depunerii "juramantului" - al ritualului Tainei) hotararea voastra comuna de a trai impreuna pe viata si neincalcand conditiile de mai sus. Si cine incalca chiar si o conditie din contract, adica cine nu respecta propria semnatura" (consimtamantul lui), va fi marele vinovat. (Petre, doctor in filozofie, 59 de ani. Sot si tatic)

Tu ce crezi? Exista barbati indragostiti pe vecie de iubitele lor?

Newsletter