Home Mireasa Machiaj mireasa Culoarea irisului da startul in machiaj!

Culoarea irisului da startul in machiaj!

Culoarea irisului da startul in machiaj!
Madalina Nazalu
Vineri, 04.02.2022

Machiajul ochilor are o putere extraordinara: te poate transforma si te poate ajuta sa iti exprimi mai bine personalitatea. Cu atat de multe optiuni, de la nuante neutre, potrivite pentru machiajul de zi, la smoky-eye, este de inteles daca nu stii exact ce sa alegi. Afla cum sa te machiezi, in functie de culoarea ochilor.

 

Armonia este esenta unui make-up reusit. Armonia fetei este idealul in frumusete, iar de cele mai multe ori, aceasta poate fi atinsa doar prin machiajul corector. Cu toate acestea, exista trucuri coloristice care creeaza iluzia perfectiunii prin punerea in evidenta a trasaturilor naturale.

Triunghiul culorilor este arhicunoscut in artele plastice. Rosu, galben si albastru sunt culorile primare, verde, mov si portocaliu sunt culori secundare. Verde se obtine prin amestecul de galben si albastru, mov prin amestecul de rosu si albastru, iar portocaliu prin combinarea culorilor rosu si galben. Aceste proportii sunt egale (50% din fiecare). Culorile tertiare sunt rezultatul imbinarii unui pigment mai ridicat dintr-o culoare primara cu o culoare secundara. Astfel, turqoise contine un pigment albastru in combinatie cu verde. La polul opus se afla galbenul canar, cu o combinatie de pigment galben si verde. Rosu corai contine pigment rosu si portocaliu, iar indigo mai mult pigment mov si albastru. Pruna este acel rosu-mov obtinut prin imbinarea culorii primare cu cea secundara. Culorile complementare sunt prin urmare urmatoarele : rosu si verde, albastru si portocaliu, galben si mov. Combina-le pentru a pune in valoare culoarea irisului.

Cum sa te machiezi in functie de culoarea ochilor


 

 

 

   Ochii caprui (foto 1) sunt pusi in evidenta de un kajal maro, urmat de un rimel in aceeasi culoare sau negru. Pe pleoapa mobila se aplica nuante pamantii, maronii, iar in coltul intern al ochilor un bej luminos. Arcada va fi subliniata de un fard bej-auriu. Alege un ruj corai sau rose. Atentie insa: alegerea rujului se face tinand cont si de culoarea tenului si a podoabei capilare.

 

 

   Ochii albastri sunt evidentiati de portocaliu si orange, dar si de farduri precum bleu sau un gri de albastru discret (foto 2). Rimelul albastru este ideal pentru ochii albastri, dar poti opta bineinteles si pentru traditionalul negru. In general, opteaza pentru un kajal albastru sau gri, dar si un albastru cobalt sau chiar bleumarin pentru pleoapa mobila. Si argintiul este o nuanta potrivita irisului albastru, aplicat fie pe mucoasa interna sau in coltul ochiului.

 

 

    Ochii verzi (foto 3) se contureaza cu farduri in tonuri de verde, insotite sau nu de o culoare pruna in coltul extern al ochilor pentu evidentiere. Urmeaza conturul ochilor in tonuri de verde. Lumina este cea de-a treia componenta a unui machiaj reustia, care, in cazul acestui machiaj, va lua forma aurie sau argintie, fiind aplicata sub arcada.
    Pentru a evidentia foarte puternic ochii caprui, se vor alege nuante de mov, iar ochii vor fi rimelati cu negru. Daca ochii caprui bat inspre verzui, se va opta pentru o culoare pruna, pentru grena sau chiar negru. Rimelul va fi de asemenea negru.

 

 

 

    Ochii albastri vor fi intensificati, conform triunghiului culorilor, de un fard portocaliu si un albastru cobalt in coltul extern. Rimelul si kajalul vor fi la randul lor albastre. (foto 4)
Ochii verzi sunt prezentati intr-un contrast dramatic prin optarea pentru nuante de roz sau violet in ceea ce priveste fardul de pleoape, un fard ivoire pentru iluminarea zonei de sub arcada, un creion pentru ochi violet si clasicul rimel negru.

Acestea sunt principalele idei pe care ti le propunem pentru un machiaj de ocazie, festiv, care va atrage toata atentia asupra privirii tale. Tinand cont de faptul ca privirea este principala arma de seductie, speram ca vei lua in considerare aceste sfaturi si trucuri de machiaj.

Newsletter