Home Cuplu Psihologia cuplului 10 lucruri pe care sa le discuti cu partenerul inainte sa va casatoriti

10 lucruri pe care sa le discuti cu partenerul inainte sa va casatoriti

10 lucruri pe care sa le discuti cu partenerul inainte sa va casatoriti
Ioana Marinescu
Marţi, 05.10.2021

Cand esti indragostita, ai impresia ca perechea ta este o persoana perfecta. Nu exista sentiment mai placut ca acesta, dar daca vrei sa fii fericita pe termen lung, trebuie sa il cunosti pe celalalt cat mai bine, cu bune si cu rele. Afla care sunt cele 10 lucruri pe care trebuie sa le discuti cu partenerul, inainte sa ii spui "Da".

 

1. Hobby-urile pe care le aveti

Nu trebuie sa petreceti fiecare moment impreuna, dar ar fi bine sa aveti si pasiuni comune, daca vreti sa va casatoriti. Intreaba-l ce hobby-uri are, iar daca esti interesata de ele, relatia voastra ar putea fi si mai apropiata.

2. Calitatile si defectele fiecaruia

De obicei trec ani, pana cand partenerii sa descopere partile neplacute ale celuilalt. Nu amana un moment care ar putea aduce o schimbare dramatica in relatie. Discutati deschis despre aceste lucruri si analizeaza cat mai obiectiv daca poti trece peste ele sau nu.

3. Relatia cu parintii, copiii si animalele de companie

Exista cateva intrebari esentiale pe care orice cuplu trebuie sa le adreseze: Cati copii vrei si cand vrei sa ii ai? Vrei sa locuriesti singur sau cu parintii tai? Vrei pisici sau alte animale de companie? Odata stabilite aceste lucruri, va va fi mult mai usor sa treceti la nivelul urmator.

4. Bani

Oamenii indragostiti isi cheltuiesc banii la comun, fara sa analizeze prea mult lucrurile. Dupa ce va trece, insa, perioada de miere, pot aparea multe discutii neplacute. Discutati deschis despre cat castiga fiecare si stabiliti limite, daca unul dintre voi castiga mai mult. 

5. Sex

Si cele mai pasionale cupluri pot avea asteptari diferite de la viata lor sexuala. Discutati cat mai deschis despre asta - ce fantezii aveti, ce asteptari aveti de la celalalt, si lucrurile vor decurge fara probleme.

6. Prioritati, traditii si religia

Specialistii spun ca cele mai multe conflicte domestice incep atunci cand se naste primul copil intr-o familie. Ambii parinti vor, in aceasta situatie, sa ii ofere copilului educatia pe care ei o considera cea mai buna. Evita sa lasati loc discutiilor si faceti un plan pentru momentul in care deveniti parinti. 

7. Increderea si gelozia

Discutati deschis despre cata incredere aveti unul in altul si evita sa iti faci scenarii, cand ceva nu este cum ti-ai dori tu. Vorbiti deschis si despre monogamie si cat de dispusi sunteti sa va luati un astfel de angajament. 

8. Cum va veti imparti sarcinile casnice

Sarcinile domestice par banale, dar pot starni discutii extrem de aprinse. Nimeni nu vrea sa faca toata treaba in casa, asa ca impartiti sarcinile clar, din momentul in cre stati impreuna.

9. Cum veti avea grija de parinti

Parintii imbatranesc si se imbolnavesc, iar asta inseamna ca cineva trebuie sa aiba grija de ei. Este indicat sa stabiliti din timp daca ii veti aduce sa locuiasca cu voi, cine va avea grija de ei si cati bani sunteti dispusi sa alocati ingrijirii lor.

10. Istoricul medical

Poate cel mai important subiect se refera la sanatatea fiecaruia dintre parteneri, dar si bolile pe care le pot mosteni genetic. Intreaba-ti partenerul daca are rude care sufera de boli cronice sau boli psihice, pentru a te asigura ca aveti si o compatibilitate biologica.

Newsletter