Home Mireasa Machiaj mireasa Make-up de mireasa: cele mai noi tendinte pentru 2012

Make-up de mireasa: cele mai noi tendinte pentru 2012

Make-up de mireasa: cele mai noi tendinte pentru 2012
Madalina Nazalu
Duminică, 20.11.2011

Sub umbrela internationala a Targului de toamna pentru viitoarele mirese, organizat la New York, marcile de renume jongleaza, ca in fiecare sezon, cu abordari ludice, retro, moderne, picturale sau chiar arhitecturale ale look-ului nuptial traditional. In 2012, machiajul imbratiseaza doua directii principale: dramatismul gotic si minimalismul natural.

Influente surprinzatoare pentru un show dedicat mireselor, look-urile minimaliste si dramatice au reusit sa se impuna intr-un sector conservator, fidel naturaletii stilizate si echilibrate. Cele doua extreme au ridicat extravaganta la un nou nivel, iar case precum Marchesa, Vera Wang, Jennie Packham si Maggie Sotero au prezentat, pe catwalk-ul de toamna 2012, imaginea femeii moderne.

Mireasa 2012, un tablou romantic

La Marchesa si Christos, look-urile au mizat pe minimalismul unui coc balerina si naturaletea de neegalat a unui machiaj nude. Simplitatea patrunzatoare a imaginii Marchesa sau blush-ul rose, care a animat chipurile pale ale modelelor care au defilat pentru casa Christos propun un tablou al romantismului desavarsit. Tenul perfect, de portelan, stilizat cu ajutorul fondului de ten, pudrei, anticearcanului, concealer-ului si tonurilor de contur, este insufletit de nuante de trandafiriu aplicate pe pometi. Pastreaza buzele si pleoapele nude.

Marchesa

Christos

Pentru cocurile de inspiratie frantuzeasca, cu impletituri sau twist-uri aproape sculpturale, minimalismul machiajului accepta si tuse de culoare specifice toamnei. Rujul caramiziu, blush-ul sidefiu cu nuante irizate de piersica sau tusul aplicat in linii subtiri sunt influente retro pe care designerii din spatele brand-urilor Maggie Sottero si Monique Lhuillier ti le recomanda pentru sezonul nuptial din 2012.

Maggie Sotero

Monique Lhuillier

Influentele gotice, un experiment modern

La St.Pucci si Romona Keveza, machiajul de inspiratie gotica a celebrat paleta cromatica a toamnei, de la un smoky ciocolatiu, combinat cu grejuri intense, sau fardul piersica combinat cu un khol maro, la rujurile visinii, mate, sau rosu burgund. Daca alegi un ruj atat de intens, aplica un strop de concealer in mijlocul buzelor si orienteaza-te cu texturi lipsite de orice fel de insertii glossy.

St. Pucci

Romona Keveza

Genele false, un exercitiu de contrast

Machiajul dramatic s-a instaurat pe catwalk, iar case de moda precum Franc Sarabia sau Badgley Mischka iti propun genele false, alaturate unor tonuri contrastante de bej si grejuri. Secretul abordarii genelor false intr-un machiaj de mireasa il reprezinta manipulare efectului de contrast, de la intens la estompat. Astfel, aplica manunchiuri de gene false, traseaza o linie subtire de tus lichid, la baza pleoapei si, in final, contureaza mucoasa interna cu un creion alb.Franc Sarabia

Caramiziul, o nostalgie de toamna

Minimalismul autumnal, in materie de machiaj, include un joc al paletei cromatice specifice. Vorbim aici despre nuantele de tangerine, piersica, ruginiu si caramiziu, o intreaga simfonie a rosului alterat. Acest machiaj care celebreaza influentele retro (pleoapele conturate cu tus si buzele pigmentate cu tonuri derivate din rosul burgund) s-a regasit la Jennie Packham si Vera Wang, iar feminitatea coafurii a accentuat efectul vintage al make-up-ului. Cu siguranta unul dintre look-urile de mireasa preferate in cadrul Saptamanii Modei new- yorkeze, aceasta moderna abordare a venei retro promite sa ramana in tendintele must-have pentru viitoarele mirese.

Vera Wang

Jenny Packham

Tu ce tendinta preferi?

Newsletter