Home Nunta Organizare nunta Albumul de nunta: sfaturi vitale pentru fotografii perfecte

Albumul de nunta: sfaturi vitale pentru fotografii perfecte

Albumul de nunta: sfaturi vitale pentru fotografii perfecte
Madalina Nazalu
Sâmbătă, 24.09.2011

Daca organizarea nuntii este o desfasurare de forte si de pendulari neincetate intre euforie si anxietate, albumul de nunta este sinteza celor mai frumoase momente, a unor clipe-cadru care compun, in final, savurosul si nostalgicul suvenir al amintirii.

Fotografia dedicata evenimentelor nuptiale reprezinta un domeniu special al acestei arte. Alegerea fotografului pentru nunta ideal coinicide cu gasirea hair-stilistului potrivit: presupune un efort asiduu, insa rezultatul este cea mai buna recompensa pentru emotiile implicate si timpul investit. Comunicarea cu fotograful este un prim pas catre alcatuirea acelui album de nunta care spune cu adevarat povestea pe care ai vrut sa o interprezi. Documentarea este insa cel mai important factor pentru a te asigura ca vei beneficia de tot ce iti doresti in acest sector. Noi iti prezentam cele mai importante informatii, trucuri si sugestii pentru a obtine pozele perfecte.

Top 5 cadre fotografice care vorbesc de la sine

Dintre sutele de poze care vor intra in componenta albumului tau, specialistii au desemnat cinci cadre care sintetizeaza momentele de maxima incarcatura emotionala:

1. Mireasa, aranjandu-si toaleta, coafura si machiajul.

Cele mai expresive fotografii sunt acelea in care hair-stilistul, domnisoara de onoare sau mama asigura mici retusuri: sunt surprinse astfel emotiile care preceda evenimentul, dar si look-ul final. 


2. Mireasa si domnisoarele de onoare, in special daca domnisoarele de onoare sunt prietenele tale de suflet. Simbolismul acestui cadru este trecerea catre un nou statut social si emotional, alaturi de confidentele care ti-au ascultat dilemele adolescentei si prin ti-ai definit tineretea si nonconformismul studentiei.

3. Primul sarut al mirelui si miresei. Cel mai definitoriu instantaneu pentru o nunta, sarutul in fata altarului sau a bisericii este perceput ca o binecuvantare a uniunii.

4. Mireasa, mirele si parintii acestora. O nunta echivaleaza cu intemeierea si consolidarea unei familii, unitate si armonie ce sunt surprinse in acest cadru.


5. Primul dans al mirelui si miresei.

Fluenta si nonsalanata pasilor de dans simbolizeaza elanul, libertatea si entuziasmul cu care incepeti o noua calatorie impreuna.

Pagini de album: Fotografiile care iti definesc nunta

Pe langa cele cinci poze care alcatuiesc o poveste de nunta, mentionam si acele cadre de care iti vei dori cu siguranta sa iti amintesti:

Inainte de ceremonie:

Cadre cu tinutele mirelui si miresei inainte de a fi imbracate

Mireasa stilizandu-si machiajul si coafura;

Mireasa aranjandu-si voalul (asistata de mama si domnisoarele de onoare)

Mireasa si parintii, fratii si alte rude

Mirele pregatindu-se de eveniment

Mirele alaturi de familie

Mirele aranjandu-si butonii

Mireasa si buchetul

Ceremonia de nunta

Mirele si nasii

Mirele si invitatii

Nasii si lumanarile de nunta

Mireasa indreptandu-se catre altar

Mirele si mireasa privindu-se in fata altarului

Preotul asezand coronitele mirilor

Mirele, mireasa, parintii si nasii in fata altarului

Momentul verighetelor

Sarutul mirilor

Mirele si mireasa iesind din biserica, urmatii de alaiul nuptial

Receptie

Locatia inainte de sosirea invitatilor

Aranjamentul meselor, tema nuntii

Primul dans al mirelui si miresei

Invitatii la masa si pe ringul de dans

Formatia muzicala

Tortul de nunta si taierea acestuia

Mirele si mireasa ciocnind paharele de sampanie, alaturi de invitati

Albumul de nunta: cele mai importante trucuri de planificare si personalizare

Ai conceput o poveste pentru nunta ta? Transmite-o mai departe, elaborand un album de nunta care te reprezinta.

Opteaza pentru un stil de fotografie si comunica-l fotografului. Poate doresti cadre alb si negru, in stil vintage sau cu alte particularitati imagistice. Asigura-te ca acestea se potrivesc temei generale a nuntii si stabileste detaliile cu fotograful tau.

Alege un album de nunta al carui design complimenteaza stilul evenimentului. Pentru o nunta traditionala, selecteaza acele albume in stil jurnal  pe care le poti personaliza optand  pentru un format sau coperti speciale,  dimensiuni si textura.

Albumele digitale se bucura de o popularitate ridicata, deoarece pot fi stilizate pana la extrem. Fotografiile sunt printate direct pe pagina, la orice dimensiune, chiar si in stil jurnalistic (imprimare pe doua pagini, precum in cazul advertorialelor din reviste). Acestea sunt mai scumpe decat albumele traditionale.

Opteaza pentru o paleta coloristica inspirata din cea a nuntii. Selecteaza pozele pentru album alaturi de fotograf. Obiectivitatea acestuia te va ajuta sa mentii un echilibru al cadrelor; albumele in care regasim obsesiv poze cu mireasa, aceeasi locatie sau prea multe cadre cu rudele surprinse in acelasi moment ne lasa senzatia de discontinuitate.

Albumul de nunta este precum un film vechi. De fiecare data cand il revezi, descoperi detalii care ii confirma valoarea.

Tu vei opta pentru un album de nunta traditional sau digital?

Newsletter