Home Lifestyle Soțul meu mi-a spus că hainele mele sunt prea revelatoare pentru mama lui

Soțul meu mi-a spus că hainele mele sunt prea revelatoare pentru mama lui

Soțul meu mi-a spus că hainele mele sunt prea revelatoare pentru mama lui
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 15.05.2024

Când soacra vine în vizită și stă o lună de zile, nora trebuie să încerce să conviețuiască și să se înțeleagă cu ea, măcar de dragul soțului... Ce se întâmplă când soacra dictează în casa nurorii și nu îi mai permite să se îmbrace cum vrea în prezența ei?

Ce faci atunci când soțul spune să te îmbraci diferit, doar pentru că mama lui este în vizită și stă o lună de zile la voi? Cât de normal este să ți se impună să ai o anumită ținută în propria casă, doar pentru că a venit în vizită o persoană dintr-o altă generație, cu alte așteptări și credințe?

O femeie cunoaște cel mai bine acest sentiment, trecând printr-o situație pe care ea a perceput-o ca fiind o interdicție din partea soțului cu privire la ținuta ei vestimentară în prezența mamei.

„E suficient că o las pe soacră-mea să gătească și să mănânce carne în condițiile în care eu sunt vegetariană, trebuie să mă și îmbrac cum zice ea?”

colaj femeie in varsta femeie tanara in piscina

Sunt căsătorită cu un bărbat cu 10 ani mai mare decât mine pe care îl iubesc și care mă iubește nespus. Locuim împreună într-o casă mare cu piscină și o cadă cu hidromasaj, iar atunci când vremea îmi permite, de obicei merg prin casă și prin curte în bikini ca să mă pot bucura de avantajele pe care mi le oferă piscina și soarele. De regulă mă îmbrac în pantaloni foarte scurți și un crop top sau un tricou care îmi lasă abdomenul la vedere prin curte, până într-o zi… când soțul meu mi-a interzis acest lucru.

Mama lui ne-a anunțat recent că o să vină să locuiască la noi o perioadă de cel puțin o lună de zile și atunci a început calvarul. Ea face dintr-o parte dintr-o generație mai veche, vă puteți da seama și nu acceptă felul în care eu mă îmbrac atât în casă, cât și în curte. Soțul meu chiar m-a rugat să mă îmbrac mai decent, pentru că se pare că acest lucru o deranjează pe ea și să nu își facă o impresie greșită despre mine.

Nu știu cum să îmi impun punctul de vedere și cum să le spun că este casa mea și faptul că limitându-mi astfel alegerile, mă afectează din punct de vedere psihic și îmi este îngrădită libertatea. E suficient că o las pe soacră-mea să gătească și să mănânce carne în condițiile în care eu sunt vegetariană și soțul meu se adaptează meniului pe care îl fac eu în fiecare zi. E greșit să vreau puțin confort în propria mea acasă?...”, și-a spus femeia oful pe internet.

O discuție prietenoasă și onestă cu soacra ar ameliora situația?

femeie piscina

Bineînțeles că imediat au apărut comentariile, atât pozitive, cât și negative referitoare la situația ei. În timp ce unii au încurajat-o să se îmbrace cum dorește în propria ei casă, alții i-au spus că ar trebui să fie puțin mai înțelegătoare cu o persoană mai în vârstă și să se îmbrace mai decent.

Pe de altă parte, experții au sfătuit femeia să fie mai îngăduitoare cu soacra ei și cu persoanele care provin dintr-o altă generație, care nu se simt chiar foarte confortabil în momentul în care cineva își expune goliciunea sau expune mai multă piele decât sunt obișnuite, în fața lor.

De asemenea, alți specialiști i-au sugerat să se pună în situația în care mama ei ar fi fost în vizită și ar fi avut o asemenea cerință cu privire la atitudinea soțului ei, la modul în care se îmbracă, la ce mănâncă și să se gândească dacă ar fi acceptat sau nu. În plus, dacă este vorba de o scurtă perioadă de timp de câteva săptămâni și nu câteva luni, sau permanent, nu ar trebui să fie o reală problemă pentru căsnicia lor.

Nu în ultimul rând, femeia a fost sfătuită de experți să țină cont și de sentimentele soțului, care este prins undeva la mijloc într-o asemenea situație și să încerce să aibă o discuție prietenoasă cu soacra. Nora a fost îndrumată să-i spună care sunt adevăratele motive pentru care se îmbracă în acel fel, de ce își dorește să se simtă confortabil în propria ei casă și să stabilească de comun acord câteva reguli de bun simț pentru o bună conviețuire împreună, timp de o lună de zile.

Surse foto: pexels.compexels.compixabay.compixabay.comunsplash.com

Surse articol: brightside.me

Newsletter