Home Mireasa Coafuri Mirese Coafura miresei: modele in functie de forma fetei

Coafura miresei: modele in functie de forma fetei

Coafura miresei: modele in functie de forma fetei
Corina Lesan
Miercuri, 27.03.2013

In ziua nuntii nu ai voie sa gresesti. Coafura miresei trebuie sa iasa perfect, asadar este bine sa tii cont de indicatiile stilistului atunci cand iti explica alegerea coafurii in functie de forma fetei. Pana la acel moment insa, Karena este alaturi de tine cu sugestii si modele in poze cu coafuri de mireasa in functie de forma fetei.

Specialistii au stabilit 5 tipuri de forme ale fetei: ovala, rotunda, patrata, triunghiulara si de inima. Fiecare are un joc al liniilor care nu intra in acord cu orice coafura de miresa. De aceea, este bine sa stii cateva reguli sau indicii de alegere a coafurii, pe care le prezentam mai jos. Iti oferim si exemplificari prin pozele cu modele potrivite formei fetei din care te poti inspira pentru coafura ta de mireasa.

Coafuri de mireasa pentru fata ovala 

Daca ai forma fetei ovala, esti o norocoasa: este singura forma care poate fi pusa in valoare de aproape orice coafura. Forma ovala a fetei este ideala deoarece prezinta o simetrie aproape perfecta a trasaturilor fetei. Distanta de la radacina parului la baza nasului si de acolo pana la marginea inferioara a barbiei sunt egale. Chiar si stilistii coafeaza parul astfel incat orice forma a fetei ar avea clienta, sa para ca este ovala. Prin urmare, poti aborda diverse coafuri si aproape orice tunsoare si lungime a parului.

Fata alungita are ovalul fetei mai lung decat lat. In acest caz, reechilibrarea lungimii se obtine prin marirea volumului lateral coafurii. De asemenea, bretonul drept si gros mai atenueaza din lungimea fruntii. Coafurile moderne de tip messy (dezordonate) sunt o solutie pentru atenuarea lungimii fetei prin volum in partea superioara si ravasire a suvitelor in directii diferite.


  hairstyle2012.info
 


Rosa Clara  Sugestie Karena
 

Daca forma ovala are latimea cat 2/3 din lungimea fetei vorbim despre o fata lata. Abordati o coafura suava sau voluminoasa care sa ascunda o lateralele fetei. De ajutor este si volum in partea superioara a capului, creand iluzia optica de lungire a fetei. Lungimea potrivita a parului este cel putin pana sub maxilar, daca nu mai lung. Bretonul nu trebuie sa fie prezent, dar daca vreti o coafura cu breton, alegeti sa fie scurt, filat si asimetric.

 

 Oksana Salon
Claire Pettibonne  Sugestie Karena

Coafuri de mireasa pentru fata patrata

Este foarte simplu sa stabilesti daca forma fetei tale este patrata sau nu: lungimea ei este putin putin mai mare decat latimea. Daca e asa, atunci cele mai indicate sunt coafurile cu varfurile filate spre obraji. Lungimea parului sa fie mai jos decat e linia maxilarului, dar nu in fir drept si continuu, ci stratificat, in trepte, chiar cu onduleuri si linii rotunde pentru a estompa patratul fetei. Cararea parului are si ea un rost in crearea iluziei de lungire spre oval a fetei atunci cand este pe o parte, nu pe mijlocul capului.


Kelly Osbourne

Sugestie Karena

Sugestie Karena
Daca vrei totusi sa strangi parul in coc, atentie la volumul din zona fruntii, care ar trebui sa lungeasca fata. Coc foarte voluminos, rulouri, cozi impletite sau asimetric pozitionate sunt de fapt trucuri pentru armonizarea proportiilor fetei.
Sugestii Karena

Coafuri de mireasa pentru fata rotunda

Ai o fata rotunda daca pometii sunt in mod clar mai lati decat arcada sprancenelor si osul maxilarului, iar latimea fetei corespunde a 2/3 din lungimea sa. Avantajul formei rotunde este ca da o nota de varsta mai tanara. Dezavantajul este constrangerea coafurilor la cele care ridica putin lungimea, pentru a estompa largimea fetei.

Salvarea ta va fi coafura cu calota mai larga decat baza fetei, volumul ei fiind in zona superioara a capului.  Adica, inaltime pe partea superioara, iar partea inferioara a chipului este degajata. Evitati liniile drepte, bretonul drept, gros si dens, parul cu lungime plina in partea de jos si volumul in zona urechilor. Abordati coafuri asimetrice sau in diagonala, cu suvite subtiate spre varf.

Sugestie Karena                                                       Lily Allen
 
 Bella Sposa
Isla Fisher

Coafuri de mireasa pentru fata triunghiulara

Fata triunghiulara are linia maxilarului mai lunga si mai lata decat linia fruntii, sugerand un triunghi cu varful in sus. Aceasta forma are avantajul, ca si forma rotunda, de a te ajuta sa pari mai tanara decat esti. Coafurile potrivite sunt cele in care volumul este in partea superioara a fatei, iar in rest, parul este destul de drept, filat sau usor ondulat. Sugestie  Karena

Coafuri de mireasa pentru fata in forma de inima

Forma de inima a fetei este inversul formei triunghiulare: linia maxilarului este mai scurta si mai ingusta decat cea a pometilor, un fel de triunchi cu varful in jos. Drept urmare, trebuie sa faci ca fruntea sa para mai ingusta si barbia mai proeminenta. Astfel, volumul coafurii trebuie sa fie in partea de jos, greutatea parului fiind spre nivelul barbiei.

Poti incerca stiluri care sa indulceasca liniile severe, ascutite ale acestei forme, cu onduleuri, bucle in zona de jos a fetei sau un bob cu lungimea pana la barbie. Pentru o coafura pentru par scurt este indicat ca la ceafa acesta sa fie mai scurt ca sa echilibreze pometii si barbia.

Evita coafurile cu volum in zona superioara a capului care nu fac decat sa accentueze forma ascutita spre barbie. Un coc asimetric in zona dinspre barbie, fruntea libera si suvitele ondulate in lateralele barbiei sunt un truc care sa echilibreze proprotiile fetei tale.

Anna Lynne                                 Sugestie Karena
Sugestii Karena
           
                         Rosa Clara                                                     Amber Heard


Acum, priveste-te cu atentie in oglinda. Ce forma are fata ta? Care dintre coafuri ti se potriveste?

Newsletter