Home Cuplu Psihologia cuplului Terapie cuplu Bucuresti - cand mergem cu partenerul la terapie? Inainte sau dupa nunta?

Terapie cuplu Bucuresti - cand mergem cu partenerul la terapie? Inainte sau dupa nunta?

Terapie cuplu Bucuresti - cand mergem cu partenerul la terapie? Inainte sau dupa nunta?
Ioana Marinescu
Marţi, 30.08.2022

Exista un fals concept ca dupa casatorie ceva se schimba intre cei doi, relatia devine oficial una serioasa, asumata si cu implicatii legale ale drepturilor celor doi. Institutia casatoriei a fost multa vreme temelia in societate, a fost perpetuata ideea ca oamenii depun efort constant sa isi gaseasca sot/sotie si mai apoi traiesc fericiti pana la adanci batraneti.

Realitatea nu este neaparat asa zugravita pentru toata lumea. Iata de unde izvoraste si dezamagirea de a descoperi ca in viata reala, acel au trait fericiti pana la adanci batraneti nu prea se intrezareste.

Iluzia casatoriei ca fiind perfectiunea de atins

Sunt cazuri ale celor care isi proiecteaza perfectiunea din relatie cu gandul la ziua nuntii. Traiesc, cel putin femeile, acea poveste in care in postura de mireasa isi vad implinirea in cuplu. Acesta este doar un moment din viata de cuplu, iar dupa ce nunta trece, in realitatea celor doi sunt tot mai evidente aspecte greu de tolerat sau cel putin diferente firesti.

Sunt multi cei care ajung laterapie cuplu Bucuresti cand isi dau seama ca viata in doi nu este usoara. Unul este dezordonat, celalalt prea ordonat. Unul simte ca nu mai are liniste acasa, celalalt este cu garda sus in fiecare clipa. Unii isi transforma relatia de sot-sotie in una de codependenta sau de dadaceala. Situatii sunt de tot felul. Cert este ca terapia este de mare ajutor.

Cu relatia de cuplu la terapie - cand e prea devreme, cand e prea tarziu?

Destul de mult probabil ca exista si aici un tipar dupa care unii se ghideaza. Coreleaza terapia de cuplu cu ideea multor ani de casnicie cand efectiv eforturile celor doi de a fi in continuare intr-o relatie bine sudata si armonioasa sunt epuizate. Sau cand dupa ceva ani de casnicie, a intervenit plicitseala in doi si unul din cei doi inseala.

Gresit, spun specialistii. Gratie serviciilor profesionale, a psihoterapeutilor priceputi ce au disponibilitate de a sustine sedinte de terapie oricine si oricand poate apela la acest tip de ajutor. Sedintele de terapie pot fi pentru cuplu, dar si individuale.

Concret, nu exista un termen anume cand doi parteneri decid sa mearga la terapie. Poate fi atat inainte, cat si dupa nunta. Asta nu inseamna ca cei doi nu sunt potriviti impreuna sau ca nu ar trebui sa se casatoreasca, ci ca isi doresc sa se cunoasca mai bine si sa fie siguri ca pot urma impreuna aceeasi cale.

Mai bine te casatoresti mai tarziu, decat gresit!

Despre cum sa abordeze greselile celuilalt, despre cum sa comunice mai eficient, despre asteptari in relatie sau pur si simplu despre cunoasterea de sine in raport cu relatia de cuplu, ambii parteneri pot cunoaste ca urmare a unor sedinte de terapie. In cadrul centruluiPsihArt , cu pagina oficiala Psihart.ro, sunt detalii despre astfel de servicii si despre cum putem seta o programare.

Casatoreste-te mai tarziu daca e cazul, amana inca un an, decat sa iei o decizie gresita sau cel putin bazata pe temei gresit.

Contact: office@psihart.ro

Newsletter