Home Luna de miere Destinatii turistice Luna de miere in Dublin

Luna de miere in Dublin

Luna de miere in Dublin
Alexandra Ion
Miercuri, 26.08.2015

Dublinul este unul dintre cele mai vizitate orase an de an de miile de turisti care cauta un mix incredibil de cultura, traditie si modernism.

Iata cateva ponturi pentru o luna de miere incredibila in capitala Irlandei. 

Cand sa mergeti?

In timpul verii nu ploua foarte des, insa in Irlanda umiditatea este foarte crescuta si se manifesta dese schimbari de temperatura. Din mai pana in august temperaturile pot fi foarte ridicate, iar umiditatea crescuta, asa ca cele mai bune haine de purtat sunt cele de bumbac.
Iernile irlandeze nu au atata zapada, dar se pot inregistra, intr-adevar, temperaturi foarte scazute.

Ce e de facut?

Celor care merg pentru prima data in Dublin li se recomanda, la inceputul calatoriei, o plimbare cu autobuzul decapotabil, ce ii va duce la cele mai importante obiective turistice si le va da sansa sa vada orasul in toata frumusetea lui. Printre cele mai importante obiective turistice se regasesc casele in care s-au nascut Oscar Wilde si Ducele de Wellington, Catedrala Bisericii Crestine, Catedrala Sf. Patrick si Castelul Dublin.
Turistii sunt sfatuiti sa inceapa calatoria de la The Spire, un catarg de 120 de metri, ce se inalta chiar in inima orasului.Leinster House este sediul Parlamentului de astazi, si se regaseste chiar langa Bank of Ireland, in apropierea celebrului pod O'Conell.
Pe Dame Street, unul dintre cele mai cochete bulevarde, veti gasi City Hall, un templu neogrec, construit in 1769, dar si Dublin Castle, fostul sediu al puterii britanice timp de 7 secole.
Saint Patrick's Cathedral se inalta deasupra legendarului put in care Sf. Patrick i-a botezat pe primii catolici, chiar la sud de Dublin Castle.
Saint Patrick's Cathedral a fost, rand pe rand, universitate si grajd de cai inainte sa fie redata credintei.
Amatorii de shopping pot merge pe Grafton Street, o alee pietonala incarcata cu turisti si numeroase magazine de lux.

Pentru romantici, Parcul St. Stephen's Green este cea mai buna alegere.Fabrica Guiness nu trebuie ratata de niciun turist. Aflata in sud-vestul capitalei, muzeul este desfasurat pe 4 etaje si prinde viata prin instalatii, expozitii, filme si cascade de apa in miniatura.
Secret tip: Cei care la finalul turului coboara la micul muzeu aflat la subsol, primesc cadou cana sau o halba de bere Guiness. Plina sau goala, dupa preferinte. In fabrica exista o multime de baruri de unde puteti degusta celebra bere. Gratis
O alta fabrica impresionanta este Old Jameson Distillery, ce prezinta istoria creatorului John Jameson si a bauturii sale.

Viata de noapte in Dublin

Cea mai animata zona a Dublinului este, fara indoiala, Temple Bar. O multime de baruri si restaurante, pline ochi de turisti si localnici amabili, gata sa imparta un pint de bere va asteapta in Temple Bar.

Reguli de respectat in Irlanda

In cladiri si in mijloacele de transport fumatul nu este permis. In majoritatea barurilor se poate fuma, insa de obicei este amenajat un spatiu special unde pot sa stea fumatorii. De obicei, regula este sa mentineti discretia si sa fumati numai daca si cei din jurul vostru o fac.
Totodata, restaurantele mentioneaza de obicei sumele de bani care trebuie platite celor care servesc la mese, dar daca bacsisul nu este afisat explicit se ofera, de obicei, 10% din valoarea notei de plata.
In locurile publice irlandezii vorbesc incet si se asteapta ca turistii sa le urmeze exemplul.

Cazare in Dublin

Cazarea in orasul irlandez este destul de scumpa, dar turistii pot gasi oferte avantajoase, mai ales daca aleg sa organizeze calatoria in timpul saptamanii.
Daca nu vreti sa stati neaparat in nord, puteti alege suburbiile orasului unde veti gasi Bed&Breakfast-uri la jumatate de pret fata de centru.
Pont Karena: Intre sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii septembrie, va puteti caza chiar in campusurile universitare de la Trinity College sau Mercer Court.

Ati fost in Dublin? Ce ati adauga de vizitat?

Newsletter