Home Nunta Organizare nunta Cum sa reduci cat mai mult bugetul de nunta

Cum sa reduci cat mai mult bugetul de nunta

Cum sa reduci cat mai mult bugetul de nunta
Ioana-Catalina Pavel
Sâmbătă, 11.06.2011

Bugetul de nunta poate fi redus cu pana la cateva milioane, daca vei avea curaj sa adopti o viziune mai "democratica" asupra petrecerii de nunta. Renunta la ornamentele prea sofisticate, si alege, in schimb, o linie simpla si eficienta.


Una din marile greseli pe care le fac cuplurile pe cale sa se casatoreasca este aceea ca se gandesc la o petrecere „fastuoasa" cu multa mancare, cu toate genurile de muzica alese de un DJ sau interpretate de o orchestra, in cel mai cunoscut restaurant din oras, unde toti invitatii vin cu daruri care mai de care,  danseaza si mananca toata noaptea.

Noi iti propunem sa iti schimbi un pic viziunea asupra nuntii tale, si astfel, sa economisesti o suma importanta de bani.

 

Planifica si fa liste!

In primul rand, aveti neaparat nevoie de liste, de planuri de buget. Incepeti lista cu primele lucruri care va vin in minte, de obicei cele mai importante, si apoi, luati-va timp sa va ganditi la toate celelalte. Urmatorul pas este sa va ganditi cine ce plateste. Pentru aceasta trebuie sa discutati serios cu familiile voastre. Un mod foarte bun de a reduce bugetul de nunta este de a le propune sa plateasca dansii pentru anumite servicii- muzica sau marturiile, rochia etc.- in loc de darurile de nunta.

 

Simplitate si eficienta

Creeaza impreuna cu viitorul tau sot viziunea generala asupra petrecerii. Renunta la ornamente sofisticate sau la marturii foarte scumpe. Tine la simplitate! Cumpara lumanarele simple in loc de flori. Foloseste cat mai putine decoratii pe perdele sau la mese. De asemenea, renunta la fructele- decor de pe mese, de care, rareori la o nunta, se atinge cineva.

Mancarea la nunta: bufet suedez

Ce-ar fi sa renunti la clasicele 6, 7 meniuri pe care nu numai ca doar un mic procent dintre invitati le termina pe toate, dar din care ramane intotdeauna o cantitate substantiala de mancare PLATITA deja? Iti propunem ca in noua ta viziune asupra petrecerii de nunta sa intre si perspectiva asupra mancarii. Ce-ar fi sa abordezi stilul bufetului suedez iar ca meniu „personal" sa fie doar o portie sau doua la fiecare? Ai putea sa ai doua mese, una cu dulciuri, si o alta cu mancare. In felul acesta, vei incuraja ca invitatii care nu se cunosc intre ei sa se cunoasca, si va fi si mult mai putina mancare risipita!

  


Invitatiile: chiar este nevoie de ele?

Poate nu te-ai gandit pana acum la acest lucru, dar probabil ca stii ca un procent foarte mic din invitati mai pastreaza invitatiile de nunta. Cei mai multi le arunca. De aceea, ce-ar fi sa renunti la ele? Alege, in loc, niste invitatii virtuale. Astazi, aproape toata lumea are cel putin o casuta de e-mail sau un cont pe Facebook, unde poti gasi adresele de e-mail pe care nu le stii. Pe membrii familiei si pe rudele mai indepartate ii poti invita prin telefon.Rochia de mireasa: caut-o din timp!

Cu cat cauti mai din timp rochia de mireasa, cu atat ai mai multe sanse sa gasesti un discount la rochia preferata sau sa gasesti ce iti place in magazin, apoi sa cauti acelasi model la un pret mai mic. Este important sa te uiti dupa rochie cat mai devreme pentru ca, asa, sa ai timp suficient sa o schimbi sau sa o ajustezi dupa bunul plac.


Acestea sunt doar cateva metode prin care poti sa iti reduci bugetul de nunta. Important este sa ai curaj sa faci altfel decat toata lumea, care, din pacate, de cele mai multe ori, din dorinta de a avea o nunta „ca la carte", cheltuieste mult prea multi bani, fara sa fie nevoie. Nu zicem sa cheltuiesti doar pe strictul necesar, ci sa ai o viziune cat mai realista asupra petrecerii tale de nunta.

Tu la ce altceva te-ai gandit pentru a-ti reduce cat mai mult bugetul de nunta?

 

Newsletter