Home Nunta Organizare nunta 5 motive pentru care socrii nu te vor!

5 motive pentru care socrii nu te vor!

5 motive pentru care socrii nu te vor!
Louise Tanase
Joi, 14.04.2022

Atunci cand doi oameni se indragostesc si planuiesc sa isi petreaca tot restul vietii impreuna, au senzatia ca lumea intreaga ii iubeste, ii admira si ii sprijina. Insa, in foarte multe cazuri, aceasta este doar o impresie, iar, multe cupluri se confrunta cu o problema foarte reala: familiile lor. Daca nu sunteti personajele din "Laguna albastra", va trebui sa traiti si voi inconjurati de familiile voastre. Si uneori, familia nu doreste ca partenerul / partenera voastra sa ii devina membru. De ce?

 

In ciuda faptului ca atunci cand iubim si luam decizia sa ne casatorim, ne dorim din tot sufletul ca toata lumea sa se bucure pentru noi, putem avea surpriza neplacuta ca tocmai cei dragi, familiile noastre, sa se opuna. Motivele pot fi foarte diverse, de la unele serioase la unele de-a dreptul puerile. Din pacate, nu intotdeauna divergentele de opinii si antipatiile palesc odata cu ziua nuntii sau cu trecerea inefabila a timpului, ci ele se mentin timp indelungat. Alteori, motivele pentru care familia celuilalt nu te vrea ca nora sau ginere, sunt mai usor de trecut cu vederea sau dispar, pe masura ce te lasi cunoscut/a de acestia. Iata cateva dintre cele mai frecvente motive pentru care socrii nu vor o viitoare nora sau ginere.

RELIGIA

Desi poate parea o problema minora pentru societatea moderna, mai exista cupluri care inca se lovesc de ea atunci cand vor sa se casatoreasca. Daca unul dintre viitorii miri apartine unei religii si celalalt alteia, este de asteptat ca una dintre familii sa se opuna casatoriei. Sansele cele mai mari de opozitie se intalnesc, desigur, in familiile traditionaliste, practicante ale religiei respective. Atunci cand stiti ca aceasta va fi o problema pentru familiile voastre, cel mai bine este sa va ganditi foarte bine la ce veti face. Supararea socrilor nu trebuie sa va influenteze decizia, dar cuplul vostru, ca si si viitoare familie, ar putea sa se mai confrunte cu aceasta problema. Sunt doua posibilitati de rezolvare a acestei probleme: ori fiecare dintre voi ramane practicant al religiei sale si amanati luarea unei decizii pentru atunci cand veti fi parinti (apropo, copiii vostri carei religii vor "apartine"?) sau unul dintre voi (cel a carui familie este mai relaxata in aceasta privinta) trece la religia celuilalt. Nu uitati insa, ca, indiferent de parerea socrilor, aceasta decizie este, in primul rand personala, apoi de cuplu.

RASA

Intr-o societate din ce in ce mai diversificata cultural, problema rasei ar trebui sa fie demult uitata. Din pacate, la noi in tara inca mai exista anumite prejudecati legate de culoarea pielii. Daca vrei sa te casatoresti cu cineva "diferit", fii pregatit/a sa raspunzi sau sa ignori feluritele intrebari si aluzii din partea cunoscutilor, dar, mai ales, gandeste-te cum sa iti aperi cauza in fata familiei. Din pacate, aici nu veti putea face nici un fel de compromis, nu puteti schimba nimic din ceea ce este dat de natura. Singura lupta pe care o aveti de dus este cu prejudecatile. Iar aceasta lupta va trebui castigata bazandu-va pe o singura arma: dragostea. Dragostea voastra, dar si a parintilor pentru voi.

BANII

Prea multi sau prea putini, avere stransa in generatii sau intr-o perioada mai scurta... Nu conteaza. Cert este ca, intr-o vreme in care vedem la televizor si citim prin ziare despre cupluri formate din persoane la extremele avutiei financiare, unii parinti, pardon, viitori socri, inca isi mai pun aceasta problema inainte de nunta copiilor lor. Fie ca el este bogat si ea nu, fie invers, una dintre familii va avea ceva de obiectat. In general, cei care ridica aceasta problema sunt parintii celui mai avut. Iarasi, nu uitati, ca dragostea voastra trebuie sa fie mai presus de orice. Incercati sa le aratati socrilor care obiecteaza ca banii nu au nici o importanta cu exceptia faptului ca vor oferi confort si siguranta familiei pe care o intemeiati. Insa, daca unul dintre voi se casatoreste din motive strict financiare, atunci da, socrii au dreptate.

STUDIILE

Atunci cand vorbim de faptul ca socrii nu te vor din pricina studiilor, nu te astepta ca motivul este domeniul in care esti licentiat/a, ci chiar faptul de a avea sau nu acelasi nivel de studii cu odorul lor. Acesta este inca unul dintre motivele frecvente, dar si ciudate. Nu este bine nici sa ii fii superior/superioara copilului lor, dar nici inferior/inferioara. Diferenta de studii in cuplu este unul dintre motivele pentru care socrii nu isi accepta noul membru al familiei inca din perioada in care nu se dorea amestecarea "claselor sociale", a "intelectualilor" cu "muncitorii". Daca si socrii tai invoca acest motiv, nu le dati atentie. Importanta este doar dragostea voastra si mai ales, faptul ca voi va acceptati asa cum sunteti: cu sau fara diploma acreditata.

SOCRII NU TE PLAC

Ei bine, acesta este unul dintre motivele puerile pentru care socrii ar putea sa nu te vrea. Poate sa nu aiba nici o legatura cu banii, rasa, religia sau studiile tale. Pur si simplu nu te plac. Nu conteaza de ce: esti prea scund, prea grasa, ai ochii verzi, razi ciudat sau vorbesti mult. Important este ca nu te plac. Nu iti pierde timpul incercand sa afli de ce si, mai ales, nu incerca sa te schimbi poate-poate or sa te placa. Important este sa te placa cel/cea alaturi de care vei trai o viata intreaga. Obisnuieste-te cu gandul ca, asa cum tie nu iti plac toti oamenii pe care ii intalnesti, fara sa ai un motiv anume, tot asa nici pe tine nu te pot place toti oamenii.

 

Newsletter