Home Lifestyle Ce înseamnă, de fapt, cand îți auzi numele in somn

Ce înseamnă, de fapt, cand îți auzi numele in somn

Ce înseamnă, de fapt, cand îți auzi numele in somn
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 26.03.2024

A-ți auzi numele strigat în somn este un semn divin sau o pură întâmplare? Un vis frumos sau un coșmar? Ce spun specialiștii despre semnificația visului în care îți este strigat numele?

Uneori este plăcut când visezi, alteori, mai ales atunci când ai un coșmar, este destul de neplăcut să îți auzi numele strigat în somn dintr-o sursă necunoscută. Toată lumea visează și explicațiile experților în ceea ce privește acest fenomen sunt destul de vagi. Atât oamenii, cât și animalele visează și în timp ce unele persoane se trezesc fără să își amintească visele din noaptea precedentă, alții pot povesti cu lux de amănunte ceea ce au văzut și ce au auzit în vis.

De-a lungul timpului, visele au fost studiate atât din punct de vedere științific, cât și spiritual, pentru ca oamenii să încerce să deducă ce înseamnă ele cu adevărat. Ce înseamnă atunci când îți auzi numele strigat într-un vis?

fetita visare

Unii cercetători susțin că, atunci când oamenii își aud numele în vise acest lucru poate fi legat de îngrijorările privind o situație tulburătoare sau o decizie pe care trebuie să o ia în viață de zi cu zi. Alteori, când ești strigat în vis are, de fapt, legătură cu simțul de percepție al eului lăuntric și de conștientizare a adevăratei personalități. Așadar, dacă visezi că îți este strigat numele poate avea legătură cu identitatea ta personală, abilitățile nebănuite pe care le ai, sistemul de valori spirituale.

Uneori, dacă îți auzi numele strigat în vis este foarte posibil să îți dorești să te schimbi prea mult pentru o persoană pe care o placi sau cu care ești în competiție. Cu toate acestea, numele strigat în vis poate apărea sub formă de încurajare sau de acord din partea subconștientului să rămâi fidel valorilor tale autentice și să nu te schimbi pentru nimeni și nimic.

Divinitatea este cea care îți strigă numele în vise?

inger

În unele cercetări a fost explorată posibilitatea conform căreia auzirea numelui într-o stare de vis este un mesaj la o persoană dragă care a decedat sau de la Divinitate. De aceea trebuie luat în considerare contextul în care numele apare în vis și felul în care acesta este rostit. Dacă numele este rostit cu voce tare, ca un strigăt, atunci foarte posibil subconștientul tău încearcă să te facă să realizezi ceva sau să înțelegi anumite lucruri care te frământă în viața reală și pentru rezolvarea cărora ți se transmit semne în timpul nopții.

Unele persoane chiar cred că există motive religioase sau spirituale pentru care își aud numele în vis. În lucrările de specialitate despre legăturile dintre visul lucid și visele de noapte, religie și știință, se face mențiunea că, în creștinism și iudaism visul servește ca mijloc de comunicare între oameni și Dumnezeu.

Astfel, auzirea numelui într-un vis ar putea fi modalitatea prin care Divinitatea încearcă să ajungă la tine. Studiat prin lentila creștină, specialiștii consideră că Dumnezeu ar putea avea ceva să-ți spună sau să îți dea o sarcină foarte importantă pe care trebuie să o duci la bun sfârșit, o misiune mesianică sau ți-ai putea auzi numele pentru că cineva ceva are nevoie de atenție ta atât din viața de aici, căci și din viața de dincolo.

Hipnagogia - responsabilă pentru auzirea numelui tău în vis sau cheia către creativitate?

caricatura vise pe un nor

În foarte multe situații, hipnagogia, starea dintre somn și cea de veghe a fost folosită de către diverși artiști sau persoane care lucrează cu științele ezoterice pentru a pătrunde în cele mai adânci niveluri ale creativității. Între cele două stări, de somn și stare de veghe, se află o perioadă destul de stranie și fascinantă denumită de psihologi hipnagogie, timp în care mintea dă naștere unor imagini care pot scoate din adâncul amintirilor, senzațiilor, percepțiilor, cele mai frumoase imagini sau relatări.

Chiar și pentru creștini, nu orice vis este semnificativ sau este un semn de la Divinitate. Rugăciunea și meditația te ajută să delimitezi un vis premonitoriu de un simplu vis. Ocazional este posibil să îți auzi numele înainte de a dormi și de a începe să visezi în stare de tranziție a conștiinței dintre veghe și somn.

În stare de hipnagogie te poți trezi brusc cu inima bătându-ți cu peste 100 de bătăi pe minut, ca și cum tocmai ai căzut de pe o stâncă înaltă sau într-o râpă adâncă. Această stare dintre somn și realitate provoacă halucinații inclusiv auditive, cum ar fi auzirea propriului nume.

Indiferent dacă interpretezi visul din punct de vedere creștin, divin, al semnificațiilor ascunse, din punct de vedere ezoteric, sau îl consideri pur și simplu o imagine de noapte, auzirea numelui în somn trebuie să aibă o semnificație pentru tine. Asigură-te că mănânci sănătos și ai o rutină de noapte pentru a nu avea coșmaruri, deoarece nu de puține ori, a-ți auzit numele într-un vis poate fi și o experiență înfricoșătoare.

Surse foto: pixabay.compixabay.compixabay.compixabay.com

Surse articol: thelist.com

Newsletter