Home Nunta Organizare nunta 8 lucruri la care sa renunti cand iti organizezi nunta

8 lucruri la care sa renunti cand iti organizezi nunta

8 lucruri la care sa renunti cand iti organizezi nunta
Ioana Marinescu
Marţi, 05.07.2022

Organizarea unei nunti nu este deloc usoara, iar daca vrei sa te incadrezi in bugetul stabilit, ar fi bine sa fii foarte atenta la tot ce faci. Incearca sa ai asteptari realiste de la petrecere si sa nu cazi prada capcanelor de marketing sau dorintelor celorlalti. Descopera 8 lucruri la care sa renunti, cand iti organizezi nunta, pentru a nu cheltui in exces.

 

1. Favoruri pentru invitati. Sigur ca vrei ca toata lumea sa se simta bine, dar nu deschide portita dorintelor speciale. Oricat de dragi ti-ar fi ceilalti, daca incerci sa ii multumesti pe fiecare in parte, la final vei sfarsi stresata si cu bugetul redus drastic. Ii chemi la o petrecere la care vei avea mancare buna, muzica buna si bautura, ar trebui sa fie de ajuns pentru toata lumea.

2. Remindere peste remindere. Este important ca toata lumea sa iti raspunda la timp, ca sa stii cati invitati vei avea si sa pregatesti meniurile. Nu exagera, insa, cu mail-urile si mesajele. O data limita la care sa iti dea raspunsul, adaugata pe invitatie, este de ajuns.

3. Programul petrecerii. Stim ca vrei sa arati ca iti pasa de invitatii tai si ai face orice, sa se simta bine, dar tiparirea unui program al nuntii nu va fi decat un efort inutil. De cele mai multe ori, acesti fluturasi ajung pe sub masa sau sunt uitati pe masa, pentru ca nu este un tip de eveniment pentru care ai nevoie de agenda. In plus, surprizele s-ar putea sa fie apreciate mai mult decat organizarea exagerata.

4. Un decor exagerat. La nunta ta, iti doresti sa fii in centrul atentiei si sa ai cea mai tare petrecere. Nu exagera, insa, pentru ca cel mai importanta va fi atmosfera. Renunta la decorurile exagerate, indiferent de care ar fi tendintele in momentul in care ai petrecerea. Simplitatea este cheia succesului.

5. Rochii identice pentru domnisoarele de onoare. Serios, treci peste, cea mai frumoasa zi din viata ta nu trebuie sa fie cosmarul lor vestimentar. Lasa-le sa se imbrace cum vor, pentru ca au tot dreptul sa se simta bine in cea mai frumoasa zi a vietii tale.

6. Bautura foarte scumpa. Sampania suna bine, dar nu te gandi ca este o bautura pe care oamenii o consuma frecvent. Un produs foarte scump nu va face nicio diferenta in mintea invitatilor, decat daca ai de gand sa spui pretul. Investeste in bautura de calitate, dar nu neaparat exagerat de scumpa, iar mai departe asigura-te ca invitatii se simt bine.

7. Petrecerea burlacitelor. Daca vrei o noapte de distractie, inainte sa devii mireasa, scoate-ti prietenele la o bere, distrati-va, dar platiti fiecare consumatia. Un eveniment de genul acesta nu este decat o cheltuiala inutila pentru tine sau prietenele tale si veti avea nevoie de bani cu ocazia evenimentului. Petrecerea burlacitelor se face, de obicei, pentru pozele din social media, dar tu ai trecut de etapa aceasta, nu-i asa?

8. Copii la petrecerea burlacitelor. Daca, totusi, iti doresti sa ai parte de o petrecere a burlacitelor ca la carte, asigura-te ca nu exista copii acolo. Se va consuma alcool, se vor deschide discutii pentru adulti, se va dezlantui o atmosfera total nepotrivita pentru minori. Daca prietena ta nu are cu cine sa isi lase copilul, organizeaza petrecerea intr-o zi ok si pentru ea.

Acum, ca stii ce nu ar trebui sa incluzi in petrecerea de nunta, nu iti ramane decat sa organizezi cel mai tare eveniment, cu un buget rezonabil.

Newsletter