Home STIRI STIRI FDA a dat unda verde: IQOS poate fi comercializat ca produs din tutun cu risc modificat

FDA a dat unda verde: IQOS poate fi comercializat ca produs din tutun cu risc modificat

FDA a dat unda verde: IQOS poate fi comercializat  ca produs din tutun cu risc modificat
Corina Naftanaila
Vineri, 24.07.2020
Decizie importanta pentru Philip Morris International (PMI), dupa ce Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat. Astfel, IQOS este singurul si primul dispozitiv electronic cu nicotina care primeste aceasta autorizatie de comercializare din partea FDA, iar la baza ei stau dovezile stiintifice care arata ca produsul va avea un impact pozitiv asupra populatiei, atat a utilizatorilor de produse din tutun, cat si a celor care nu utilizeaza aceste produse in prezent.

Datele transmise de companie arata ca comercializarea acestor produse specifice cu informatiile autorizate ar putea ajuta fumatorii adulti sa faca tranzitia de la tigarile conventionale si sa reduca expunerea la substante nocive, dar doar daca fac tranzitia completa", a declarat Mitch Zeller, J.D., director al Centrului pentru Produse din Tutun al FDA.

iqos

Decizia FDA este insotita de informatii importante pentru comunicarea produsului: IQOS este un dispozitiv care incalzeste tutunul, nu il arde, si prin folosirea acestuia se reduce in mod semnificativ emisia de substante nocive si potential nocive, comparativ cu tigarile conventionale.

In acest fel, FDA a determinat ca emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvata pentru a proteja sanatatea publica si vine ca o confirmare a faptului ca, spre deosebire de tigarile conventionale, dispozitivele IQOS reduc in mod semnificativ expunerea organismului la substante nocive si potential nocive. Aceste afirmatii sunt sustinute si de studiile facute in acest sens si care sunt astfel confirmate de catre FDA. Cu alte cuvinte, trecerea completa de la tigarile conventionale la IQOS este strans legata de reducerea substantelor nocive si cu potential nociv.

Dovezile si studiile stiintifice au fost prezentate de catre Philip Morris International (PMI) in decembrie 2016 in cadrul aplicatiei pentru produse din tutun cu risc modificat (MRTP).

Sursa foto: Philip Morris International

Newsletter