Home Cuplu Psihologia cuplului 8 semne ca te-ai indragostit de un barbat fara caracter

8 semne ca te-ai indragostit de un barbat fara caracter

8 semne ca te-ai indragostit de un barbat fara caracter
Ioana Marinescu
Marţi, 09.11.2021

Dragostea este, undeori, oarba si poti ajunge sa te indragostesti de persoana nepotrivita. Atunci cand lasi pe cineva in viata ta, trebuie sa te asiguri ca iti ofera destul si nu ia prea mult. Vezi cum iti dai seama ca te-ai indragostit de un barbat fara valoare, care te va face sa suferi.

 

1. Te critica de fata cu toata lumea

Critica este, de cele mai multe ori, constructiva si te ajuta, de obicei, sa devii cea mai buna varianta a ta. Este, insa, important cum ti se aduc la cunostinta defectele, dar si contextul in care ti se atrage atentia asupra defectelor tale. Atunci cand partenerul tau te critica de fata cu toata lumea, demonstreaza ca este nesigur pe el si vrea sa te puna intr-o lumina proasta, in speranta ca astfel va fi apreciat. Taxeaza astfel de abateri si nu accepta sa fii vreodata pusa intr-o astfel de situatie.

2. Nu se deschide in fata ta

Barbatii nu vorbesc, de obicei, despre emotiile lor, dar daca jumatatea ta are doar doar stari: de furie si de fericire, este clar ca nu iti arata prea mult din ce se intampla in sufletul lui. Poae fi pentru ca a fost ranit in trecut, dar o astfel de atitudine nu inseamna decat drama, asa ca gandeste-te bine daca il vrei in viata ta. Nu este corect ca unul dintre voi sa se dezvaluie complet, iar celalalt sa ramana un mister.

3. Incearca sa te controleze

Atunci cand iubitul tau are ceva de spus despre orice spect al vietii tale, este clar ca isi doreste sa te controleze. Daca este nemultumit de prietenii pe care ii ai, de locurile in care iesi, de gesturile pe care le faci, fii sigura ca doar incearca sa te manipuleze, asa ca nu te lasa condusa.

4. Refuza sa faca compromisuri

Relatiile au numeroase avantaje, dar nu vei reusi sa fii fericit alaturi de cineva, daca nu esti dispus sa faci compromisuri. Primesti, dar si oferi, uneori lucrurile se fac asa cum iti doresti, alteori nu. Daca, insa, in relatia ta lasi mereu de la tine, atunci fii sigura ca vei ajunge intr-un punct greu in relatia voastra. Chiar daca acum iti este usor sa fii de acord cu el, va veni un moment in care vei rabufni. Nu fi genul care spune intotdeauna "da", iar daca partenerul tau nu este dispus sa faca lucruri pe care le doresti, poate este cazul sa te gandesti daca merita sa fie langa tine.

5. Crede ca este datoria ta sa faceti sex cand vrea el

Poate unul dintre cele mai mari semnale de alarma este acesta: daca asteapta sa faceti sex de fiecare data cand el vrea asta, fii sigura ca nu este barbatul potrivit pentru tine. Nu ii datorezi nimic si daca nu vrei sa faci dragoste cu el, ai tot dreptul sa ii spui asta, iar el trebuie sa accepte.

6. Nu se intelege cu prietenii tai ori cu familia

Daca prietenii si familia ta nu il plac pe partenerul tau, incearca sa il privesti din afara. Poate ei vad ceva ce tu nu reusesti sa observi, pentru ca esti indragostita de el. Este normal ca unul, doi dintre prietenii tai sa nu il placa pe iubitul tau, dar cand votul negativ este unanim, trebuie sa iti pui cateva semne de intrebare.

7. Nu are timp pentru tine

Daca esti important pentru el, atunci fii sigura ca isi va face timp pentru tine. Daca, insa, este ocupat tot timpul si va vedeti doar atunci cand vrea el, fie ascunde ceva, fie nu te considera o prioritate. Asa cum tu iti faci timp pentru el, si el ar trebui sa iti arate acelasi respect, asa ca nu te multumi niciodata cu putin.

8. Este foarte gelos

Gelozia, intr-o proportie mica, este fireasca intr-o relatie, mai ales daca sunteti la inceput. Daca, insa, iubitul tau vrea sa stie tot ce faci si iti interzice sa ai prieteni barbati, atunci fii sigura ca lucrurile se vor complica, la un moment dat. El este, probabil, foarte nesigur pe el si orice vei face ii va da de banuit.

Newsletter