Home Mireasa Bijuterii Mireasa Cum sa cumperi un inel cu diamant?

Cum sa cumperi un inel cu diamant?

Cum sa cumperi un inel cu diamant?
Alexandra Ion
Joi, 09.10.2014
Achizitionarea unui inel de logodna nu este sarcina usoara pentru domni. Indiferent de modelul ales, de taietura pietrei, de culoare, inelul trebuie sa se potriveasca pe mana alesei tale ca turnat.

Cei 4C ai inelelor cu diamante

Pentru a calcula valoarea unui inel cu diamante, expertii se refera la cei 4C: culoare, claritate, taietura (cut) si carate.

Grila de clasificare a culorilor variaza de la D, care este complet incolor, la Z, diamant de o culoare galben pal sau maro. Cu cat un diamant este mai deschis la culoare, cu atat valoarea lui creste. Cele mai cautate gradatii sunt G si H, denumite uneori "aur alb", ce fac parte din grupul de culori "aproape incolor", alaturi de I si J. Majoritatea diamantelor folosite la Royal Diamonds sunt gradate G sau chiar mai sus, gradatie ce se afla in topul diamantelor "aproape incolore". Diamantele incolore sunt foarte rare (mai putin de 2% din diamante sunt clasificate D) si au preturi premium.

Claritatea, o alta caracteristica din cei 4C, ne arata daca un diamant este ireprosabil, adica fara imperfectiuni, sau daca prezinta ceea ce expertii numesc incluziuni, mici imperfectiuni care de multe ori nici nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Diamantele de la Royal Diamonds fac parte din clasificarile SI1 sau mai sus, ce prezinta incluziuni gradate, foarte dificil de detectat si care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Taietura unui diamant este descrisa prin urmatoarele grade: Ideal, Excelent, Foarte bine, Bine, Rezonabil si Sarac/Neacceptabil. Dupa ce diamantele sunt extrase din pamant ele sunt supuse la tehnici de slefuire si taiere pentru a le transforma in bijuterii fine. Atunci cand un diamant este bine taiat, lumina intra prin tabelul diamantului, se deplaseaza in pavilion si reflecta aceasta lumina dintr-o parte in alta inainte de a o reflecta inapoi prin tabelul diamantului. Aceasta lumina creeaza un efect de blit pe care o cunoastem ca stralucire / sclipire.
Royal Diamante ofera clientilor diamante clasificate „Excelent „ si „Foarte bine", diamante bine taiate, luminoase si stralucitoare.

Caratajul este o masura in greutate, nu in dimensiune, asadar este bine de stiut ca diamantele sunt evaluate in functie de greutatea lor si nu de marime. Un carat este impartit in 100 de puncte, iar un diamant care are ½ carate, este de 50 de puncte.
Greutatea in carate afecteaza pretul unui diamant mai mult decat orice alt factor din cele 4 „C."

Tipuri de inele cu diamant

Inelele cu diamante au fost purtate strict de regi si de regine, astazi fiind considerate bijuterii de mare rafinament. Inelele cu diamante sunt potrivite in special daca esti in cautarea unui inel de logodna, dare le pot fi oferite si cu alte ocazii, reprezentand un simbol al elegantei si bunului gust. Inelele cu diamante de la Royal Diamante sunt lucrate manual din materiale fine si vin in mai multe modele de unde poti alege un inel pe placul tau.
Inelele Semi-Eternity

Inelele Semi-Eternity reprezinta o alternativa la inelele Eternity. Spre deosebire de Eternity, inelele Semi-Eternity au pietre pretioase doar pe o portiune a benzii. Datorita faptului ca au pietre doar pe o portiune, aceste inele sunt mai confortabil de purtat si permit si gravarea portiunii neincrustate. Totodata, deoarece diamantele sunt montate numai pe partea vizibila benzii, Inelele Semi-Eternity pot fi redimensionate daca este nevoie. 

Inelele cu pietre pretioase si semi-pretioase

Unele mirese prefera inelele clasice cu diamante, dar altele cauta un simbol al angajamentului lor care sa fie cu adevarat special, in culori distincte, care sa le reflecte personalitatea.
Inelele cu pietre pretioase vin in diferite feluri si culori si reprezinta un cadou excelent pentru diferite ocazii speciale, dar pot fi oferite si ca inele de logodna non-traditionale. Royal Diamante ofera o varietate de inele deosebite cu pietre pretioase si semi-pretioase precum smaraldele, rubinele, safirele si tanzanitele.   

Forme inele cu diamante

In ceea ce priveste forma aleasa pentru inelul perfect, cerul este limita! Cele mai impresionante inele sunt inelele Cocktail, care au devenit populare in timpul Erei Interzise in America anilor '20, fiind purtate de femei la petreceri cocktail.

Forme inele cu diamanteCulori

Diamantele pot avea toate culorile spectrului, iar culoarea lor este datorata fie impuritatilor chimice de azot si hidrogen, bor (diamantele albastre) fie expunerii la radiatii (diamante verzi).
Cele mai valoroase sunt, de obicei, diamantele incolore. Intensitatea culorii joaca un rol important in stabilirea valorii unui diamant. Valoarea unui diamant colorat o poate depasi usor pe cea a unuia incolor, daca intensitatea culorii este mai mare, sau culoarea este rara.
Diamantele pot avea orice culoare a spectrului. Cele mai rare diamante sunt cele de culoarea rosu, roz, verde si albastru. Diamantele care au o culoare suficient de saturata sunt denumite diamante fancy-color.

La Royal Diamonds vei gasi diamante naturale, produse intr-o fabrica de inalta calitate din Anglia cu o experienta de mai mult de 40 de ani in fabricarea bijuteriilor. La Royal Diamonds poti alege din peste 2400 de modele diferite, o oferta de neegalat pe piata bijuteriilor.
Procesul de creare a unei bijuterii cu diamante este unul complicat si intricat, ce necesita multa munca, o atentie deosebita si cunostinte experte in domeniu. Iata un filmulet ce explica pasii crearii unei astfel de bijuterii:
Bijuteriile de la Royal Diamonds pot fi personalizate, astfel incat se poate crea o bijuterie noua sau se pot face schimbari la un model existent in functie de preferintele fiecarui client. Se creeaza un model 3D, iar productia incepe numai dupa ce ai stabilit toate detaliile ce doresti sa apara la bijuteria ta.
 

Newsletter