Home STIRI STIRI Viteza ucide nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Viteza ucide nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Viteza ucide nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!
Raluca Cristea
Joi, 16.05.2013
Pentru a sublinia importanta controlului permanent al valorilor tensionale, Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, organizeaza in data de 17 mai, in Bucuresti, o ampla actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. Astfel se da startul la cea de-a III-a editie a Campaniei Nationale "Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala".

In Romania, 62% din decesele inregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculara. Doi din trei romani mor de afectiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent intalnita este hipertensiunea arteriala. Prin actiunile de constientizare si educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune doreste sa aduca in atentia publicului larg cele mai noi metode de preventie, diagnosticare si control al tensiunii arteriale.

"Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator.

Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente." a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.Pentru a gasi solutii eficiente in diminuarea problematicii hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune organizeaza campanii de informare si constientizare a publicului larg cu privire la importanta depistarii precoce a acestei afectiuni. 

"In editia precedenta a campaniei s-au efectuat peste 2000 de testari, lucru care nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigure de succesul pe care-l va avea si actiunea din acest an. Atat publicul larg, cat si pacientul hipertensiv trebuie sa fie constient de riscurile si consecintele acestei afectiuni. Se impune adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii arteriale pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale", a declarat prof.dr. Maria Dorobantu, Presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

In cadrul Campaniei Nationale "Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!" editia 2013, publicul larg va mai beneficia si de alte doua testari gratuite in Timisoara (1 iunie) si Bucuresti (13,14 septembrie).

Campania de masurare a tensiunii arteriale din 17 mai - Bucuresti se va organiza in zona Spitalului Coltea, zona UniversitatePartener oficial: Ministerul Sanatatii
Parteneri institutionali: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila", Directia de Sanatate Publica Bucuresti, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti
Partener social: Metrorex
Parteneri media: Aqua Queen, Health&Beauty Magazine, Karena, Jurnal de Bucuresti, MuJer, Medipedia, Pulsmedia, Radio Romania Antena Satelor

Newsletter