Home Cuplu Dragoste si Sex 5 greseli sexuale pe care le fac barbatii

5 greseli sexuale pe care le fac barbatii

5 greseli sexuale pe care le fac barbatii
Alexandra Ion
Miercuri, 04.06.2014
Viata de cuplu inseamna comunicare si intelegere de ambele parti. De multe ori,lucrurile nu stau foarte roz si atunci este nevoie ca cei doi parteneri sa discute subiectele care ii framanta. Karena iti prezinta astazi 5 dintre greselile frecvente pe care le fac barbatii in pat.

1. Cred ca stiu totul despre o femeie si corpul ei

Gresit. Multi barbati considera ca daca au invatat sa atinga punctele esentiale la o femeie, asta se aplica la toate partenerele viitoare. Nu este cazul. "Cu fiecare partener sexual pe care il ai capeti din ce in ce mai multe cunostinte despre corpul femeii si despre placere.", este de parere Tristan Taormino, autorul cartii despre sexualitate "Secretele punctului G". "Ce trebuie insa inteles este faptul ca sexualitatea feminina este complicata si fiecare femeie este diferita." Fiecare femeie raspunde diferit la anumiti stimuli si corpul fiecareia este diferit. Ceea ce se poate fi extrem de stimulant pentru o femeie, poate sa nu functioneze pentru alta, sau ii poate crea disconfort. De multe ori, pozitiile preferate difera. Unele pozitii permit unghiuri mai largi de penetrare, altele permit un grad mai mare de intimidate, partenerii fiind fata in fata. Tot asa, fiecare femeie poate avea alte preferinte in ceea ce priveste ritmul sau tehnica.

2. "Haide sa (nu) vorbim despre sex!"

Foarte multe cupluri ce vin la consiliere sexuala nu vorbesc despre sex, afirma Chris Donaghue, sexolog. De cele mai multe ori o fac pentru ca nu gasesc cuvintele potrivite, sau pentru ca nu stiu cum sa isi exprime anumite dorinte. Taormino sfatuieste cuplurile sa puna intrebari specifice in dialogul cu partenerul. Intrebarile prea generale au raspunsuri vagi, eluzive si nu ajuta conversatia.

3. Nu vad imaginea de ansamblu

De foarte multe ori barbatii uita ca sexul are si unele implicatii emotionale. Raman mirati, dau din umeri si se intreaba de ce nu sunt multumiti cu sexul de care au parte acum. De multe ori ei nu asociaza partea sexuala cu altceva. Pentru ei este de sine statatoare, si pe de-o parte, au dreptate. Cu toate acestea, pentru o femeie, sexul este ceva mai mult. "Ceea ce trebuie un barbat sa inteleaga este ca pentru femei, preludiul incepe cu mult inainte de actul sexual. Si nu, aici nu ma refer la partea fizica ci la cea emotionala. Pentru ea este important comportamentul lui in ultima perioada, felul in care s-a raportat la relatia lor si multe astfel de aspecte. Preludiul a inceput de saptamana trecuta de cand ai dus gunoiul.", afirma Donaghue.


4. Cursa catre orgasm

Barbatii tind sa trateze sexul ca pe o misiune militareasca, in 4 pasi, bine pusa la punct: erectie, preludiu, penetrare si orgasm. Desi nu putem sa ne plangem, cateodata sexul inseamna mai mult. "Intregul nostru corp poate fi folosit si stimulat erotic. Sexul nu se rezuma doar la organele genitale. Daca incepi sa consideri corpul o harta cu puncte strategice ce trebuie cucerite, viata ta sexuala va capata alte nuante.", sfatuieste Donaghue. Un alt motiv pentru care barbatii gresesc atunci cand se concentreaza doar pe atingerea orgasmului, este ca uita sa se bucure de celelalte aspecte ale sexului. "Cateodata se intampla ca acel punct sa fie greu sau chiar imposibil de atins, iar asta depinde de foarte multi factori. Toti avem zile si zile. Sexul poate fi frumos si fara orgasm.", afirma Donaghue.

5. "Eu ii sunt suficient."

Multe femei au folosit sau folosesc jucariile sexuale in timpul actului propriu-zis. De multe ori barbatii isi simt orgoliul ranit si li se pare ca partenerele lor gresesc atunci cand folosesc jucarii si ca ei le sunt mai mult decat suficienti. "Barbatii care refuza optiunea partenerelor pentru jucariile sexuale dau cu piciorul unei oportunitati de a oferi si mai multa placere.", afirma dr. Taormino.

Sursa:webmd.com; Surse foto: dailyhealthmantra.com
Newsletter