Home Mire Petrecerea burlacilor Ghidul petrecerii burlacilor

Ghidul petrecerii burlacilor

Ghidul petrecerii burlacilor
Louise Tanase
Miercuri, 16.02.2011
In curand vei fi mire, iar toti prietenii tai burlaci te tachineaza ca in curand nu te vei mai putea distra cu ei. Pregateste-te sa fii sarbatorit de prieteni, sa iti iei "adio" de la burlacie si sa te distrezi la celebra si (speram) unica ta petrecere a burlacilor.

Fiind viitor mire si avand prieteni cu care te-ai distrat si cu care ai impartit pana acum si bune si rele, trebuie sa te astepti ca se va organiza o petrecere a burlacilor inaintea nuntii tale. Probabil ca in grupul tau de prieteni au mai fost pana acum astfel de petreceri si ai amintiri despre modul in care v-ati distrat si, mai ales, ati tachinat viitorul mire. Indiferent ca abia astepti sa iesi o noapte cu baietii si sa te distrezi mai bine ca niciodata, ori tremuri la gandul ca nu vei trece cu bine peste acest ritual al "despartirii" de burlacie, acest ghid al petrecerii burlacilor este pentru a te ajuta pe tine, mirele, sa ai o petrecere reusita de care sa iti amintesti cu placere tot restul vietii.

Cine organizeaza petrecerea burlacilor?

Petrecerea burlacilor cu sutien
 

Sarcina organizarii petrecerii burlacilor ii revine cavalerului de onoare. Desi vei fi implicat si tu in planificarea petrecerii burlacilor intr-un fel sau altul nu ar trebui sa te ocupi prea mult de anumite detalii de organizare. In definitiv, scopul petrecerii burlacilor este ca tu sa te simti bine nu sa iti testeze abilitatile de organizare. Pe langa organizarea petrecerii burlacilor, cavalerul de onoare va fi acela care se va asigura ca tu nu vei face nimic periculos sau atat de imoral incat sa puna in pericol nunta. Petrecerea burlacilor, la fel ca oricare alta ocazie in care se combina un grup de barbati cu o anumita cantitate de alcool, tendinta de a face lucruri nesabuite apare din senin, asa ca este datoria cavalerului de onoare de a se asigura ca nu faci nimic prea iesit din comun. Ca si cum indatoririle lui in ceea ce te priveste nu ar fi de ajuns, tot el se va asigura ca toti invitatii se simt bine, asa ca nu te gandi ca va trebui sa amuzi petrecaretii. Tu trebuie doar sa te distrezi.

 

  

Cand se face petrecerea burlacilor?

Fie ca este primavara sau vara, o zi geroasa de ianuarie sau una ploioasa de noiembrie, orice zi sau noapte este perfecta pentru petrecerea burlacilor. In privinta momentului in care se face petrecerea burlacilor, exista doar o regula pe care nu trebuie sa o incalcati sub nici o forma: petrecerea burlacilor NU va avea loc in seara sau noaptea dinaintea nuntii. In mod obisnuit petrecerea burlacilor are loc cu o saptamana sau chiar doua inainte de nunta.

Petrecerea burlacilor: cuminte vs. salbatica

Mire si cavaler de onoare, stand pe trepte
 

Inainte de a incepe planificarea petrecerii burlacilor, tu si cavalerul de onoare ar trebui sa discutati despre stilul si tonul petrecerii. Avand in vedere ca, poate, cavalerul de onoare nu ii cunoaste pe toti cei invitati, tu va trebui sa stabilesti tonul petrecerii, in functie de modul in care obisnuiti sa va distrati, media de varsta si, desigur, preferintele tale. O petrecere a burlacilor salbatica va incepe cam la fel cu cea cuminte: cu o cina placuta si imbelsugata. Din fericire pentru tine, mirele nu trebuie sa plateasca nimic, nici macar consumatia proprie. Ceea ce se intampla dupa cina, insa, va face diferenta intre petrecerea ta si altele. Avand in vedere ca viitoarea ta mireasa a citit deja sau citeste acest articol, nu iti vom da sugestii: lasa-ti imaginatia sa hoinareasca.

 

 

Invitatii la petrecerea burlacilor

Tu si cavalerul de onoare ar trebui sa discutati inaintea organizarii petrecerii despre lista invitatilor. Ca regula generala, douazeci de participanti asigura o petrecere reusita. Mai multi invitati vor face dificila controlarea situatiei in cazul in care distractia scapa de sub control. Mai putin de 10-15 invitati, vor face ca petrecerea sa se transforme intr-o sueta la un pahar de vin. Cel mai usor mod de a controla organizarea petrecerii este folosirea e-mailului pentru a face cunoscuta tuturor "agenda" petrecerii. Chiar daca veti fi doar voi, baietii, este bine ca toata lumea sa stie cum va decurge petrecerea pentru a putea hotari tinuta, bugetul, locurile unde veti merge si cum va veti deplasa.

Bugetul petrecerii burlacilor

Petrecerea burlacilor acasa
 

Indiferent unde se va desfasura petrecerea burlacilor, trebuie sa iei in calcul ca nu toti invitatii vor face fata cheltuielii, mai ales daca petrecerea burlacilor implica deplasarea in alt oras sau alta tara, bilete de avion, cazare la hotel, etc. In cazul in care cavalerul de onoare planuieste o petrecere a burlacilor prea extravaganta financiar, poate ar trebui sa il temperezi putin. Daca el este mana-larga, nu inseamna ca toti prietenii tai sunt. Decat sa nu vina la petrecere, mai bine adaptati distractia la buget. Regula spune ca cei care participa la petrecere o platesc, dar nu e cazul sa iti indeplinesti toate fanteziile din portofelul altora.

  

  

  

  

Esti inca burlac!

Petrecerea burlacilor in bucatarie
 

Indiferent ca alegi o petrecere a burlacilor cuminte sau una salbatica, indiferent ca petreci pana dimineata sau la miezul noptii esti in pijamale, nu dormi acasa dupa petrecere, daca locuiesti cu viitoarea mireasa. Cel mai probabil vei bea destul de mult alcool si a doua zi vei vrea sa zaci in pat cu storurile trase, fara sa fii cicalit, bombardat cu intrebari sau facandu-ti griji despre parerea viitoarei sotii. Fie ca rezervi o camera la hotel, fie ca un prieten se ofera sa te gazduiasca, acorda-ti timp sa te refaci inainte de a da ochii cu viitoarea ta mireasa.

Apropo de mireasa... 

Cuplu certandu-se
 

Nimic nu va strica mai tare o petrecere a burlacilor decat un Grigore-gura-sloboda-vorba-lunga care ii va povesti totul a doua zi sotiei lui care, intamplator, este prietena viitoarei mirese. Ce se intampla la petrecerea burlacilor ramane sigilat in memoria voastra. Este o regula nescrisa. Si chiar daca viitoarea ta sotie, de gasca si distractiva, te va ruga sa ii povestesti ce ati facut la petrecerea burlacilor si iti va promite ca nu se va supara orice i-ai spune... Taci din gura! Povestile tale vor constitui motive de cicaleala si gelozie. Nu o zi sau o saptamana... Ani!

Concluzie
Ve fi mire o singura data, asa ca ai o singura sansa de a avea o petrecere a burlacilor! Nu o rata si distreaza-te cat poti de bine!

Newsletter