Home Nunta Organizare nunta Ghid complet de bune maniere la o nunta moderna

Ghid complet de bune maniere la o nunta moderna

Ghid complet de bune maniere la o nunta moderna
Ioana Marinescu
Miercuri, 06.09.2023

Eticheta la o nunta nu este un set invechit de reguli stricte, ci reprezinta, mai degraba, reguli actuale, care le permit mirilor si invitatilor sa comunice cu bunatate si sa se bucure de eveniment. Regulile de eticheta a nuntii au evoluat de-a lungul anilor, asa ca afla cum trebuie sa te comporti, daca organizezi o nunta acum sau esti invitat la una.

 

Daca, de exemplu, in trecut familia miresei era cea care suporta toate cheltuielile, acum cheltuielile se impart in mod egal sau proportional cu veniturile fiecarei familii implicate. Este mai mult despre colaborare si respect reciproc decat despre a urma reguli stricte.

Invitatiile de nunta

O alta schimbare mare vine la nivelul invitatiilor. In era digitala, este perfect acceptabil sa trimiti invitatiile prin e-mail sau prin alte mijloace digitale. Insa pentru generatiile mai in varsta, o invitatie pe hartie este inca preferata.

Lista de Invitati si partenerii

Cum trebuie sa procedezi, daca printre prietenii tai ai persoane care tocmai au inceput o relatie? Traditia spune ca doar cuplurile casatorite sau cele in relatii pe termen lung ar trebui sa fie invitate impreuna. Insa, in zilele noatre, acest lucru poate varia. Oaspetii vostri sunt adulti si pot decide singuri daca vor sa vina sau nu. Dar daca vreti sa va asigurati ca toti se simt inclusi, puteti oferi optiunea unui "plus one" la toata lumea.

Cadourile si darul de nunta

Cadourile de nunta pot fi acum experiente, nu neaparat bunuri necesare familiei. Iar darul de nunta nu este o conditie obligatorie. Daca iti permiti, poti organiza nunta fara dar.

Copiii la nunta

Doriti o nunta fara copii? Nu e nicio problema! Comunicati acest lucru in mod clar si politicos pe invitatii sau pe site-ul nuntii voastre.

Vestimentatie

In zilele noastre, poti purta negru la o nunta, insa daca mireasa opteaza pentru alb, cel mai bine ar fi sa evitati aceasta culoare. Ideea este de a lasa cuplul sa aiba momentul lor special.

Multumiri

O ultima regula de eticheta care nu ar trebui ignorata: notitele de multumire. Oricare ar fi modul vostru obisnuit de comunicare, o nota scrisa de mana este mereu apreciata. Este un gest mic care face o mare diferenta.

In concluzie, eticheta nuntii ar trebui sa fie mai mult despre respect, inclusivitate si bunatate, decat despre a urma un set rigid de reguli. Daca abordati totul cu o atitudine deschisa si cu inima plina de iubire, totul va iesi asa cum trebuie.

Newsletter