Home Mireasa Buchete Mireasa Ce simbolizează culoarea trandafirilor

Ce simbolizează culoarea trandafirilor

Ce simbolizează culoarea trandafirilor
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 06.02.2024

Perfecți pentru a fi dăruiți cu ocazia evenimentelor importante, dar și pentru a exprima iubirea, admirația și prietenia, trandafirii sunt florile perfecte pentru buchetul de mireasă, de nașă, pentru aranjamentele florale de nuntă și chiar pentru a fi puși în piept nuntașilor. Află ce semnificație are fiecare culoare a acestor flori în parte pentru a face alegerea potrivită.

Trandafirul este o floare universală, care simbolizează dragostea, iubirea, este cea mai elegantă floare cunoscută în lumea largă pentru puterea de a simboliza pasiunea, prietenia, respectul. Un buchet de trandafiri va fi potrivit atât pentru o profesoară, cât și pentru iubită, mamă, soție, vecină, poate fi oferit la o aniversare, este nelipsit de la nuntă, practic orice eveniment poate fi încununat de frumusețea și parfumul trandafirilor.

Dacă vrei să lași floarea să vorbească de la sine și să îi transmiți persoanei căreia îi oferi un anumit mesaj, trebuie să afli întâi ce simbolizează fiecare culoare a trandafirilor în parte. Află ce culoare se potrivește buchetului tău de mireasă sau ce nuanță a acestor flori delicate este indicat să alegi pentru aranjamentele florale la nunta ta.

Trandafirii roșii exprimă dragostea și admirația

trandafiri rosii

Foarte populari de Ziua Îndrăgostiților și în buchetul nașei, trandafiri roșii sunt nelipsiți din cadourile pe care și le fac îndrăgostiții, atât în ziua de 14 februarie, cât și în oricare altă zi. Practic, dacă vrei să îi arăți iubitei cât de mult ții la ea, cât de mult o admiri și o iubești, îi oferi un trandafir roșu sau un buchet întreg. Trandafirii roșii exprimă sentimente romantice și o iubire profundă.

Trandafirii galbeni exprimă prietenia

trandafiri galbeni

Fiind o culoare foarte deschisă, jovială, galbenul este o nuanță minunată, ce transmite sentimente puternice de prietenie. În ciuda reputației că ar transmite gelozie, trandafirul galben este simbolul prieteniei pure, însă nu este recomandat să fie oferit soției sau să fie folosit în buchetul miresei. Alegeți o combinație de trandafiri galbeni pentru aranjamentul floral al nunții.

Trandafirii în culoarea lavandei exprimă dragostea unică

aranjament masa nunta

Vrei să-i arăți iubitei tale că este unica ta dragoste și că sentimentele pentru ea sunt profunde? Oferă-i viitoarei tale soții un buchet de trandafiri în culoarea lavandei. Aceștia sunt considerați foarte rari și exprimă unicitatea în relația ta.

Trandafirii roz închis exprimă recunoștința

Trandafirii de culoare roz închis sunt perfecți pentru a fi dăruiți unui profesoare, unui cadru medical, practic unei persoane față de care vrei să îți exprimi recunoștința. Aceștia pot fi puși pe mesele invitaților în aranjamente florale minunate, în combinație cu flori de culoare deschisă.

Trandafirii roz deschis exprimă inocența și aprecierea

buchet mireasa

Trandafirii roz pal pot simboliza inocența, pot fi oferiți, spre exemplu, la aniversarea unei adolescente, sau pot reprezenta un cadou perfect pentru mama, sora sau pentru o prietenă apropiată. În combinație cu trandafirii de culoare roz închis pot reprezenta aranjamentul perfect pentru masa mirilor și nașilor.

Trandafirii albi exprimă inocența sau o dragoste nouă

mreasa buchet

Albul exprimă inocența, dar și un nou început. Trandafirii albi sunt, de regulă, folosiți pentru buchetul miresei și sunt un simbol al norocului pentru noul statut al femeii care devine soție.

Trandafirii mov exprimă pasiune și opulență

trandafiri mov

Dacă alergi să oferi un buchet de trandafiri mov unei persoane, trebuie să știi că exprimi atât infatuare, cât și pasiune. Un astfel de cadou care epatează, fiind extrem de elegant, scump și neobișnuit, este realizat din trandafiri care de regulă sunt vopsiți. Împodobiți mesele invitaților cu trandafiri mov pentru un plus de eleganță și rafinament.

Trandafirii portocalii exprimă fascinație

trandafiri portocalii

Trandafirii portocalii reprezintă o combinație între cei galbeni și roșii și exprimă mai degrabă de grabă fascinație față de o anumită persoană, decât dragoste sau prietenie. Atunci când oferi un buchet de trandafiri portocalii unei femei trebuie să știi că acest gest simbolizează dorința de a duce prietenia la un alt nivel, practic o propunere pentru o relație amoroasă.

Trandafirii piersică - simbol pentru mulțumire și recunoștință

buchet trandafiri

Piersicul este o culoare mai puțin obișnuită pentru trandafiri și reprezintă simpatia pentru un prieten sau un membru al familiei.

Trandafirii verzi semnifică începuturi noi și vești bune

buchet de mireasa alb cu verde

Deși sunt mai puțin întâlniți și mai puțin obișnuiți, trandafirii verzi există și pot fi oferiți femeilor din viața ta. Aceștia transmit sentimente autentice, verdele fiind culoarea abundenței și a regenerării. Poți marca noi începuturi prin oferirea unui buchet de trandafiri verzi. Folosește-i în buchetul miresei pentru o căsnicie marcată de abundență și prospețime.

Trandafirii albaștri simbolizează misterul

trandafiri albastri mireasa

Este cert faptul că în natură nu există trandafiri albaștri, deci sunt vopsiți. Aceste flori simbolizează misterul, imposibilitatea de a atinge un anumit țel, dar și eleganță.

Trandafirii negri sunt potriviți pentru a fi oferiți la o înmormântare

Atunci când ai pierdut pe cineva drag sau trebuie să participi la un eveniment mai trist, trandafirii negri sunt perfecți. Aceștia nu există în natură, ci sunt creați artificial, de aceea sunt legați de moarte, misticism și de doliu.

Trandafirii curcubeu exprimă unicitate și speranță

Este foarte greu de obținut un trandafir curcubeu, de aceea cei care aleg să îl dăruiască o fac pentru a-i spune persoanei respective că este unică și specială în viața lui. Oferind-ui soției tale un buchet de trandafiri curcubeu îi vei transmite că este importantă unică și specială în viața ta.

Indiferent de ocazie, un buchet de trandafiri se va dovedi cea mai bună alegere pentru cei care vor să facă un cadou, să își exprime recunoștința, mulțumirea, admirația, dragostea, prietenia sau condoleanțele. Acum, că știi și semnificația fiecărei culori de trandafir în parte vei ști cum să alegi floarea potrivită în funcție de ocazie.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: rd.com

Newsletter