Home Mireasa Frumusete Tendințe 2024: ce culori se poartă anul acesta

Tendințe 2024: ce culori se poartă anul acesta

Tendințe 2024: ce culori se poartă anul acesta
Ioana Marinescu
Joi, 01.02.2024

Noul an vine la pachet cu tendințe noi în materie de look, inclusiv în privința nuanțelor de păr care vor fi populare anul acesta. Indiferent dacă ești stilul care își dorește să țină pasul cu tendințele sau pur și simplu vrei o schimbare de culoare a părului pentru un look fresh, modern, hairstiliștii propun următoarele nuanțe pentru 2024!

Blond

Blondul va fi mereu în tendințe, indiferent dacă vorbim de nuanțe calde sau reci, mai deschise sau mai închise. Iarna aceasta, blondul platinat continuă să fie o alegere extrem de populară, însă pe măsură ce vremea se va încălzi, și părul va căpăta treptat puțină căldură. Astfel, din primăvară, hairstiliștii recomandă nuanțele calde de blond, în special cu subtonuri ușor aurii.
Alegerea perfectă, însă, va fi blondul buttercream – un blond ușor cald, deschis, care îți va aminti de culoarea untului. Sigur se va număra printre alegerile preferate vara aceasta, reflectând perfect razele călduroase ale soarelui.

Șaten

Varietatea de nuanțe de șaten te va ajuta să obții o schimbare de look mai naturală, în special dacă ai o bază mai deschisă. În plus, părul final, după vopsire, va fi și ușor de întreținut, iar culoarea se va menține mai mult timp dacă vorbim de o diferență de 1-2 tonuri.

În tendințe anul acesta sunt nuanțele de șaten deschis. Fiind potrivită diverselor tipuri de persoane, indiferent de subtonul pielii sau de culoarea ochilor, părul șaten deschis este alegerea perfectă dacă îți dorești o nuanță care să nu fie nici prea închisă, nici prea deschisă. În schimb, dacă îți dorești un păr mai închis, hairstiliștii recomandă ciocolatiu închis – o culoare intensă, captivantă, pe care ulterior, vara, o poți „personaliza” cu șuvițe. Detalii aici.

Roșcat

Dacă ești tentată să îți vopsești părul roșcat, cu siguranță te vei bucura de un an plin de aventuri! Firile îndrăznețe care optează pentru această schimbare se pot orienta, în primul rând, către un castaniu-roșcat, nuanță recomandată în special pentru anotimpul rece. Fiind recomandată în special persoanelor cu tenul deschis, look-ul final îți va conferi căldura de care ai nevoie pentru a trece cu brio de lunile de iarnă.

Ulterior, cu cât ne apropiem de vară, poți începe procesul de „deschidere” a părului roșcat, pentru a obține una din culorile verii 2024: amber, adică un roșcat auriu care te va duce cu gândul la chihlimbar. Este o nuanță care va conferi un plus de volum părului, fiind potrivită și pentru persoanele care au părul uscat sau rar.

Brunet

Când vorbim de nuanțele închise, în 2024 lucrurile stau foarte simplu: alege cea mai închisă culoare din catalog pentru a fi în tendințe. Pe scurt, părul negru este la modă anul acesta. Misterios și intens, hairstiliștii recomandă această nuanță în special în lunile mai răcoroase – atât iarna aceasta, cât și din toamnă încolo. Pe timp de vară, poți opta pentru un castaniu închis dacă negrul nu ți se pare potrivit.

În schimb, o alegere inedită anul acesta va fi brunetul ușor șters, cu tonuri de gri sau albastru deschis. Adăugarea acestor culori la clasicul negru te va ajuta să obții un efect de păr cenușiu, ușor prăfuit, într-o nuanță asemănătoare fumului.

Alte opțiuni de vopsire a părului

Pe lângă clasicele categorii de culori, hairstiliștii vin cu următoarele propuneri care să respecte tendințele de anul acesta:

  • balayage în nuanțe de caramel deschis pe o bază șaten închis sau castanie;
  • cherry cola – o combinație de roșcat și șaten închis;
  • roz-piersică pastelat – pentru a te apropia cât mai mult de peach fuzz, culoarea anului 2024 conform Pantone;
  • alb perlat – un blond platinat foarte deschis, sidefat;
  • albastru deschis (nu pastelat) pentru un look vibrant, plin de energie.

Ce te tentează anul acesta – o culoare mai naturală sau o schimbare majoră? Alege ce ți se potrivește din sugestiile noastre, pentru a te bucura de un look în tendințe în anul 2024!

Newsletter