Home Nunta Organizare nunta Ce dans de nunta ti se potriveste, in functie de rochia aleasa

Ce dans de nunta ti se potriveste, in functie de rochia aleasa

Ce dans de nunta ti se potriveste, in functie de rochia aleasa
Irina Marinescu
Joi, 24.05.2018
BUCURESTI, mai 2018. Primul dans oficial in doi este de multe ori atractia petrecerii de nunta. Instructorii de dans de la Arthur Murray spun ca in alegerea acestuia ar trebui sa se tina cont si de lucruri mai subtile, cum ar fi... rochia miresei.

Pentru ca petrecerea de nunta sa fie perfecta, mirii planifica totul in detaliu cu multe luni inainte. Dansul celor doi a capatat tot mai multa importanta in cadrul petrecerii, fiind practic prima iesire oficiala a mirilor. Vitalitatea exprimata in timpul acestuia da tonul intregii petreceri. Tocmai de aceea, dansul trebuie sa fie perfect, insa nu neaparat din punctul de vedere al tehnicii.
Coregrafii Arthur Murray recomanda ca, in alegerea dansului, sa se tina cont, printre altele, si de rochia miresei deoarece anumite miscari nu sunt accesibile sau cel putin devin incomode in cazul unei vestimentatii care nu este compatibila.

 


„Daca rochia este sirena sau in forma de A, atunci recomandam rumba. Daca rochia este de tip printesa, atunci mirii ar trebui sa aleaga un foxtrot sau chiar un vals lent. Daca mireasa este mai nonconformista si poarta o rochie scurta sau alege sa se schimbe special pentru acest moment, atunci ar fi potrivita bachata sau un tangou argentinian. Tocmai pentru ca este dificil sa adaptam stiluri de dans diferite la vestimentatii diferite, nu recomandam colaje din mai multe stiluri. Exceptie fac, desigur, cei care au o anumita experienta sau care vin cu cel putin 3-4 luni inainte de nunta sa exerseze pentru un dans de nunta spectaculos", a explicat Andrei Fusea, profesor de dans in cadrul Studioului de Dans Arthur Murray din Bucuresti.

 

Indiferent de stilul ales, tendinta este insa ca dansul sa arate cat mai natural. De altfel, momentul va fi unul de succes daca mirii nu se concentreaza atat de mult pe tehnica, ci mai mult pe a savura clipa unica pe care o traiesc.
"Am observat, inclusiv la toate evenimentele de profil, ca tot mai multi viitori miri isi doresc sa arate natural, sa fie romantici. Nu isi doresc neaparat coregrafii sofisticate, ci sa transmita un mesaj simplu: ca sunt indragostiti, fericiti si ca isi doresc si ca invitatii lor sa se simta la fel", a mai precizat Andrei Fusea.

Newsletter