Home Mireasa Frumusete Liber la pizza! Cum poți să mănânci ce vrei și să slăbești

Liber la pizza! Cum poți să mănânci ce vrei și să slăbești

Liber la pizza! Cum poți să mănânci ce vrei și să slăbești
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 23.01.2024

Cum să slăbești mâncând pizza, prăjituri, shaorma sau sarmale? Urmând stilul Dirty Wellness, care îți permite o zi pe săptămână în care poți „trișa” și poți consuma alimentele preferate, cu condiția ca zilele următoare să te ții din nou de dietă și să faci mișcare...

Cum ți s-ar părea dacă ți-aș spune că ai putea să slăbești mâncând pizza sau orice altceva îți dorești? Ar fi o situație de vis, nu-i așa? Ei bine, este posibil să mănânci pizza (desigur, nu în fiecare zi), în condițiile în care în rest ai o alimentație echilibrată și faci mișcare pentru a te menține în formă. Dirty Wellness este o formă de a slăbi care permite consumul de alimente care, în mod normal ar fi contraindicate într-o dietă. Dacă vrei să arăți bine și să-ți faci micile pofte, acest stil de viață care îți permite să „trișezi” din când în când, este alegerea cea mai buna.

Cum știu că mi se potrivește stilul Dirty Wellness?

antrenor sport ofera gogoasa mar femeii

Dacă nu ești genul de persoană care să se poată abțină de la toate alimentele interzise în dietă, cum ar fi pizza, burgeri și chiar o șaorma din când în când, dar vrei să te menții în forma cu orice preț și îți faci regulat exercițiile, atunci acest stil de viață este pentru tine. O viață fără mici plăceri vinovate, fără o prăjitură bună din când în când, fără un pahar de șampanie sau două-trei felii de pizza din cea mai gustoasă, parcă nu mai are farmec.

Putem să slăbim, să arătăm bine și o dată la ceva timp să ne recompensăm eforturile cu ceea ce ne place să mâncăm. Practic, dacă mergi în mod regulat la sală sau la pilates, sau practici un sport ori pur și simplu alergi și ai grijă de greutatea ta, acest stil de viață îți permite să trișezi o dată pe săptămână și să consumi produsele care cu adevărat îți fac plăcere. Acest regim este mai puțin strict, ceea ce determină foarte multe femei să îl urmeze, chiar și din rândul vedetelor.

Vrei să mănânci ceva bun? Fă-o și reia-ți dieta zilnică după mica plăcere vinovată!

femeie mananca salata la saladesport

Cu cât găsești o dietă mai puțin strictă, care să îți permită accesul la mai multe tipuri și categorii de alimente, cu atât vei fi mai fericită, spun specialiștii! Stilul Dirty Wellness te va ajuta nu numai să ai grijă de greutatea ta și să arăți bine, ci și să te simți bine și să mănânci ceea ce îți face plăcere fără a saliva ori de câte ori treci pe lângă o pizzerie sau pe lângă o cofetărie.

Acest stil de viață a pornit de la premiza că multe dintre persoanele care au probleme sau oscilații de greutate s-au săturat să le fie interzise anumite alimente și să poftească fără a putea să atingă cu papilele gustative prăjituri, dulciuri, pizza, produse de patiserie sau junk food. Atunci când vrei să atingi țelul propus în ceea ce privește greutatea și felul în care arăți, trebuie să fii cât mai realistă. Nu este o plăcere să consumi numai fructe, legume și carne fiartă slabă tot restul vieții.

Te invit să încerci acest stil de viață, să-ți continui rutina zilnică, exercițiile, să ai o alimentație cât mai echilibrată și, din când în când, să trișezi cu ceea ce îți face plăcere să deguști.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: popsugar.co.uk

Newsletter