Home Nunta Organizare nunta Nunta in aer liber: sfaturi si provocari

Nunta in aer liber: sfaturi si provocari

Nunta in aer liber: sfaturi si provocari
Ioana Marinescu
Luni, 18.10.2021

Nunta in aer liber iti poate oferi un cadru de poveste, mai ales daca ai parte de o vreme perfecta. Un astfel de eveniment trebuie, insa, organizat cu multa atentie, pentru ca pot aparea multe provocari. Afla de ce trebuie sa tii cont, daca vrei o petrecere sub cerul liber.

 

Daca esti genul de persoana care vrea sa detina intotdeauna controlul, o nunta in aer liber s-ar putea sa nu te faca atat de fericita precum ai crede. Pot aparea multe schimbari de la o ora la alta, iar daca nu stii sa te relaxezi si in situatii stresante, risti sa nu te distrezi deloc. Primul lucru de care trebuie sa tii cont, cand organizezi o nunta in aer liber, este perioada din an in care va veti uni destinele. Nu orice zi din vara va fi o alege buna. In iulie, de exemplu, umiditatea poate fi ridicata, iar asta iti va strica coafura si machiajul. In plus, invitatii nu se vor simti foarte confortabil si risti sa nu ai pe nimeni pe ringul de dans.

5 lucruri de care sa tii cont pentru o nunta in aer liber

 

  • Nu te lasa impresionata de locatia plina de flori si de verdeata si asigura-te intotdeauna ca vei avea acces la electricitate.
  • Fii pregatita cu un plan de rezerva pentru orice tip e vreme.
  • Angajeaza o firma care sa asigure eliminarea tantarilor si a altor insecte care ti-ar putea strica buna dispozitie.
  • Pune bai la dispozitia invitatilor.
  • Alege tema nuntii in functie de peisajele pe care le ai in jur.

 

Reguli de eticheta pentru o nunta in aer liber

Cand vine vorba de o nunta in aer liber, invitatii tai trebuie sa fie o prioritate. Ofera-le acelasi confort pe care l-ar avea la o nunta clasica si aceleasi servicii. Astfel, vei avea nevoie de o formatie sau un DJ, de fotografi, de o firma de catering care sa asigure mancarea, dar si de un bar pentru bauturi. Mai departe, este foarte important ca invitatii sa ajunga usor la locatie. Daca nu poti sa le asiguri tu transportul, atunci ai grija ca zona sa fie dotata cu locuri de parcare pentru toata lumea. Gandeste-te si la cei care nu au masina: accesul taxiurilor ar trebui sa se faca cu usurinta.

Firma care va asigura mancarea la o nunta in aer liber ar trebui sa aiba experienta in astfel de evenimente. Intreba-l, astfel, pe furnizor cate nunti de genul a organizat si roaga-l sa iti ofere si cateva testimoniale de la alti clienti, pentru a evita surprizele. In plus, daca lucreaza si cu un furnizor de bauturi care iti poate organiza un bar in timpul evenimentului este si mai bine.

Avantajul unei nunti in aer liber este ca poti fi cat se poate de inventiv, cand vine vorba de meniu. Poti sa oferi pizza, burgeri, carne la protap, orice iti place si stii ca ar fi si pe gustul invitatilor. Nu uita sa tii cont si de cei care nu consuma carne.

Nu te chinui prea mult pentru a decora locul. Indiferent de unde alegi sa faci nunta in aer liber - intr-o gradina, pe plaja sau intr-o poienita, zona va avea o frumusete naturala. Accesoriile de care vei avea, astfel, nevoie vor fi putine si simple. Cateva felinare, mesele si scaunele pentru invitati ar trebui sa fie de ajuns, pentru un decor perfect.
Daca faci nunta in aer liber, atunci asteapta-te si la ploi din senin. Pentru astfel de situatii, rezerva si un cort in care sa poti muta distractia, daca va fi nevoie.Si insectele iti pot strica petrecerea, asa ca pe langa exterminatori, asigura-te ca aprinzi si lumanari speciale, care sa le tina departe.

Este foarte important sa treci pe invitatie faptul ca evenimentul va avea loc in aer liber, pentru ca cei care vor veni sa fie pregatiti. Poti sugera si un dress-code, pentru a le usura alegerile vestimentare si a reduce riscul unor accidente. Iar daca vrei ca nunta in aer liber sa decurga fara probleme, poti cere ajutorul unui specialist.

Newsletter