Home Mire Accesorii Mire Invata sa iti asortezi cravata in sezonul contrastelor!

Invata sa iti asortezi cravata in sezonul contrastelor!

Invata sa iti asortezi cravata in sezonul contrastelor!
Madalina Nazalu
Duminică, 30.08.2009    De cele mai multe ori, acceptiunea generala impune asortarea culorii costumului cu cea a cravatei. Eticheta de stil masculin este una destul de restrictiva, atat din punct de vedere a diversitatii posibilitatilor, cat si a combinatiilor de elemente. Cu toate acestea, in toamna 2010 designerii au mizat pe contrast si pe textura in asortarea costumului si a cravatei, elemente de maxima formalitate in garderoba masculina.


 

 

    1. Un prim element surpriza a constat in asortarea reverelor sacoului si a unei cravate late, non conventionale, din matase. Alaturarea de alb aduce in prim plan un joc de non culori si tonuri neutre deosebit de eficient din punct de vedere estetic.
    2. Un costum neutru, in tonuri de negru sters, a fost adus la lumina rampei de o cravata texturata (dungi verticale, orizontale sau diagonale, singurul lucru care conteaza este sa eviti monotonia unui model lipsit de grafica si culoare), fie intr-o nuanta mai deschisa precum gri metalizat, fie prin adoptarea celebrului si deja infailibilului contrast alb-negru.

poza 2

 
poza 3    3. Costumul gri a fost omniprezent in colectiile designerilor. Gri metalizat, gri sobolan, clasicul gri si chiar albul murdar au ramas in topul preferintelor designerilor. Daca optezi pentru un costum gri, este bine de stiut ca ai o gama destul de variata de optiuni in ceea ce priveste cravata. Aceasta este obligatoriu texturata, tinand cont ca griul este o non-culoare care nu iese usor in evidenta fara a fi integrata intr-un contrast. Am vazut cravate cu nuante asemanatoare costumului, insa in nici un caz monocrome, reusind sa inveseleasca monotonia jachetei.

poza 4

 
poza 5 

 

    4. Ce zici de ideea de a miza pe doua texturi diferite? In cazul costumului in dungi verticale, Jasper Conran a ales bulinele. O alaturare non-conformista, insa de efect. Principalul considerent in astfel de cazuri este optiunea pentru un singur contrat: fie cromatic, fie de textura. Designerul a optat pentru un negru neutru si a permis modelelor grafice sa iasa in evidenta.

 

 

   5. Cremul este adesea asociat nuntii, ca si albul. Pal, insa optimist, cremul a fost alaturat de Jasper Conran unei cravate in combinatia sidef-kaki. Ceea ce trebuie retinut din alegerea designerului este faptul ca pentru a evidentia cremul, este indicat sa alegi o cravata vesela, din material stralucitor, festiv si in nuante calde, dar contrastante.

 

 

    6. Clasic, deci nemuritor. Alb-negru, alaturarea fireasca in moda si, totusi, un contrast atat de puternic. Nu este deci o surpriza ca pentru a scoate in evidenta un sacou alb, cravata neagra a fost prima alegere. Intotdeauna de bun gust si emanand stil, combinatia preferata de Karl Lagerfeld este, bineinteles, in continuare pe val. Daca nu iti place sa risti, iata o alegere care iti va asigura intotdeauna cheia succesului in moda.
    In noul sezon, rolul cravatei este acela de a flata designul sacoului. Contrar impresiei generale conform careia prin optarea unui contrast intre cravata si sacou omagiul se aduce celei dintai, ideea este de a atrage atentia asupra croielii perfecte si cromaticii celui din urma, si, prin extensie, asupra mirelui. Poti experimenta cu noul must al sezonului atat in zona business, cat si a evenimentelor mondene, tinand cont de doi parametri: textura si culoare.

Newsletter