Home Nunta Organizare nunta Cine tine lumanarile la nunta si care este semnificatia lor

Cine tine lumanarile la nunta si care este semnificatia lor

Cine tine lumanarile la nunta si care este semnificatia lor
Ioana Marinescu
Marţi, 12.10.2021

Lumanarile de nunta, cunoscute si ca faclii, sunt elemente importante in cadrul cununiei religioase, asa ca este important sa intelegi rolul lor, dar si cum le folosesti corect. Afla cine alege si plateste lumanarile de nunta, cine le tine in biserica, dar de ce ai nevoie de ele.

Ce simbolizeaza lumanarile de nunta

Lumanarile de nunta se regasesc doar in religia ortodoxa si simbolizeaza lumina cu care nasii ii calauzesc pe miri in aceasta noua experienta. In timpul slujbei, preotul aprinde lumanarile de la lumina din sfestnic, pentru a arata ca viata de familie este protejata de Hristos, care a spus: Eu sunt lumina lumii. De va veni cineva dupa Mine, nu va umbla intru intuneric, ci va avea lumina vietii" (Ioan 8,12). Focul lumanarilor reprezinta si iubirea dintre mire si mireasa, care decid sa ramana impreuna pentru toata viata.

Cine cumpara lumanarile de nunta

Lumanarile de nunta sunt alese sicumparate de nasi, care vor fi responsabili si de transportul lor la nunta, in masini separate. Astfel, domnisoara si cavalerul de onoare vor tine lumanarile din momentul in care alaiul pleaca spre biserica, pentru a se asigura ca raman intacte. Lumanarile trebuie sa fie ornate cu flori, iar daca vrei o nunta eleganta, alege ornamente din flori naturale. Pentru ca lumanarile sunt un element important, ar fi bine sa fie alese, tinand cont de tema nuntii si de buchetul mieresei.

Cine tine lumanarile la nunta

Pana la biserica, lumanarile sunt tinute de domnisoara si cavalerul de onoare, care vor intra cu ele pana in fata altarului. Acolo le vor inmana nasilor, care vor tine lumanarile pe tot parcursul slujbei. Tine cont de aceste lucruri, atunci cand le alegi, si opteaza pentru modele simple,usor de transportat si de tinut in timpul ceremoniei.

Dupa cununia religioasa, lumanarile trebuie sa ajunga la miri, care le vor pastra in casa intr-un loc ferit de umezeala, dar si de lumina directa a soarelui.

Newsletter