Home Cuplu Psihologia cuplului Cum sa faci un narcisist nefericit

Cum sa faci un narcisist nefericit

Cum sa faci un narcisist nefericit
Ioana Marinescu
Miercuri, 11.10.2023

Cand esti indragostita, poti sa nu vezi clar adevarata personalitate a jumatatii tale. In timp, pe masura ce va cunoasteti mai bine, iti poti da seama ca ai langa tine un narcisist. In momentul in care ai ajuns la o astfel de concluzie, cea mai buna varianta este sa pleci de langa el. Daca, insa, iti este greu sa iei o astfel de decizie, poti sa recurgi la aceste metode care sa il faca nefericit pe el si sa il dezarmeze.

 

Ignora-l

Nu este un secret ca majoritatea narcisistilor se bucura atunci cand primesc validare si sunt admirati. Ei depind de aprobarea constanta pentru a se simti valorosi. Pentru a-si atinge acest scop, ei absorb energia altor persoane pentru a se simti bine in legatura cu ei insisi. Daca vrei sa ranesti o astfel de persoana si sa o dezarmezi, cel mai bine este sa o ignori sau sa nu ii arati cat de tare te deranjeaza actiunile sale. Indiferenta este cea mai mare suferinta pentru un narcisist.

Bazeaza-te pe fapte

Narcisistii au un discurs idealist, bazat pe emotii si sentimente exagerate. Daca vrei sa il inchizi, discuta pe fapte clare, concrete, pe care nu are cum sa le combata. Asa il vei face sa simta ca are mai putin control si va pierde teren in orice discutie.

Fii autoritara

Narcisistilor nu le place autoritatea. Ei detesta sa raspunda oricui altcuiva in afara de ei insisi. Orice simt al autoritatii ameninta dorintele lor innascute de putere si control.

Refuza-l

Dintre toate lucrurile pe care un narcisist le uraste, a fi refuzat este pe primul loc.

Fa-l sa suporte consecintele faptelor sale

Ai incercat vreodata sa stabilesti o limita cu un narcisist? Aceste persoane nu suporta sa fie trase la raspundere pentru ceea ce fac, iar daca decizi sa il pui la punct, il vei rani cu siguranta.

Scoate in evidenta orice victorie pe care o ai

Profita de orice ocazie ca sa-i arati ca esti mai buna ca el sau ca a pierdut ceva in fata ta. Narcisistul este ca un copil - nu suporta sa piarda, indiferent despre cat de mica ar fi batalia din care ies invinsi.

Infrunta-l in public

Daca vrei sa scoti din sarite un narcisist, infrunta-l in public. Nu suporta ca ceilalti sa il vada vulnerabil si sigur ii vei rani orgoliul.

Cere-i sa isi ia angajamentul

Majoritatea narcisistilor nu suporta sa isi ia un angajament, asa ca daca vrei sa il superi, da-i un ultimatum.

Cere-i sa fie vulnerabil

Narcisistii vor sa se simta mereu in control. Nu vor suporta, cu siguranta, sa ii pui in situatii in care trebuie sa fie vulnerabili sau trebuie sa vorbeasca despre emotiile lor.

Fii autentica si ancorata in realitate

Narcisistii sunt rupti de realitate si au o parere mult prea buna despre ei. Daca vrei sa ii superi, incearca sa ii aduci cu picioarele pe pamant. In plus, orice dovada de autenticitate ii inhiba si ii pun in dificultate.

Dezvaluie-i minciunile

Un barbat narcisist nu isi va asuma niciodata responsabilitatea pentru minciunile pe care ti le va spune. Chiar si asa, nu rata nicio ocazie sa ii spui cum te-a ranit si sa il faci constient de faptul ca i-ai aflat toate secretele.

Fa schimbari

Narcisistii nu suporta schimbarea, pentru ca in acele momente simt ca pierd controlul si devin vulnerabili. Nu ezita sa faci schimbari in ce te priveste, sigur il vei scoate din sarite.

Pentru a te elibera de un narcisist, este important sa iti recunosti propria valoare si sa il infrunti. Daca simt ca esti intr-o relatie cu o persoana toxica, ia masuri.

Newsletter