Home Mire Mirele si nunta Pentru mire: Cum iti alegi cavalerul de onoare

Pentru mire: Cum iti alegi cavalerul de onoare

Pentru mire: Cum iti alegi cavalerul de onoare
Louise Tanase
Sâmbătă, 19.03.2011
Ti-ai adunat tot curajul de care ai avut nevoie si ai cerut mana iubitei tale. Acum, iubita ta este logodnica ta, parintii ei sunt viitorii tai socri, iar tu... esti viitorul mire. Indiferent daca viitoarea ta sotie doreste ca tu sa te implici in organizarea nuntii sau numai iti cere uneori parerea, si tu ai cateva lucruri de facut. In primul rand, trebuie sa iti alegi cavalerul de onoare.

Unii barbati considera ca toata agitatia asta cu domnisoarele si cavalerii de onoare este o bataie de cap, o sursa de certuri intre prieteni sau o "prostie copiata din filmele americane". Daca nici tu nu prea acorzi prea multa importanta acestui aspect, trebuie sa iti dezvaluim un secret: cavalerii de onoare nu indeplinesc numai o functie decorativa in fotografiile de nunta, ei sunt aceia care te pot inlocui pe tine in indeplinirea anumitor sarcini sau obligatii care tin de organizarea nuntii. Ei sunt aceia care te vor insoti prin magazine in cautarea tinutei perfecte pentru nunta, ei pot cauta in locul tau cadoul ideal pentru nasi sau socri, ei te ajuta cu stabilirea rutelor si a transportului pentru ziua cea mare si multe alte lucruri.

Cum alegi cavalerul de onoare?

Cavaleri de onoare
 

1. Gandeste-te la ce presupune aceasta "functie". Cavalerul de onoare va avea anumite obligatii si responsabilitati. Atunci cand alegi cavalerul de onoare trebuie sa te gandesti la o persoana creativa si organizata.

2. Trebuie sa ai in vedere si alegerile cele mai populare: fratele sau cumnatul mirelui sunt printre cei mai des intalniti cavaleri de onoare. In lipsa rudelor apropiate de sex masculin, o alegere potrivita este cel mai bun prieten.

3. Nu uita ca este vorba despre nunta ta, iar daca un prieten ar putea sa se simta jignit de faptul ca nu l-ai ales sa iti fie cavaler de onoare, prietenii apropiati si membrii familiei vor sti sa iti respecte decizia.

Mire, mireasa si cavaler de onoare
 

4. Fa o scurta lista cu optiunile pe care le ai, avand in vedere calitatile pe care ai nevoie sa le intruneasca cel care iti va fi cavaler de onoare.

5. Persoana care va fi cavalerul tau de onoare este cel pe care stii ca te poti baza nu numai in ziua nuntii sau la petrecerea burlacilor, ci, mai ales, in timpul planificarii nuntii.

6. Nu exista o regula care sa impuna numarul cavalerilor de onoare la nunta. Poti alege intre a avea un cavaler de onoare sau mai multi. In cazul in care doresti sa ai mai multi cavaleri de onoare, nu te simti obligat sa ai acelasi numar de cavaleri cate domnisoare de onoare va avea mireasa.

Sfaturi pentru mire

Prieteni vorbind
 

• Nu uita ca alegerea cavalerului de onoare iti apartine in exclusivitate.

• Nu alege un cavaler de onoare bazandu-te numai pe opiniile celor din jurul tau. Alege acea persoana care este cea mai potrivita pentru tine.

• Inainte de a ruga pe cineva sa fie cavalerul tau de onoare ar trebui sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

- Se va bucura ca l-ai ales sa iti fie cavaler de onoare?

- Are abilitatile si entuziasmul necesar sa poarte conversatii lungi si detaliate despre anumite aspecte ale planificarii nuntii?

Mire si cavaler de onoare
 

- Poate sa conceapa si sa sustina un mic discurs in fata unui grup mare de oameni?

- Poate sa faca fata usor si rapid oricarei urgente care ar putea sa apara?

- Te poti baza pe el sa aiba grija de verighete si sa nu uite unde le-a pus sau, si mai rau, sa le rataceasca?

- Se intelege bine cu mireasa?

- Este disponibil sa participe la ceremonie? Nu are alte obligatii pentru ziua respectiva?

- Are timpul necesar sa ajute la pregatirile pentru nunta?

Nu uita! Cavalerul de onoare este cel care va fi alaturi de tine incepand cu primele pregatiri pentru nunta si, mai ales, in ziua cea mare! Alege cu mintea, dar si cu inima!

Tu cum iti alegi sau ti-ai ales cavalerul de onoare?

Newsletter