Home Nunta Organizare nunta Cum alegi muzica pentru nunta

Cum alegi muzica pentru nunta

Cum alegi muzica pentru nunta
Gabriela Paladi
Marţi, 31.08.2021
Se stie ca de la orice nunta lumea isi va aminti in primul rand muzica si cat de mult au stat pe ringul de dans versus la masa sau afara. Desigur, daca ai o nunta de vara, trebuie sa te astepti ca invitatii sa petreaca mult timp in aer liber, insa asta nu inseamna ca nu vor auzi muzica din fundal.

Tocmai de aceea este bine sa te informezi inainte de a lua o decizie in legatura cu partea artistica a zilei sau a serii: se potriveste mai bine un DJ sau o trupa pentru nunta pentru a intretine atmosfera?

Cum alegi muzica pentru nunta

Din orice punct de vedere ai privi, muzica trebuie sa vi se potriveasca voua in primul rand. Mirii sunt de obicei cei care petrec cel mai mult timp pe ringul de dans, asa ca ideal este sa alegeti muzica pe care va place voua sa o ascultati.

Totusi, invitatii la nunta vor fi diversi, asa ca trebuie sa tineti cont si de cei ale caror preferinte muzicale difera de ale voastre. Invitatii in varsta se vor ridica de la mese mai degraba pe muzica populara si melodii evergreen decat pe hiturile momentului, spre exemplu.

Atunci cand trebuie sa iei decizia intre un DJ si o formatie de nunta, trebuie sa tii cont si de spatiul pe care il ai la dispozitie pentru ca, desigur, formatia are nevoie de mai mult loc decat un DJ.

Ceea ce nu stie multa lume insa este ca, formatiile vin insotite si de DJ, care va intretine atmosfera cu muzica in momentele in care lumea sta si serveste masa. Iar solistii isi fac treaba atunci cand lumea se ridica si danseaza, sau sunt invitati chiar de acestia.

De obicei, mirii au de ales intre doua tipuri de muzica preponderenta: daca invitatii prefera muzica populara, atunci si interpretul sau interpretii formatiei trebuie sa fie cei mai buni in acest sens. Daca insa invitatii prefera muzica usoara, solistii trebuie sa fie pregatiti pentru aceasta.

Plusul pe care il aduce o formatie live

A avea o formatie live la nunta este o garantie a unei petreceri reusite. Asta in primul rand pentru ca atat solistii, cat si interpretii stiu sa creeze o interactiune cu invitatii pe care cu greu o poti egala in alt fel. Ei stiu cand sa inceapa sa cante si cu ce melodii, pentru a-i face pe cei care stau jos sa se ridice si sa danseze.

Mai mult decat atat, cei din formatie, lucrand de mult timp impreuna, se pot intelege din cateva priviri atunci cand vine vorba de modificari ad-hoc in program.

O alta parte importanta este sonorizarea. Degeaba ai parte de cei mai buni solisti si instrumentisti, daca sonorizarea nu iti permite sa ii asculti la adevarata lor valoare. Tocmai de aceea, cei care aleg o formatie sa se ocupe de momentele artistice ale unei nunti, pot alege ca cei din urma sa vina cu sonorizarea proprie, atat din punct de vedere al aparaturii, cat si a sunetistului care se ocupa ca totul sa se auda impecabil si sunetul sa nu fie un inconvenient care sa strice bunastarea mirilor si pe a invitatilor.

In plus, cei care se ocupa de formatie pot sa te ajute si cu alte detalii de organizare la care poate nu te-ai gandit si astfel sa iti ia si mai multe griji de pe cap.

Vintage Orchestra sunt cei de care ai nevoie la nunta ta, fie ca iti doresti momente de muzica populara, usoara sau, de ce nu, o combinatie intre cele doua. Mai mult decat atat, oricare pachet l-ai alege, vei primi din partea lor consultanta gratuita in organizarea zilei tale de vis. Contacteaza-i si nu vei regreta, fie ca nunta este in viitorul apropiat sau anul viitor. 

Credite foto: pexels.com

Newsletter