Home Mireasa Frumusete 10 reguli de eticheta pe care orice femeie trebuie sa le stie

10 reguli de eticheta pe care orice femeie trebuie sa le stie

10 reguli de eticheta pe care orice femeie trebuie sa le stie
Ioana Marinescu
Marţi, 11.01.2022

Bunele maniere sunt extrem de importante, dar nu trebuie sa te inscrii la cursuri sofisticate, pentru a le invata. Descopera zece reguli de baza, care te vor ajuta sa te comporti ca o doamna in orice situatie.

 

1. Farfuriile se paseaza intotdeauna spre dreapta

Daca esti la o masa cu mai multe persoane si serviti preparate comune, este important sa dai farfuria in sensul acelor de ceasornic - adica de la dreapta spre stanga. Aceasta regula te ajuta sa eviti si accidentele, atunci cand mai multe platouri sunt trecute de la o persoana la alta.

2. Intotdeauna prezinta persoana mai in varsta

Cand esti intr-un grup mai mare si trebuie sa prezinti persoane noi, regula este simpla: incepe cu persoana mai in varsta, daca esti intr-un context personal, si cu persoana mai mare in grad, daca esti intr-un mediu profesional. Astfel, daca trebuie sa iti prezinti familia, incepe cu bunicii tai. Daca esti intr-un cadru in care trebuie sa iti prezinti seful si un coleg, prima data il vei prezenta pe cel care iti este manager.

3. Ai grija cum strangi mana

Sigur stii ca o strangere de mana ferma este importanta, dar la fel de mult conteaza si durata salutului. Astfel, daca strangi mana unei persoane cu care lucrezi, trebuie sa te opresti dupa doua miscari, pe cand in situatiile personale, trei miscari de mana sunt considerate normale.

4. Nu ezita sa folosesti servetul la masa

Cand iei masa, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti asezi servetul in poala. Acesta trebuie impaturit in doua si partea, astfel incat sa iti vina usor sa il iei de un colt, pentru a te sterge la gura. Intotdeauna sterge-te cu partea care nu este vizibila. Dupa ce termini de mancat, nu iti lasa niciodata servetul pe scaun sau pe jos, ci intotdeauna asaza-l sub farfurie.

5. Stai fata in fata cu partenerul tau la masa

Cand iesi la o masa in doi, regula este simpla: trebuie sa te asezi in fata insotitorului tau. Exceptie fac urmatoarele situatii: serbezi aniversarea relatiei voastre, logodna sau ziu de nastere a unei persoane apropiate. In astfel de situatii, este in regula sa te asezi langa partenerul tau.

Daca nu te incadrezi in exceptiile mentionate mai sus, iti va fi mult mai usor sa ai o discutie cu o persoana care sta in fata ta. In plus, si desertul va fi mai usor de impartit!

6. Tine paharul de picior

Atunci cand ai in fata un pahar cu picior, trebuie sa il ridici tinandu-l de acolo. Daca il apuci de cupa, risti sa incalzesti bautura care se afla in el si nu te vei mai bucura la fel de aromele vinului. Doar paharele de martini si sampanie pot fi tinute de cupa, pentru ca bautura nu va fi afectata de temperatura.

7. O postura corecta este esentiala

Cand stai cocosat, nu iti pui in pericol doar sanatatea, ci si imaginea. O postura corecta relaxeaza muschii si reduce nivelul de stres de la nivelul acestora. In plus, te va ajuta sa pari cu cateva kilograme mai slab.

8. Nu spune cand mergi la baie

Cand esti la masa cu alte persoane, nu este nevoie sa spui ca trebuie sa mergi la baie. Pur si simplu cere-ti scuze si spune ca revii in cateva minute.

9. Nu te pieptana in public

Daca ai voie sa iti improspatezi machiajul in public, regulile nu sunt la fel de permisive cand vine vorba de coafura. Cei mai multi experti in eticheta interzic coafatul in public, asa ca daca simti ca parul tau nu sta ok, mergi la baie si aranjeaza-l.

10. Fii bun

Cea mai importanta regula de care trebuie sa tii cont este sa fii bun in orice situatie.

Newsletter