Home Mireasa Frumusete Top 5 tratamente de încercat dacă ai pielea deshidratată

Top 5 tratamente de încercat dacă ai pielea deshidratată

Top 5 tratamente de încercat dacă ai pielea deshidratată
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 20.05.2024

Nu confunda pielea uscată cu pielea deshidratată! Pielea deshidratată are nevoie de îngrijire, tratamente corespunzătoare și proceduri la cabinetul de înfrumusețare. Care sunt principalele 5 tratamente pe care medicul dermatolog ți le va recomanda?

Pielea deshidratată are nevoie de foarte multă îngrijire. Adesea, pielea deshidratată este confundată cu pielea uscată, dar de fapt are nevoie de multă apă pentru a rămâne hidratată și strălucitoare. Medicii dermatologi sugerează faptul că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nu mai produce aceleași lipide și nu mai funcționează la fel de bine, iar stratul de piele moartă, dacă nu este îndepărtat la timp, produce deshidratarea epidermei. Atunci când pielea se simte iritată, dureroasă, când prezintă prurit, este cazul să apelăm la tratamente pentru hidratarea epidermei.

Deși pe piață există o mulțime de produse care ajută la hidratare, cea mai bună cale de urmat este reprezentată de tratamentele la un cabinet specializat dermatologic, de la tratamente faciale, la peelinguri chimice, opțiuni non invazive, practic există un tratament pentru fiecare problemă în parte.

1. Tratamentul facial de exfoliere și oxigenarea pielii

Tratamentul facial de exfoliere și oxigenarea pielii îndepărtează stratul de celule moarte ale pielii și este benefic pentru mai multe probleme fiind folosit pe toate tipurile de epidermă. Pielea va fi hidratată, rezultatele vor fi imediate și aspectul neted și strălucitor.

Folosind spirulina albastră și acidul hialuronic, tratamentul întărește bariera pielii și îmbunătățește capacitatea acesteia de a reține umiditatea, creând un mediu bogat în CO2 și vitamina C care încurajează o hidratare îmbunătățită. Tratamentele de la o lună până la șase luni vor face cu adevărat diferența între nivelul de hidratare al epidermei înainte și după.

2. Peelinguri chimice

femeie salon

Tratamentele de peeling chimic fac minuni pentru pielea deshidratată, acționând prin îndepărtarea stratului de piele moartă, pentru a încuraja creșterea celulelor noi și dezvoltarea unui ten mai tânăr, mai hidratat, mai strălucitor. Atunci când pielea se dezvoltă din nou după un peeling chimic, declanșează producția de colagen și elastină, astfel încât acestea diminuează semnele de îmbătrânire, inclusiv ridurile, liniile fine, petele de îmbătrânire și nuanța neuniformă a pielii, dar și uscăciunea.

Un peeling superficial va îndepărta stratul exterior al epidermei, peelingurile cu adâncime medie îndepărtează celule pielii de pe epidermă și la nivelul dermei mijlocii, iar peelingurile profunde sunt mai agresive, pătrunzând până în derma reticulară. Peelingurile trebuie efectuate în funcție de intensitate, de la 1 până la 12 luni, conform specialiștilor și recomandărilor acestora.

3. Tratamente Aquagold

Acest tratament este excelent pentru a diminua aspectul neplăcut al pielii, estompând de la riduri până la cicatrici, fiind excelent și pentru hidratarea pielii prin producția de colagen. Microneedlingul presupune injectarea de componente hidratante la nivelul epidermei prin folosirea unor ace micuțe de aur pentru a infuza în piele un cocktail personalizat de ingrediente, lucru care determină îmbunătățirea tonului și a texturii pielii.

4. Tratamentele hidrafaciale

femeie la salon

După însăși denumirea acestui tratament, aceste tratamente ajută la hidratarea pielii, cu rezultate extrem de bune, apreciate de femeile din întreaga lume. Tratamentul hidrafacial este un tratament care se desfășoară în mai multe etape care va curăța, exfolia și furniza o varietate de seruri de întinerire asupra pielii cu rezultate imediate.

5. Tratamentul cu strălucire de diamant

femeie piele

Și tratamentul cu strălucire de diamant Diamondglow este un tratament care are ca rezultat hidratarea maximă, care folosește un vârf de diamant pentru exfolierea straturilor superioare ale epidermei și curăță porii, împingând serurile de întinerire adânc în piele. Rezultatele sunt imediate, pielea va arăta fantastic, iar prețul nu este atât de piperat, ținând cont că se folosesc diamante naturale.

Pentru pielea deshidratată, urmați totuși sfatul medicului dermatolog, care va găsi opțiunea cea mai potrivită pentru problema pe care o manifestați, tratamentul și procedurile potrivite!

Surse foto: pexels.com

Surse articol: women.com

Newsletter