Home Lifestyle 15 lucruri care dau un aspect ieftin casei tale

15 lucruri care dau un aspect ieftin casei tale

15 lucruri care dau un aspect ieftin casei tale
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 16.05.2024

Dacă vrei ca locuința ta să aibă un aspect modern, elegant, rafinat, ia în calcul sfaturile specialiștilor în design interior și elimină aceste 15 obiecte din casă! Renunță la tot cee ce este vechi și pare ieftin!

Casa este cuibușorul nostru în care ne regăsim și ne relaxăm după o zi stresantă petrecută la job. Casa este locul unde ne întoarcem cu drag, de care să ne fie dor ziua întreagă și unde, atunci când pășim, să avem un sentiment foarte plăcut. Să învățăm să ne împrospătăm casa eliminând lucrurile care îi dau un aspect ieftin și transformând-o într-un adevărat cămin. Care sunt lucrurile care dau un aspect ieftin casei și de care trebuie să scapăm imediat?

1. Fotoliile și canapelele din piele

fotolii canapea piele

Deși odată fotoliile și canapele din piele erau un semn de clasă și rafinament, zilele lor de glorie au trecut. Fotoliile masive din piele din anii '90 s-au bucurat de popularitate la vremea lor, însă acum este momentul să renunți la ele și să treci la modele noi și mai elegante de scaune sau fotolii minimaliste. În plus, acestea nici nu sunt foarte confortabile pentru că te vor face să transpiri excesiv și ocupă foarte mult spațiu, fără a avea pic de elegantă.

2. Șemineu artificial

Până nu demult, un șemineu artificial din gips  părea un element modern, care dădea un plus de căldură casei tale. Din păcate, acum acest șemineu fals nu mai este o idee genială de décor, pentru că vremurile s-au schimbat și această structură artificială trebuie înlocuită cu un șemineu real, adevărat, modern și util care va îmbunătăți designul sufrageriei și va elimina orice aspect ieftin al casei.

3. Colțar de bucătărie din piele

Conform specialiștilor, nici colțarul de bucătărie din piele nu mai este la modă. Acum, masa înconjurată de scaune minimaliste, care nu ocupă foarte mult spațiu reprezintă cea mai bună soluție pentru familiile mai mici sau mai mari. Într-o casă modernă este necesar ca elementele să fie noi, moderne, de aceea specialiștii îți sugerează să elimini acel colțar din piele masiv care conferă bucătăriei un aspect aglomerat și să-l înlocuiești cu niște scaune drăguțe.

4. Candelabrul vechi

candelabru

Dacă nu ți-ai schimbat încă vechiul candelabru cu un design specific anilor 80-90, care este adesea atașat de un ventilator, este cazul să o faci. Deși modele de candelabre vechi erau la modă în urmă cu mulți ani, acum nu mai reprezintă o opțiune elegantă și par foarte ieftine. Pentru a evita un aspect învechit al întregii încăperi, înlocuiește candelabrul vechi cu unul mai modern, proiectat în mod corespunzător pentru a ilumina camera și pentru a-i oferi o nouă perspectivă confortabilă.

5. Accesorii de baie din plastic

Vremurile în care accesoriile din plastic pentru baie în culori care se asortau gresiei sunt demult apuse. Aceste accesorii din plastic dau un aspect ieftin casei, de aceea specialiștii îți sugerează să cumperi modele noi pentru a conferi băii o notă frumoasă și elegantă și cu siguranță ai de unde să alegi.

6. Sistem stereo

Noile inovații tehnologice au schimbat complet lumea, de aceea sistemul stereo de modă veche cu acele boxe imense pe care se depunea praful, nu mai este la modă. Desigur că sistemul stereo este puternic, oferă un sunet de înaltă calitate, dar ocupă prea mult spațiu pentru o casă obișnuită în care nu se dau petreceri în fiecare weekend. Difuzoarele noi sunt acum fabricate pentru a oferi un sunet impresionant, în ciuda dimensiunilor mici. Dacă vei renunța la sistemul sereo care ocupă foarte mult spațiu, îți vei lăsa camera să pară mai puțin ocupată și mai frumoasă.

7. Florile artificiale

flori

Dacă îți plac florile, verdeața, evită obiectele din plastic care să exprime acest concept. Ideea de a te bucura maxim de natură și de o aduce în interiorul casei tale a fost în vogă în anii 80-90 prin ferigile și florile artificiale amplasate în diferite locuri din casă. Oricât de frumos ți s-ar părea, specialiștii recomandă să ai doar flori naturale care îți vor schimba aspectul căminului, dar și aerul din interiorul acestuia.

8. Fructele de plastic pe masa din bucătărie

Ideea de a avea un coș cu fructe frumos pe masa din bucătărie s-a transformat în decorarea multor locuințe cu un coș cu fructe din plastic. Fructele pe masă puse ca decor au reprezentat o idee minunată pentru anii '90, dar acum este de preferat să așezați câteva fructe naturale într-un vas transparent și să vă bucurați de prospețime și un aspect la modă, care nu pare deloc ieftin.

9. Fața de masă din dantelă sau croșetată

fata de masa

Deși lucrurile croșetate au fost în mare vogă și încă sunt la căutare, fiind handmade, mulți specialiști ne recomandă să renunțăm la acestea pentru că dau un aspect ieftin casei. Folosirea fețelor de masă din mătase, dantelă sau croșetate nu mai este la modă.

10. Oglinzile montate pe tavan

Până nu demult, oglinzile fixate pe tavan erau la modă, considerate drăguțe și șic. Chiar și unele celebrități avea oglinzi fixate pe tavan în interiorul locuinței lor, dar de-a lungul timpului această practică s-a demodat. Acum specialiștii sugerează să ai un tavan cât mai simplu, completat de un candelabru modern sau de o aplică.

11. Lampa de pe noptieră

lampa

Nici lampele de pe noptieră nu mai sunt la modă. Mai ales modelele vechi, masive, care acumulau foarte mult praf. Acum este suficientă o aplică montată lângă pat sau o lampă modernă echipată cu becuri mai bune.

12. Covorul ponosit care trebuie aspirat în fiecare zi

Covoarele nu prea mai sunt la modă, deși multora le este greu să se despartă de senzația moale a picioarelor care se sprijină pe blana pufoasă, senzația de confort deplin. Covoarele nu mai sunt la modă deoarece acumulează foarte mult praf, trebuie periate în fiecare zi și mai ales, (dacă vorbim de acele covoare pufoase) dau un aspect ieftin casei. Dacă în trecut erau considerate elegante, epoca covorului s-a terminat, iar modelele modelele de podea moderne sunt geniale, nemaifiind nevoie de completarea unui alt element.

13. Scaunele din nuiele, răchită

Scaunele din nuiele sau din răchită au o construcție elegantă, de aceea au fost folosite până în urmă cu câțiva ani. Scaunele din răchită au fost atât de populare, atât în interior, cât și la exterior, astfel încât în majoritatea gospodăriilor se regăsea cel puțin un astfel de element, în timp ce unele grădini erau echipate cu un set complet de scaune și masă din răchită. Din păcate, epoca scaunelor de răchită s-a încheiat pe nu mai sunt la modă, dau un aspect ieftin casei sunt inconfortabile, deloc robuste și se deteriorează în timp.

14. Prea multe perne

perne pe canapea

Unii oameni cred că dacă au foarte multe perne pe fotolii, pe canapea, pe pat, chiar și pe jos dau un aspect nobil casei. De-a lungul timpului, oamenii au ales să își aglomereze casa cu perne, pernuțe, pui de pernă de diferite dimensiuni, culori, cu diferite inscripții sau simple. Din păcate, pernele nu numai că atrag foarte mult praf, ci conferă un aspect deloc elegant locuinței și chiar ieftin. Lăsați spațiul curat, frumos, lipsit de orice fel de încărcătură.

15. Uși de interior vechi cu un aspect ieftin

Fă un efort și investește bani în uși de interior moderne. Acestea sunt la fel de importante ca și ușa principală, deși nu toată lumea pare să înțeleagă acest lucru. O ușă ieftină, veche, demodată, va schimba cu totul aspectul unei case. Designerii profesioniști de decorațiuni pentru locuințe te sfătuiesc să cumperi uși interioare de înaltă calitate, robuste, în ton cu designul casei tale.

Dacă vei ține cont de aceste 15 sfaturi ale specialiștilor și vei elimina tot ceea ce pare vechi, ieftin, ponosit, cu siguranță vei avea numai de câștigat și nu-ți va mai fi rușine atunci când te va anunța cineva pe nepusă masă că vine la tine acasă în vizită.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compixabay.compixabay.compexels.compexels.com

Surse articol: pensandpatron.com

Newsletter